Tappara onnistui ylivoimalla – Kärpät kaatui

Tiistai 6.3. VS.

5 - 1
(1-1, 3-0, 1-0)

Tappara – Kärpät      5-1 (1-1, 3-0, 1-0)

Tappara otti kauden kolmannen voittonsa Kärpistä, kun se kaatoi runkosarjan voiton jo varmistaneet oulululaiset Hakametsässä peräti maalein 5-1. Edellisen kerran Tappara oli yltänyt viiteen tehtyyn maaliin joulukuun alussa. Kärpille tappio oli kolmas peräkkäinen.

Tomáš Záborský oli vireessä ja osui kahdesti; hänellä on maaleja tällä kaudella koossa nyt kymmenen. Matti Järvinen teki kauden seitsemännen, ja Niko Ojamäki ja Otto Rauhala kahdeksannet osumansa. Záborský, Matti Järvinen ja kaksi maalia syöttänyt Sebastian Repo olivat pelin kahden tehopisteen miehet. Maalissa jatkoi Dominik Hrachovina.

Avauserä pelattiin tasan. Kummallakin oli paikkansa tehdeä maaleja ja kumpikin myös kerran onnistui. Tappara meni johtoon, kun Záborský ohjasi Jere Rouhiaisen siniviivalaukauksen ilmasta ohi Jussi Rynnäksen. Kärppien tasoituksen teki Kristian Vesalainen.

Toisessa erässä Tappara löysi pitkään kadoksissa olleet ylivoimatehonsa. Kärpät otti kaksi kolme jäähyä, joista kaksi pelin viivyttämisest, ja Tappara onnistui kummastakin niistä erikoisjäähyistä. Ensimmäisessä nähtiin komea kuvio, jossa Henrik Haapala jatkoi yhdellä kosketuksella päädystä maalin eteen Matti Järviselle ja tämä maaliin. Toisessa Záborský kaivoi maalinedustan irtokiekon ja nosti sen sisään. Ylivoimaosumien välissä Tappara teki kolmannenkin maalin, kun Niko Ojamäki pommitti Matti Järvisen poikkisyötöstä.

Kärpät sai pienen etsikkoajan ennen kolmannen erän puoltaväliä päästessään ensimmäistä kertaa pelissä ylivoimalle, mutta Tappara kesti. Vajaat seitsemän minuuttia oli varsinaista peliaikaa jäljellä, kun nyt Rauhala nosti irtokiekon maalin edestä Rynnäksen taakse. Se lopetti Kärppien haaveet ja riitti kotijoukkueellekin tällä erää.

Runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta, Tappara on nyt kolmannella sijalla taistelussa JYPiä vastaan juuri siitä paikasta. Torstaina Tappara pelaa Mikkelissä Jukureita vastaan ja päättää runkosarjansa kotikaukalossa lauantaina HPK:ta vastaan.

Kuvat: Mikko Pylkkö