fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara taipui voittolaukauskisassa

  • Raportti

Storhamar – Tappara       3-2 (0-1, 1-1, 1-0) vl

Ottelukooste: MVT3 Katsomo.fi

Tapparan CHL-kausi käynnistyi tänään vierasottelulla Norjassa maan mestaria Storhamar Hamaria vastaan. Kotijoukkue Storhamar oli lopulta tuloksellisesti parempi, kun se vei voiton voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 3-2.

Pelillisesti Tappara oli ottelussa niskan päällä suurimman osan aikaa ja olisi voinut paremmalla viimeistelyllä karata tavoittamattomiin. Nyt se onnistui kahdesti ylivoimilla, mutta se ei riittänyt, kun Storhamar nousi takaa tasoihin ja lopulta jatkoajan ja pitkän voittolaukauskilpailun jälkeen ohikin.

– Suurimman osan ajasta mehän olimme pelin päällä. Maalipaikkoja luotiin, mutta peliä me silti ei pystytty missään vaiheessa tappamaan, harmitteli Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpikin.

Juhani Jasu ja Jere Karjalainen olivat Tapparan maalintekijät tänään. Maalissa torjui Niklas Bäckström, jolle torjuntoja tuli 23. Ottelun paras pelaaja oli Storhamarin maalivahti Oskar Östlund, jolle torjuntoja merkittiin kolme enemmän.

Tappara aloitti maalinteon jo alkuminuuteilla ensimmäisestä ylivoimastaan, kun Jarkko Malinen käänsi kiekon maalin edessä vielä Jasulle, joka kauhoi sen ohi Östlundin. Lisämaaleihinkin oli paljon paikkoja, mutta erätauolle mentiin vain maalin johdossa.

Toinen erä oli vielä selvemmin Tapparan, mutta toista maalia saatiin odottaa pitkälle yli erän puolivälin. Kirvesrinnat ehtivät hukata jo yli minuutin mittaisen kahden miehen ylivoimankin ennen kuin vihdoin onnistuminen tuli Karjalaisen onetimer-lämärillä. Storhamar pääsi kuitenkin kaventamaan ylivoimalla erän loppuminuuteilla, kun suomalainen Niklas Fogström löi maalin edestä reboundin Bäckströmin taakse.

Kolmannen erän alussa maalin kulmalle unohdettu norjalaisten suurin tähti Patrick Thoresen tasoitti saatuaan yrittää kaksi kertaa kiekon nostamista Bäckströmin yli. Varsinaisella peliajalla molemmilla oli vielä paikkoja, mutta Tapparan paria tolppakutia lähemmäksi ei päästy.

Kolmella kolmea vastaan pelattu jatkoaika oli ympäripyöreätä pyöriskelyä. Kun Malinenkaan ei onnistunut loppuhetkien hyvästä paikastaan, mentiin voittolaukauksiin.

CHL:ssä laukojapareja on viisi kolmen sijaan ennen kuin mennään mahdollisiin sudden death -laukojapareihin. Kaikkiaan voittolaukauksia tarvittiinkin peräti 18 ennen kuin ratkaisu saatiin. Storhamarin Patrick Thoresen laukoi kaikki kolme yritystyään maaliin ja lisäksi kotijoukkueesta onnistui Jens Jakobs. Tapparasta Jarkko Malinen onnistui kaksi kertaa kolmesta yrityksestä ja Anton Levtchi kerran niin ikään kolmesta laukauksesta. Kirvesrintojen muut kokeilijat olivat Jere Karjalainen, Antti Erkinjuntti ja Niko Ojamäki.

– Kireä ja tasainen peli, jossa kenttäpelissä me olimme kyllä edellä, mutta maalinteon tasaisuus vei lopulta rankkareille asti. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä fiilis siitä, että kausi on nyt saatu avattua, sanoi Rautakorpi.

Storhamar vei siis avausottelusta kaksi pistettä ja jätti Tapparalle yhden. Lohkon toisessa ottelussa Djurgården haki murskaavan 6-1 vierasvoiton HC Oceláři Třinecistä. Seuraavaksi kohtaavatkin avauspelinsä hävinneet, sillä Tappara matkustaa sunnuntaiksi Třineciin. Kotipelit Tappara aloittaa viikon päästä.

Ottelun tilastot

Champions Hockey League 31.8.2018
Storhamar – Tappara      3-2 (0-1, 1-1, 1-0) ja

1. erä:
02:53 0-1 Juhani Jasu (Jarkko Malinen, Jan-Mikael Järvinen) yv

2. erä:
32:55 0-2 Jere Karjalainen (Valtteri Kemiläinen) yv
37:34 1-2 Niklas Fogström (Joel Johansson, Jens Jakobs)

3. erä:
43:36 2-2 Patrick Thoresen (Victor Svensson)

Jatkoaika:
Maaliton

Voittolaukauskilpailu:
– Karjalainen, Tappara
+ Jakobs, Storhamar
+ Anton Levtchi, Tappara
+ P.Thoresen, Storhamar
– Niko Ojamäki, Tappara
– Johansson, Storhamar
– Antti Erkinjuntti, Tappara
– Svensson, Storhamar
+ Malinen, Tappara
– Mikael Zettergren, Storhamar
– Jakobs, Storhamar
– Levtchi, Tappara
– Christian Larrivée, Storhamar
– Malinen, Tappara
+ P.Thoresen, Storhamar
+ Malinen, Tappara
65:00 3-2 P. Thoresen vl
– Levtchi, Tappara

Jäähyt:
Storhamar 4 x 2 min
Tappara 2 x 2 min
(Rautanen, Utunen)

Maalivahdit:
Oskar Östlund, Storhamar 10+8+6+2=26
Niklas Bäckström, Tappara 6+9+7+1=23

Erotuomarit: Roy Stian Hansen – Andreas Harnebring

Yleisöä: 3883

Ottelun kokoonpano

Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Záborský-Malinen-Karjalainen
Rauhala-M.Järvinen-Ojamäki
Levtchi-Jasu-Luoto
(Moilanen)

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Rautanen-Elorinne
Utunen

Bäckström
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat