Keskiviikko 21.3. VS.

3 - 2
(0-1, 3-1, 0-0)

Tappara – KalPa      3-2 (0-1, 3-1, 0-0)

Tappara ja KalPa avasivat neljännesfinaalit tänään Hakametsässä sarjan ensimmäisellä pelillä. Voimasuhteet eivät olleet muuttuneet runkosarjasta, jossa Tappara voitti kaikki neljä kohtaamista, sillä voitto tuli kirvesrinnoille nytkin. Loppuluvut Hakametsässä kotijoukkueelle 3-2.

Tapparan maalintekijöinä kunnostautuivat Matti Järvinen (1+1), Valtteri Kemiläinen ja Aleksi Salonen. Maalissa torjui Dominik Hrachovina.

Avauserässä mentiin tasaisesti. Kummallakin oli yksi ylivoimatilanne ilman tulosta, mutta lähes heti punttien tasoituttua KalPan jäähyn jälkeen vieraat iskivät johtoon. Jerry D’Amigo ohitti Hrachovinan mailakäden puolelta etukulmaan.

Toisen erän alussa nähtiin melkoinen maalipyrähdys, kun kolmessa ja puolessa minuutissa tehtiin neljä maalia. Tapparan Matti Järvinen aloitti jo 13 sekunnin pelin jälkeen, kun Kristian Kuusela oli taklannut kiekon vastustajalta irti. Kai Kantola vei minuuttia myöhemmin KalPan uudelleen johtoon reboundista. Puolitoista minuuttia sen jälkeen Kemiläinen tasoitti pienestä kulmasta maalivahti Denis Godlan selän kautta, ja nelisenkymmentä sekuntia myöhemmin Salonen pisti kiekon jo kolmannen kerran Godlan taakse hyvän seinäsyöttöpelin jälkeen.

KalPa halusi siinä kohdassa vaihtaa maalivahtia, mutta vaihto päästiin suorittamaan vasta vajaata minuuttia myöhemmin seuraavalla pelikatkolla. Enempää maaleja erässä ei nähty, mutta paikkoja oli edelleen kummassakin päädyssä.

Kolmannessa erässä ei tilastomerkintöjä nähty. Tappara pystyi puolustamaan niin, ettei KalPalla ollut edes isoja paikkoja tasoitukseen. Reilu minuutti ennen loppua KalPa veti Hovisen pois maalilta ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Sekään ei tuottanut tulosta. Päätösvihellyksen jälkeen KalPan pohjoisamerikkalaiset hakivat vielä kovasti fyysistä otetta.

Neljännesfinaalit jatkuvat Kuopiossa sarjan toisella ottelulla perjantaina. Hakametsään palataan heti sitä seuraavana päivänä lauantaina. Jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa.

Kuvat: Mikko Pylkkö