Tappara puolivälissä kaksi maalia takana

JYP – Tappara      3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

Tappara ja JYP aloittivat tänään JyYväskylässä Champions Hockey Leaguen pudotuspelit. Tänään pelattiin ensimmäinen osaottelu, viikon päästä Hakametsässä käytännössä jatketaan siitä, mihin tänään jäätiin. Tänään jäätiin JYPin voittolukemiin 3-1.

Tapparan pitää voittaa viikon päästä Hakametsässä siis kolmella maalilla. Kahden maalin voitto veisi jatkoajalle, yhden maalin voitto jättäisi yhteistuloksen JYPin eduksi.

Jyväskylässä pelattiin todella kovavauhtinen peli, jossa luisteltiin rajusti ylös ja alas, mutta pyrittiin tarkasti pitämään myös puolustuspeli kunnossa. Tarkasta pelaamisesta kertovat myös vähät jäähyt, niitä kummallekin vihellettiin vain yksi. Tasaviisikoin JYP hyödynsi omat paikkansa tehokkammin kuin Tappara, joka muun muassa osui kahdesti tolppaan.

JYP meni avauserässä johtoon Tapparan sekavan puolustusalueen huiskimisen jälkeen, kun tänään kauden ensimmäisen pelinsä JYP-paidassa pelannut Michel Miklík sai siirrettyä toisella yrityksellään kiekon Dominik Hrachovinan taakse. Avauserä oli Tapparan heikoin tänään, vaikka siinäkin kiekko kertaalleen pysähtyi tolppaan, kun Eetu Laurikainen oli pudottanut Tomáš Záborskýn laukauksen.

Toisessa erässä ei nähty maaleja, mutta se oli selvästi Tapparalta parempi kuin ensimmäinen.

Kolmannen erän alussa puolestaan JYP hyödynsi Tapparan huonon avaussyötön, kun Antti Suomela pääsi vastaiskusta laukomaan kiekon ylänurkkaan. Maalin jälkeen Tappara otti pelin vahvasti haltuunsa ja sai kavennettua erän kahdeksannella peliminuutilla. Kristian Kuusela teki esityön, Záborský laukoi ja Juhani Jasu sai sudittua irtokiekon maaliin.

Pelin loppupuolella Tappara haki tasoitustakin, mutta sai kylmää vettä niskaan, kun JYP iski taas vastaiskusta. Jani Tuppurainen pääsi takatolpalta siirtämään jyväskyläläiset kahden maalin johdosta ensi viikon toiseen otteluun.

Ratkaisuottelu pelataan Hakametsässä siis tiistaina 7. marraskuuta klo 19 alkaen. Ottelu kuuluu Tapparan kausikorttiin.

Sitä ennen Tappara jatkaa tällä viikolla vieraspelaamista Liigan puolella, kun se lähtee viikonlopuksi kahden päivän reissulle, jossa se perjantaina pelaa Mikkelissä Jukureita vastaan ja lauantaina Kuopiossa KalPaa vastaan.

Kuvat: Mikko Pylkkö