Torstai 20.12. VS.

4 - 2
(1-0, 1-1, 2-1)

Lukko – Tappara 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Tappara hävisi toisen kerran peräkkäin ja Lukko voitti seitsemännen kerran peräkkäin, kun joukkueet kohtasivat tänään Raumalla. Lukon kotivoitto kirjattiin lukemin 4-2.

Maalintekijöinä Tapparalla tänään kauden 10:nnen maalinsa tehnyt Tomáš Záborský ja neljännen kerran osunut Antti Erkinjuntti. Maalissa torjui Christian Heljanko.

Tappara hallitsi ensimmäistä erää mutta hävisi sen. Tuukka Mäntylän laukaus kimpoili tolpissa, Matti Järvinen oli läpiajossa ja painopiste pelissä oli Lukon päädyssä, mutta maalintekijöitä ei ilmoittautunut. Sen sijaan Lukko osui lähes erän ainoasta paikastaan, kun takamiehen tontilta tullut pakki Tarmo Reunanen pamautti hirmutykin Heljangon hanskapuolen yläkulmaan.

Toinen erä jatkoi vähän samaa tahtia. Tappara enemmän kiekossa ja pari ylivoimaakin, mutta ratkaisuyritykset jäivät ponnettomiksi. Pari minuuttia ennen erän loppua Lukon Justin Danforth teki itselleen maalin eteen tilan kaatamalla Mäntylän poikittaisella mailalla ja jatkoi siitä kiekon maaliin. Erän alussa Danforth tosin istui väärin annetun jäähyn, joten kai mies sai sille tässä hyvityksen. Tappara nousi peliin vielä erän viimeisellä minuutilla, kun Záborský vippasi pienestä kulmasta ja oikeastaan jo miinuskulman puolelta kiekon Oskari Setäsen kypärän kautta maaliin.

Kolmas erä alkoi hyvin, kun Erkinjuntti runnoi kiekon maaliin Kristian Kuuselan yrityksen jälkeen, ja Tappara oli tasoissa. Iloa kesti kuitenkin vain muutaman minuutin ennen kuin Toni Koivisto vei kotijoukkueen uudelleen johtoon. Tapparan uutta takaa-ajoa haittasivat kaksi peräkkäistä jäähyä, jotka se kuitenkin tappoi. Reilu minuutti ennen loppua Heljanko luisteli pois maaliltaan, mutta tasoitushaku päättyi nopeasti Aaro Vidgrenin tyhjiin tekemään maaliin.

Sarjataulukossa kakkospaikan TPS karkasi Tapparalta kolme pistettä enemmän. Lukko nousi Tapparasta kahden pisteen päähän, mutta se on myös pelannut kaksi peliä enemmän.

Tappara jatkaa vieraskaukalossa heti huomenna, kun se matkustaa Helsinkiin HIFK:ta vastaan. Helsingissä ei tällä kaudella vielä maalia olekaan tehty. Kotikaukalossa ollaan joulun jälkeen viikon päästä perjantaina, silloin vastassa sarjakärki Kärpät. Liput tuohon huippukamppailuun myy Ticketmaster.

Arkistokuva: Miikka Jääskeläinen