Sunnuntai 27.8. VS.

1 - 7
(0-1, 0-3, 1-3)

Grizzlys – Tappara      1-7 (0-1, 0-3, 1-3)

Tapparan toinenkin ottelu alkaneen kauden Champons Hockey Leaguessa oli ensimmäisen kaltainen menestys. Tällä kertaa kirvesrinnat pelasivat Saksassa, vastassa oli Saksan liigan hopeajoukkue Grizzlys Wolfsburg, ja Tapparan voittolukemat lopulta jopa suuremmat kuin toissapäivänä eli nyt peräti 7-1.

Ottelu noudatteli muutenkin melko paljon toissapäiväisen Salzburg-pelin käsikirjoitusta. Alkuminuutit olivat Tapparalle vähän nihkeitä, mutta avauserän vanhetessa peliote siirtyi sille. Toinen erä oli täysin yhtä maalia saksalaisten päädyssä, ja samalla Tappara teki kolme maalia. Kolmas erä oli lähinnä muodollisuus, mutta verkko heilui silti tiheästi.

– He pääsivät vähän yllättämään meidät ensimmäisessä erässä. Toiseen erään pystyimme tekemään sitten muutoksia ja saimme pelin virtauksen muuttumaan. Toisen erän pelaaminen oli erittäin hyvää. Kolmas erä sitten oli vain sitä mitä se oli, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi totesi.

Tälläkin kertaa Tapparan seitsemässä maalissa oli kaikissa eri tekijä. Kauden ensimmäiset CHL-maalinsa tekivät Matti Järvinen, Jarno Kärki, Tomáš Záborský ja Veli-Matti Vittasmäki. Kummassakin näissä peleissä ovat onnistuneet Juhani Jasu, Kristian Kuusela ja Jere Karjalainen. Kuusela on itse asiassa tehnyt maalin harjoituspelit mukaan lukien jokaisessa Tapparan alkukauden pelissä!

Avauserän ainoan maalin ohjasi Järvinen Otso Rantakarin laukauksesta. Toisessa erässä Jasu teki maalin edestä kahden miehen ylivoimalla 2-0, Jarno Kärki laukoi tyhjiin Kuuselan upeasta esityöstä, ja Záborský veti ranteella joukkueen neljännen maalin. Päätöserässä ensin Kuusela nautiskeli Otto Rauhalan poikittaissyötöstä, ja heti perään Karjalainen Tyler Redenbachin samanlaisesta syötöstä. Kotijoukkueen Mark Voakes teki lohdutusmaalin alivoimaläpiajosta ennen kuin Vittasmäki niittasi lämärillä loppulukemat.

Dominik Hrachovinalle merkittiin pelissä 20 torjuntaa, niistä puolet päätöserässä, kun puolustusinto ei ollut enää ihan kovinta. Ylimääräisenä hyökkääjänä kokoonpanossa ollut Levtchi pääsi peliin mukaan kolmannessa erässä, kun Jarno Kärki jäi sivuun.

Matti Järvinen oli pelin tehokkain 1+2 pisteellään. Ylipäätään pisteseuranta on toistaiseksi vähän hankalaa, sillä syöttöpisteet menevät välillä miten sattuu, mutta niitä pyritään korjaamaan tilastoihin jälkikäteen.

Tapparan alku Champions Hockey Leaguen alkulohkossaan on ollut siis suorastaan murskaavan ylivoimainen: kaksi vierasvoittoa yhteismaalein 2-13. Seuraavaksi Tappara ja CHL tulevat Tampereelle, jossa kirvesrinnat kohtaavat samat joukkueet kotiotteluissaan. Perjantaina 1.9. Hakametsässä vierailee Red Bull Salzburg ja sunnuntaina 3.9. Grizzlys Wolfsburg. Kumpikin ottelu alkaa klo 19.

Kausikortin hintaan kuuluvat CHL-pelit, joten tervetuloa halliin, kausikorttilaiset. Ja muutkin tottakai lippuluukun kautta!

Tero Aalto

Champions Hockey League 27.8.2017

07:53 0-1 Matti Järvinen (Otso Rantakari, Jukka Peltola)

23:01 0-2 Juhani Jasu (Peltola, Mikko Lehtonen) 2yv
31:12 0-3 Jarno Kärki (Kristian Kuusela, Veli-Matti Vittasmäki)
32:54 0-4 Tomáš Záborský (M.Järvinen, Aleksi Salonen)

43:50 0-5 Kuusela (Otto Rauhala, Rantakari)
49:02 0-6 Jere Karjalainen (Tyler Redenbach, Vittasmäki)
49:22 1-6 Mark Voakes av
57:38 1-7 Vittasmäki (M.Järvinen, Záborský)

(Rautiainen)

Kolmannessa erässä Kärki sivuun, Rauhala ykköseen keskelle ja Levtchi hänen tilalleen kolmoseen.