Tappara on Suomen mestari!

Tappara on voittanut jääkiekon Suomen mestaruuden 2016! Mestaruus ratkesi, kun Tappara tiistaina Hakametsässä kaatoi HIFK:n kuudennessa finaaliottelussa maalein 2-1 ja voitti mestaruuden voitoin 4-2.

Mestaruus saatiin ratkaistua äärimmäisen dramaattisella tavalla. Voitto näytti jo varmalta, kun kiekko oli vajaat 6 sekuntia ennen loppua HIFK:n päädyssä. Kulmapainista tuomittiin kuitenkin Tapparan Juhani Jasulle jäähy ja kiekko tuotiin Tapparan päätyyn. Aloituksen jälkeen kiekko kulkeutui Tapparan maalin taakse, josta Teemu Ramstedt heitti sen maalille. Kiekko meni tolpan ja maalivahti Tomi Karhusen käden kautta maaliin summerin jo soidessa. Tappara ehti jo jäälle juhlimaan mestaruutta, kun mentiinkin vielä videotarkistukseen. Pitkien sekuntien jälkeen tarkistus kertoi kiekon menneen maaliin jo peliajan päätyttyä, joten Tapparan juhlat pääsivät oikeasti alkamaan!

Neljättä kertaa finaaleissa pelannut Tappara sai nyt vihdoin kruunun pitkälle ansiokkaalle työlleen. Esimerkiksi Jukka Peltola, Markus Kankaanperä, Teemu Aalto, Pekka Saravo, Jan-Mikael Järvinen ja Henrik Haapala olivat mukana kaikissa kolmessa hopeajoukkueessa, joten nyt maistuu! Konkaripakki Teemu Aalto oli ennen tätä ehtinyt saada jo kahdeksan SM-mitalia, mutta vasta nyt vihdoin tuli ensimmäinen kultainen.

Kaikki maalit avauserässä

Kuudennen finaaliottelun avauserä oli suorastaan huikea. Tappara avasi mainiosti, oli heti ensimmäisissä vaihdoissa lähellä tehdä maalin ja pääsi ylivoimalla. Sen aikana Patrik Laine tykitti tolppaan. Ylivoimalla ei maalia tullut, mutta sen jälkeen seurasikin kylmä suihku, kun HIFK:n Juuso Puustinen vei vieraat johtoon.

Tappara pääsi tänään varsinkin pelin ensimmäisellä puoliskolla jatkuvasti vaarallisiin ylivoimahyökkäyksiin HIFK:n hyökätessä liian innokkaasti. Heti ensimmäisestä sellaisesta Laine tasoitti pelin päästyään Kristian Kuuselan kanssa 2-1 -hyökkäykseen. Myöhemmin erässä osat vaihtuivat toisin päin, kun Laine syötti Kuuselan maalintekoyritykseen mutta silloin Ville Husso torjui.

Myös HIFK:lla oli avauserässä yksi tolppakuti, mutta muuten erä oli täysin mestaruuskiskoilla kulkeneen Tapparan.

Toisessa erässä peli muuttui rikkonaisemmaksi ja tasaisemmaksi. HIFK hiukan hallitsi, mutta ei päässyt vaarallisille tonteille kuin pari kertaa. Tapparalla oli edelleen paremmat maalipaikat vastaiskuistaan.

Kolmannessa erässä HIFK veti kaiken peliin ja Tappara ajautui puolustusmoodiin. Se oli siinä moodissa erinomainen, mutta hiuksia nostattaneita ja sydämen rytmihäiriöitä aiheuttaneita tilanteita Tomi Karhusen maalilla nähtiin.

Varsinkin erän kuudennella minuutilla HIFK sai hurjan myllytyksen Tapparan maalille, ja kiekko pomppi ja liukui tolppien ohi puolelta ja toiselta Karhusen yrittäessä ehtiä väliin. Siitäkin onneksi selvittiin.

Loppuun saatiin sitten se äärimmäinen trilleriminuutti videotarkistuksineen, mutta sen jälkeen päästiin juhlimaan.