Lauantai 23.9. VS.

5 - 4 (ja)
(2-3, 0-1, 2-0, 1-0)

Tappara – Sport      5-4 (2-3, 0-1, 2-0) ja

Kauden seitsemännessä pelissään Tappara kohtasi Hakametsässä Sportin. Aiemmin viikolla tulleiden kahden tappion perään Tappara nousi nyt voittoon jatkoajalla maalein 5-4. Voittomaalin jatkoajalla teki kapteeni Jukka Peltola, kun sitä oli pelattu 2 minuuttia ja 17 sekuntia.

Tapparalla oli otteluun lepoetu, kun Sport oli pelannut perjantainakin, mutta se ei jäällä näkynyt. Pitkiin toveihin varsin väsyneeltä ja vaisulta vaikuttaneelta kotijoukkueelta ei löytynyt vaihteita tai vaihtoehtoja maalipaikkoihin pääsemiseksi. Sport puolusti uhrautuvasti ja blokkasi paljon Tapparan laukauksia. Kolmannessa erässä kirvesrinnat kuitenkin löysivät hyvän kirivaihteen ja nousivat kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalle.

Teemu Nurmi laukoi kauden avausmaalinsa. Kultakypärän päähänsä saanut Aleksi Salonen jatkoi virettään jo kauden neljännellä maalillaan. Tomáš Záborský ja Mikko Lehtonen tekivät ensimmäiset liigamaalinsa Tappara-paidassa. Voittomaalin teki  Jukka Peltola. Anton Levtchi sai liigauransa ensimmäisen syöttöpisteen ja Kristian Kuusela kolme syöttöpinnaa lisää tililleen. Lehtosen lisäksi Sportin tulokaspakki Tony Sund kirjautti iltaan tehot 1+2.

Avauserässä peräti viisi maalia

Tappara ei pelannut hyvin ensimmäisessä erässä. Se ansaitsi toki kolme ylivoimapeliä, teki niistä yhden maalin ja tasakentällisin toisenkin, mutta se päästi myös Sportin tekemään kolme osumaa ja hävisi erän. Teemu Nurmi aloitti maalinteon ylivoimalla, Sport vastasi Markus Nenosen ja Tony Sundin maaleilla, Aleksi Salonen tasoitti, mutta erän viimeisellä minuutilla Joel Kiviranta iski vielä Sportille. Erittäin epätyypillinen erä Tapparalle.

Toinen erä oli Tapparalta sekin hyvin vaisu. Tilanteita Sport-vahti Mika Järvisen maalilla oli oikeastaan vain yksi, ja vaikkei vieraatkaan paikoilla juhlineet, niin johtoasemaansa Sport pystyi kasvattamaan. Markus Nenonen laukoi etuyläkulmaan Dominik Hrachovinan hanskapuolelle.

Kolmannessa erässä Tappara ei meinannut saada kiriä käyntiin, kun Juhani Jasukin osui vain tolppaan eikä Jukka Peltola onnistunut alivoimaläpiajostaan. Lopulta seitsemisen minuuttia ennen loppua Tomáš Záborský onnistui iskemään ylivoimalla kavennusmaalin. Sitä ennen Sportkin toki oli ollut lähellä vielä lisätä johtoaan. Kavennus sai Tapparalle kirivaihteen päälle, ja kun se pääsi lopussa uudestaan ylivoimalle ja otti vielä maalivahdinkin pois, Mikko Lehtonen onnistui tasoittamaan 41 sekuntia ennen loppua.

Jatkoaikaa oli pelattu reilut kaksi minuuttia, kun Lehtonen kiersi Sportin maalin ja heitti kääntösyötön toiselle tolpalle, josta Jukka Peltola jatkoi sen maalin. Tapparalle kaksi pistettä, Sportille yksi.

Tappara jatkaa kotihallissa vielä ensi viikonkin, kun se kohtaa Hakametsässä Lukon ja HIFK:n. Niistä ensimmäisenä keskiviikkona vieraaksi tulee Lukko: Liput Ticketmasterista.