fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara kolmatta kertaa peräkkäin vl-kisaan – voitto tuli

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – HPK       2-1 (0-0, 1-0, 0-1) vl

Tapparan pelitaival jatkui Hakametsässä kauden 13:nnella liigaottelulla, jossa vastassa oli hallitseva Suomen mestari HPK. Sarjakärjessä porskuttava Tappara jatkoi koko alkukauden kestänyttä pisteputkeaan ja otti taas voitonkin, kun ottelu ratkesi sille voittolaukauskisan jälkeen 2-1. Ratkaisumaalin teki Tyler Morley.

Tuukka Mäntylä aloitti nyt seitsemän ottelun pelikieltonsa kärsimisen. Tilalle kokoonpanoon nousi ensimmäistä kertaa liigapelissä 18-vuotias tšekkipakki Hugo Haš. Maalissa torjuntavuorossa oli Christian Heljanko. Illan varsinaisen peliajan maalintekijä Charles Bertrand teki jo kauden kahdeksannen liigamaalinsa.

Avauserässä ei kovinkaan isoja tapahtumia tai monia maalipaikkoja nähty. Kummallakin joukkueella oli yksi ylivoima ilman tulosta. HPK oli enemmän kiekossa ja hyökkäysalueella mutta vaaranpaikat olivat vähissä. Tapparan ainoa paikka oli Sami Moilasella Otto Rauhalan syötöstä. Erikoisuus oli nuoren Hugo Hašin startti liigassa: ensimmäistä vaihtoa pari sekuntia, kiekko puolustusalueelta laidan yli ja kaksi minuuttia pelin viivyttämisestä.


Hugo Hašin debyyttiottelu sujui hyvin.

Toinen erä meni jo selvemmin kotijoukkueen nimiin. Maaleja tosin syntyi vain yksi, kun Bertrand onnistui ylivoimalla Kristian Kuuselan syötöstä, mutta sen lisäksi erässä nähtiin pari todella pitkää Tapparan hyökkäyspyöritystä. Erän viimeiset kaksi minuuttia Tappara myllytti ja myllytti, ja Kerhon isot puolustajat eivät voineet kuin seistä happoisilla jaloillaan. Vain lisämaali jäi puuttumaan, kun erätaukogongi pelasti vieraat.

HPK pääsi tasoihin kolmannen erän puolivälissä ehkä vähän onnekkaastikin, kun Miro Ruokonen huitaisi yhdellä kädellä Tappara-pakin jaloissa pomppineeseen irtokiekkoon, jonka lensi Heljangon olkapään yli ylänurkkaan. Kun muita maaleja ei enä nähty, Tappara joutui kolmatta kertaa peräkkäin Liiga-pelissä hakemaan ratkaisua jatkoajan ja/tai voittolaukauskilpailun kautta.

Jatkoajan alkupuolisko oli täysin HPK:n heiniä, ilman laukauksia tosin. Paras paikka oli puoli minuuttia ennen loppua Tyler Morleylla, mutta Joona Voutilainen HPK-maalissa torjui. Voittolaukauskisassa Morley ensimmäisenä laukojana onnistui maalinteossa, ja kun sen jälkeen nähtiin viisi epäonnistumista, Tappara voitti. Niko Ojamäki ja Patrik Virta olivat Tapparan muut yrittäjät kisassa. Sankari oli tietysti myös Heljanko, joka torjui kaikki HPK:n yritykset.

Jälleen pelataan tuplapelit viikonloppuun eli Tappara jatkaa pelejään heti huomenna. Nyt mennään Lappeenrantaan, jossa vastassa on SaiPa. Kotiottelun vuoro on taas keskiviikkona, silloin Hakametsässä vieraana toista kertaa tällä kaudella Sport. Liput Sport-peliin tästä linkistä.

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Liiga 18.10.2019
Tappara – HPK       2-1 (0-0, 1-0, 0-1) vl

1. erä:
Maaliton

2. erä:
24:06 1-0 Charles Bertrand (Kristian Kuusela, Valtteri Kemiläinen) yv

3. erä:
49:28 1-1 Miro Ruokonen (Janne Tavi, Niklas Friman)

Jatkoaika:
Maaliton

Voittolaukauskilpailu:
65:00 2-1 Tyler Morley vl

– Filip Krivosik, HPK
– Niko Ojamäki, Tappara
– Cody Kunyk, HPK
– Patrik Virta, Tappara
– Markus Nenonen, HPK

Jäähyt:
Tappara 1 x 2 min
(Haš)
HPK 2 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 11+6+11+1=29
Joona Voutilainen, HPK 6+7+6+3=22

Erotuomarit: Antti Boman – Mikko Kaukokari

Yleisöä: 5500

Alumnien tähdet:
1. tähti: Morley, Tappara
2. tähti: Ben Blood, Tappara
3. tähti: Bertrand, Tappara

Ottelun kokoonpano

Kuusela–Morley-Bertrand
Levtchi–Virta-Ojamäki
Moilanen-Rauhala–Karjalainen
Puistola-Jasu-Lehtonen

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Rouhiainen–Ytterell
Haš

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat