Lauantai 1.12. VS.

4 - 3 (ja)
(1-0, 1-3, 1-0, 1-0)

Tappara – HIFK 4-3 (1-0, 1-2, 1-0) ja

Tappara sai kuitattua kauden voitot HIFK:n kanssa tasoihin, mutta vasta jatkoajalla tulleella osumalla. Kirvesrintojen kotivoiton numerot kirjattiin lukemiin 4-3. Voittomaalin jatkoajalla lirutti kauden kahdeksannella osumallaan kapteeni Kristian Kuusela.

Jarkko Malinen teki kauden yhdeksännen maalinsa ja nousi kirvesrintojen maalipörssissä tasakärkeen Niko Ojamäen kanssa. Kultakypärä Tomáš Záborský osui myös ja on maalin päässä edellisestä kaksikosta. Antti Erkinjuntti puolestaan teki tänään kauden kolmannen osumansa.

Peli lähti käyntiin täysin Tapparan merkeissä. IFK:n paras jakso avauserässä oli pari minuuttia ennen loppua, kun Tappara ei saanut ylivoimapeliään rauhoitettua millään koko kahteen minuuttiin. Jäähyä edeltäneet 17 minuuttia mentiinkin täysin kotijoukkueen hallitessa ja sillä oli useita hyviä maalipaikkoja. Kerran kiekko saatiin verkkoon Atte Engrenin taakse, maalintekijänä Jarkko Malinen.

Avauserän iso erikoisuus oli se, että Tapparan maalissa Christian Heljanko ei joutunut torjumaan yhtä ainutta kiekkoa. IFK-hyökkääjä Juhani Tyrväisen hän tosin joutui torjumaan, siitä Tyrväiselle rangaistus.

Toisessa erässä touhu kääntyi lähes päälaelleen. IFK löysi peliinsä vauhtia, Tapparan vauhti taas putosi. Kun kirvesrinnat vielä erehtyivät harvinaisen karkeisiin virheisiin, jotka vieraat hyödynsivät, numerotkin kääntyivät Tapparan maalin johdosta IFK:n kahden maalin johtoon. Vieraiden Iikka Kangasniemi pääsi käyttämään Otto Rauhalan ja Otso Rantakarin erheet maaleiksi, ja niiden välissä Ilmari Pitkänen napautti ilmasta irtokiekon Heljangon taakse. Ennen taukoa Tappara pääsi kuitenkin vielä maalin päähän, kun Záborský törkkäsi maalivahdilta hukkuneen kiekon sisään.

Kolmas erä käynnistyi Tapparan hyvällä jäähyntapolla. Se ei saanut siitä kuitenkaan lisävirtaa, vaan oli edelleen syötöissään huolimaton eikä saanut peliään kulkemaan. Vierasjoukkueella energiaa oli enemmän. Viisi minuuttia ennen loppua Tappara sai lopulta mahdollisuuden ylivoimalla ja onnistui tasoittamaan, kun Erkinjuntti pommitti siniviivasta kiekon maaliin.

Jatkoaikaa pelattiin puoliväliin, kunnes Tuukka Mäntylän loistava pystysyöttö vapautti Kuuselan läpiajoon ja tämä ratkaisi voiton Tapparalle Engrenin längistä.

Kotipelien tahti jatkuu kovana, kun jo maanantaina Tappara on jälleen kaukalossa Hakametsässä, silloin vastassaan Liigan jumbopaikalta pois pyrkivä Ässät. Ottelu on kummipeli, johon kummivanhempi ja -lapsi saavat hankittua liput kahdelle yhteishintaan 15 €! Liput myynnissä Ticketmasterissa.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen