1 - 0
(0-0, 0-0, 1-0)

Tappara – HIFK     1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Ottelun kuvagalleria

Hakametsässä pyhäinpäivälauantaina toisensa kohtasivat viime kauden finalistit Tappara ja HIFK. Joukkueiden edellinen kohtaaminen samassa paikassa oli viime kevään viimeinen finaali, jonka Tappara voitti yhdellä maalilla. Tälläkin kertaa eroa oli sama yksi maali, mutta numerot nyt 1-0.

Tänään pelattiin eikä peruuteltu. Vaikka HIFK oli varamiehinen eikä Tappara ole viime peleissään ollut ihan parhaassa terässään, niin  kaukalossa riitti menoa ja tapahtumia. Kumpikin joukkue hyökkäsi, mutta piti myös puolustussapluunansa kunnossa, niin ettei kummassakaan päässä nähty avoimia ovia, vaikka tilanteitakin riitti.

Pelin vanhetessa Tappara otti otetta koko ajan enemmän ja sai lopulta vapauttavan osuman kolmannen erän puolivälissä. Maalin teki Liigan pistepörssiä johtava Henrik Haapala. Kentän toisessa päädyssä Teemu Lassila pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä torjumalla kaikki 23 IFK-laukausta.

Yksi erikoisuus pelissä oli myös vähäjäähyisyys. Vaikka kovaa mentiin ja taklattiinkin, niin pelissä nähtiin vain yksi jäähy. Se tuli Tapparalle kolmannessa erässä.

Vähämaalista mutta viihdyttävää

Kaksi erää mentiin ilman maaleja mutta erittäin viihdyttävästi. HIFK hallitsi ensimmäistä puoltatoista erää karvaamalla korkealta, kun Tapparalle tuli huolimattomia kiekonmenetyksiä ja syöttöjä. IFK:lla oli muutama tontti näistä hyökkäysalueen riistoista, Tapparan avauserän paras paikka oli erän viimeisellä sekunnilla Arttu Ilomäen laukaus.

Toisen erän alku oli vähän saman oloista peliä, mutta sitten Tappara löysi lisäpykälän peliinsä ja alkoi vyöryttää tilanteita kohti IFK-vahti Kevin Lankista. Tapparalla oli kaksi selkeää ylivoimahyökkäystä, joista kiekkoa ei saatu kuitenkaan maalia kohti. Ilomäki kilautti tolppaan, Lankinen torjui Jukka Peltolan vapaan nousun vasemmalta.

Kolmannessa erässä Tappara pyöritti ja pyöritti, mutta ei meinannut saasa kiekkoa sisään. Henrik Haapalakin kilautti ensin tyhjän maalin edessä tolppaan ennen kuin vihdoin maalionnistuminen saatiin.

Loppuminuuteilla HIFK haki vahvasti tasoitusta ja piti paineen Tappara-päädyssä, mutta Tappara puolusti tunteella loppuun saakka ja otti täyden pistepotin HIFK:sta toisen kerran tällä kaudella.

Tappara maaottelutauolle sarjakärjessä

Kolmen pisteen voittonsa myötä Tappara piti paikkansa Liigan kärjessä, kun seuraavaksi edessä on maaottelutauko. 16 pelatun pelin jälkeä eroa toisena olevaan KalPaan on  neljä pistettä.

Tappara jää nyt siis pelitauolle. Sen seuraava ottelu on vasta lähes kahden viikon kuluttua, kun se tauoltapaluupelissään saa vastaansa paikallisvastustaja Ilveksen. Pelipäivä on perjantai 11. marraskuuta.