Lauantai 29.9. VS.

5 - 1
(2-0, 2-0, 1-1)

Tappara – SaiPa 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Perjantaina Kuopiossa hävinnyt Tappara oli Hakametsän kaukalossa heti lauantaina vastassaan levännyt SaiPa. Kentällä pelituntuma oli valttia lepoetuun verrattuna, ja Tappara luisteli vierailtaan jalat alta ottaen kauden toisen voittonsa komein lukemin 5-1.

Lasten lauantai oli vetänyt Hakametsään komean yleisömäärän. Jos Tapsu, Ryhmä Hau ja kumppanit viihdyttivät perheen pienimpiä, niin viihdykettä tarjosi myös Tapparan joukkuekin.

Valtteri Kemiläinen keräsi tänään komeat tehot 1+2. Hänen lisäkseen muut Tapparan maalintekijät tänään olivat kahdesti osunut Tomáš Záborský sekä Otto Rauhala ja Jarkko Malinen (1+1). Kemiläisellä ja Záborskýllä osumia on nyt kolme ja Malisella kaksi, kun taas Rauhala avasi nyt kauden maalitilinsä. Maalissa jatkoi Christian Heljanko.

Tappara tuli ensimmäiseen erään erittäin hyvin ja hallitsi tapahtumia alusta loppuun. Maalitilin se sai auki jo kolmannella peliminuutilla, kun Rauhala ajoi maalille ja maalivahti Niclas Westerholmin torjuma kiekko ponnahti hänen suojistaan maaliin. Videotarkistus ja hyväksytty osuma. Neljä minuuttia myöhemmin Kemiläinen pommitti upean kudin ylänurkkaan. SaiPa pääsi erän lopulla ylivoimalle, mutta Tappara hallitsi senkin.

Toisessa erässä Tappara vain lisäsi vauhtia, ja SaiPalla oli vaikeuksia pysyä kyydissä. Záborský nousi vasemmalta laidalta ja laukoi vähän helponnäköisesti kiekon Westerholmin hanskapuolelta sisään. Vähän myöhemmin Malinen ohjasi Aleksi Elorinteen laukauksen maaliin, 4-0. Kiekko pysyi tukevasti SaiPan alueella senkin jälkeen ja viimeiseen erään lähdettiin kotijoukkueen neljän maalin johdossa.

Záborský vei Tapparan jo viiden maalin johtoon kolmannessa erässä ennen kuin SaiPa sai ensimmäisensä. Tyler Morley ohjasi aloitusvoiton jälkeen pakin laukauksen maalin edestä ohi Heljangon. Viimeisellä kympillä ei maaleja enää nähty suuntaan eikä toiseen.

Voitto oli Tapparalle siis kauden toinen. Sarjataulukossa sillä ei vielä isompaa nousua tehdä, mutta suunta on selvästi ylöspäin, niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin.

Ensi viikolla Tappara pelaa taas kolme ottelua, mutta nyt kaksi niistä vieraissa. Viikon ainoa kotiottelu on torstaina Kärppiä vastaan. Sitä ennen tiistaina on vierasmatka Vaasan kohtaamaan Sport.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen