fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara seitsemäs peräkkäisuhri Lukolle

  • Raportti

Lukko – Tappara        4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Tappara hävisi toisen kerran peräkkäin ja Lukko voitti seitsemännen kerran peräkkäin, kun joukkueet kohtasivat tänään Raumalla. Lukon kotivoitto kirjattiin lukemin 4-2.

Maalintekijöinä Tapparalla tänään kauden 10:nnen maalinsa tehnyt Tomáš Záborský ja neljännen kerran osunut Antti Erkinjuntti. Maalissa torjui Christian Heljanko.

Tappara hallitsi ensimmäistä erää mutta hävisi sen. Tuukka Mäntylän laukaus kimpoili tolpissa, Matti Järvinen oli läpiajossa ja painopiste pelissä oli Lukon päädyssä, mutta maalintekijöitä ei ilmoittautunut. Sen sijaan Lukko osui lähes erän ainoasta paikastaan, kun takamiehen tontilta tullut pakki Tarmo Reunanen pamautti hirmutykin Heljangon hanskapuolen yläkulmaan.


Tomáš Záborský on nyt puolikauden kohdalla tehnyt saman verran maaleja kuin koko viime kaudella.

Toinen erä jatkoi vähän samaa tahtia. Tappara enemmän kiekossa ja pari ylivoimaakin, mutta ratkaisuyritykset jäivät ponnettomiksi. Pari minuuttia ennen erän loppua Lukon Justin Danforth teki itselleen maalin eteen tilan kaatamalla Mäntylän  poikittaisella mailalla ja jatkoi siitä kiekon maaliin. Erän alussa Danforth tosin istui väärin annetun jäähyn, joten kai mies sai sille tässä hyvityksen. Tappara nousi peliin vielä erän viimeisellä minuutilla, kun Záborský vippasi pienestä kulmasta ja oikeastaan jo miinuskulman puolelta kiekon Oskari Setäsen kypärän kautta maaliin.

Kolmas erä alkoi hyvin, kun Erkinjuntti runnoi kiekon maaliin Kristian Kuuselan yrityksen jälkeen, ja Tappara oli tasoissa. Iloa kesti kuitenkin vain muutaman minuutin ennen kuin Toni Koivisto vei kotijoukkueen uudelleen johtoon. Tapparan uutta takaa-ajoa haittasivat kaksi peräkkäistä jäähyä, jotka se kuitenkin tappoi. Reilu minuutti ennen loppua Heljanko luisteli pois maaliltaan, mutta tasoitushaku päättyi nopeasti Aaro Vidgrenin tyhjiin tekemään maaliin.

Sarjataulukossa kakkospaikan TPS karkasi Tapparalta kolme pistettä enemmän. Lukko nousi Tapparasta kahden pisteen päähän, mutta se on myös pelannut kaksi peliä enemmän.

Tappara jatkaa vieraskaukalossa heti huomenna, kun se matkustaa Helsinkiin HIFK:ta vastaan. Helsingissä ei tällä kaudella vielä maalia olekaan tehty. Kotikaukalossa ollaan joulun jälkeen viikon päästä perjantaina, silloin vastassa sarjakärki Kärpät. Liput tuohon huippukamppailuun myy Ticketmaster.

Arkistokuva: Miikka Jääskeläinen

 

 

Ottelun tilastot

Liiga 20.12.2018
Lukko – Tappara        4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

1. erä:
12:45 1-0 Tarmo Reunanen (Aaro Vidgren, Manual Ganah)

2. erä:
38:02 2-0 Justin Danforth (Reunanen)
39:06 2-1 Tomáš Záborský (Ben Blood, Jarkko Malinen)

3. erä:
40:48 2-2 Antti Erkinjuntti (Kristian Kuusela, Otso Rantakari)
46:08 3-2 Toni Koivisto (Danforth, Brandon DeFazio)
59:06 4-2 Vidgren (Eetu Koivistoinen) tm

Jäähyt:
Lukko 3 x 2 min
Tappara 3 x 2 min
(Mäntylä, Luoto, Rantakari)

Maalivahdit:
Oskari Setänen, Lukko 9+6+9=24
Christian Heljanko, Tappara 3+8+9=20, pois 58:43-59:06

Erotuomarit: Lassi Heikkinen – Jari Levonen

Yleisöä: 3108

Alumnien tähdet:
1. tähti: Reunanen, Lukko
2. tähti: Záborský, Tappara
3. tähti: Setänen, Lukko

Ottelun kokoonpano

Záborský-Malinen-Ojamäki
Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Luoto-M.Järvinen-Levtchi
Puistola-Jasu-Rauhala

Blood-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Elorinne-Fälth
Rautanen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat