fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara viihdytti Lasten lauantain vieraita

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – SaiPa       5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Perjantaina Kuopiossa hävinnyt Tappara oli Hakametsän kaukalossa heti lauantaina vastassaan levännyt SaiPa. Kentällä pelituntuma oli valttia lepoetuun verrattuna, ja Tappara luisteli vierailtaan jalat alta ottaen kauden toisen voittonsa komein lukemin 5-1.

Lasten lauantai oli vetänyt Hakametsään komean yleisömäärän. Jos Tapsu, Ryhmä Hau ja kumppanit viihdyttivät perheen pienimpiä, niin viihdykettä tarjosi myös Tapparan joukkuekin.

Valtteri Kemiläinen keräsi tänään komeat tehot 1+2. Hänen lisäkseen muut Tapparan maalintekijät tänään olivat kahdesti osunut Tomáš Záborský sekä Otto Rauhala ja Jarkko Malinen (1+1). Kemiläisellä ja Záborskýllä osumia on nyt kolme ja Malisella kaksi, kun taas Rauhala avasi nyt kauden maalitilinsä. Maalissa jatkoi Christian Heljanko.


Tomáš Záborský räväyttää illan ensimmäisen maalinsa takaylänurkkaan.

Tappara tuli ensimmäiseen erään erittäin hyvin ja hallitsi tapahtumia alusta loppuun. Maalitilin se sai auki jo kolmannella peliminuutilla, kun Rauhala ajoi maalille ja maalivahti Niclas Westerholmin torjuma kiekko ponnahti hänen suojistaan maaliin. Videotarkistus ja hyväksytty osuma. Neljä minuuttia myöhemmin Kemiläinen pommitti upean kudin ylänurkkaan. SaiPa pääsi erän lopulla ylivoimalle, mutta Tappara hallitsi senkin.

Toisessa erässä Tappara vain lisäsi vauhtia, ja SaiPalla oli vaikeuksia pysyä kyydissä. Záborský nousi vasemmalta laidalta ja laukoi vähän helponnäköisesti kiekon Westerholmin hanskapuolelta sisään. Vähän myöhemmin Malinen ohjasi Aleksi Elorinteen laukauksen maaliin, 4-0. Kiekko pysyi tukevasti SaiPan alueella senkin jälkeen ja viimeiseen erään lähdettiin kotijoukkueen neljän maalin johdossa.


Tällaisella kypärällä pelaavat joukkueiden parhaat alle 20-vuotiaat pistemiehet. Tapparassa Kasper Simontaval.

Záborský vei Tapparan jo viiden maalin johtoon kolmannessa erässä ennen kuin SaiPa sai ensimmäisensä. Tyler Morley ohjasi aloitusvoiton jälkeen pakin laukauksen maalin edestä ohi Heljangon. Viimeisellä kympillä ei maaleja enää nähty suuntaan eikä toiseen.

Voitto oli Tapparalle siis kauden toinen. Sarjataulukossa sillä ei vielä isompaa nousua tehdä, mutta suunta on selvästi ylöspäin, niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin.

Ensi viikolla Tappara pelaa taas kolme ottelua, mutta nyt kaksi niistä vieraissa. Viikon ainoa kotiottelu on torstaina Kärppiä vastaan. Sitä ennen tiistaina on vierasmatka Vaasan kohtaamaan Sport.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen

Ottelun tilastot

Liiga 29.9.2018
Tappara – SaiPa      5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

1. erä:
02:28 1-0 Otto Rauhala (Matti Järvinen, Anton Levtchi)
06:26 2-0 Valtteri Kemiläinen (Jarkko Malinen, Niko Ojamäki)

2. erä:
25:09 3-0 Tomáš Záborský (Kemiläinen, Tuukka Mäntylä)
26:29 4-0 Malinen (Aleksi Elorinne, Kemiläinen)

3. erä:
46:52 5-0 Záborský (Jan-Mikael Järvinen, Antti Erkinjutti)
46:53 5-1 Tyler Morley (Erik Autio, Kalle Maalahti)

Jäähyt:
Tappara 1 x 2 min
(Levtchi)
SaiPa 2 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 11+5+2=18
Niclas Westerholm, SaiPa 6+6+8=22

Erotuomarit: Antti Boman – Joonas Kova

Yleisöä: 6315

Alumnien tähdet:
1. tähti: Záborský , Tappara
2. tähti: Kemiläinen, Tappara
3. tähti: Rauhala, Tappara

Ottelun kokoonpano

Kuusela-Malinen-Ojamäki
Záborský-JM.Järvinen-Erkinjuntti
Rauhala-M.Järvinen-Levtchi
Luoto-Jasu-Simontaival

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Elorinne-J.Järvinen
Utunen

Heljanko
(Rautiainen)

Uusimmat

Suosituimmat