fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara nollasi Sportin Erkki Lehtosen juhlaottelussa

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Sport       3-0 (0-0, 0-0, 3-0)

Ekku Lehtosen numerojäädytysseremonian jälkeen Hakametsässä oli jääkiekko-ottelun vuoro. Kaukalossa kohtasivat Tappara ja Sport, joista tänään paremmaksi nousi koko-oranssissa peliasussa pelannut kotijoukkue. Tappara voitti ottelun maalein 3-0.

Pelissä saatiin odottaa maaleja pitkään. Vasta seitsemän ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua syntyi ensimmäinen, jonka laukoi Tappara-kapteeni Kristian Kuusela, jolle osuma oli kauden neljäs. Lopussa Tomáš Záborský ja Jan-Mikael Järvinen pääsivät viimeietelmään loppuluvut tyhjiin. Zabolle kauden kuudes maali, Miksalle ensimmäinen. Tapparan maalissa jatkoi kauden toisen nollapelinsä torjunut Christian Heljanko, eikä muitakaan kokoonpanomuutoksia edellisotteluun verrattuna ollut.

Avauserä oli maaliton. Paikkansa oli molemmilla, samoin ylivoimamahdollisuus kummallakin, mutta mitään superhyvää maalipaikkaa kumpikaan ei saanut luotua, vaan maalivahdit poimivat kiekot talteen.


Jan-Mikael Järvinen “joutui” avaamaan maalitilinsä tyhjiin, kun ei syöttötarjokkaita löytynyt!

Toinen erä oli lähes täsmälleen sama kuin edellinenkin. Ei maaleja, kummallakin yksi jäähy, Tappara lievästi niskan päällä, mutta paikkansa molemmilla. Heljangolla tosin oli erässä vain kaksi torjuntaa.

Kolmannessakin erässä näytettiin menevän samalla kaavalla. Sport sai ensin ylivoimamahdollisuutensa, mutta ei sitä kyennyt käyttämään. Kahdeksan minuuttia ennen loppua vastajäähy oli tulossa Sportille, mutta sitä ei kirjoihin viety, kun Tappara onnistui siirretyn rangaistuksen aikana. Kuusela pyssytti Otso Rantakarin syötöstä kiekon vihdoin Mika Järvisen taakse. Kolme minuuttia ennen loppua Sport otti maalivahdin pois, mutta Záborský iski tyhjiin. Vielä toisen kerran Mika Järvinen luisteli maalilta pois mutta silloin kuittasi Jan-Mikael Järvinen.

Sarjataulukossa Tappara nousi jo kuuden sakkiin, kun täysiä kolmen pisteen voittoja on nyt putkessa Liiga-peleissä neljä ja CHL-pelit mukaan lukien kuusi.

Ensi viikolla Tappara pelaa vain vieraissa. Keskiviikkona se kohtaa Kärpät Oulussa ja perjantaina HIFK:n Helsingissä. Kotikaukalossa ollaan taas vasta tiistaina 30. lokakuuta, jolloin vastassa on TPS.

Kuvat: Mika Kylmäniemi

Ottelun tilastot

Liiga 20.10.2018
Tappara – Sport       3-0 (0-0, 0-0, 3-0)

1. erä:
Maaliton

2. erä:
Maaliton

3. erä:
52:37 1-0 Kristian Kuusela (Otso Rantakari, Joona Luoto) sr
58:46 2-0 Tomáš Záborský tm
58:56 3-0 Jan-Mikael Järvinen (Jarkko Malinen, Joonas Järvinen) tm

Jäähyt:
Tappara 3 x 2 min
(Heljanko, Utunen, Rantakari)
Sport 2 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 10+2+8=20
Mika Järvinen, Sport 13+7+5=25, pois 57:57-58:46 ja 58:49-58:56

Erotuomarit: Timo Favorin – Lassi Heikkinen

Yleisöä: 5412

Alumnien tähdet:
1. tähti: Kuusela, Tappara
2. tähti: Mika Järvinen, Sport
3. tähti: Heljanko, Tappara

Ottelun kokoonpano

JM.Järvinen-Malinen-Kuusela
Záborský-M.Järvinen-Ojamäki
Luoto-Rauhala-Levtchi
Moilanen-Jasu-Erkinjuntti

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
J.Järvinen-Fälth
Utunen

Heljanko
(Rautiainen)

Uusimmat

Suosituimmat