Keskiviikko 23.10. VS.

3 - 2 (ja)
(2-1, 0-0, 0-1, 1-0)

Tappara – Sport       3-2 (2-1, 0-0, 0-1) ja

Toista kertaa lokakuussa Hakametsään Tapparan vieraaksi tullut Sport onnistui nyt pelaamaan itsensä sarjapisteillekin viime hetken tasoituksellaan. Yhden pisteen Sport otti mukaansa, kun Tappara onnistui lopulta kuitenkin nousemaan voittoon jatkoajalla. Tyler Morley teki voittomaalin. Se oli hänen kauden seitsemäs osumansa.

Loppulukemat Hakametsässä olivat 3-2 jatkoajan jälkeen.

Maalipörssissä kärkikahinoihin liittynyt Jere Karjalainen laukoi kaksi maalia ja nosti kauden saldonsa nyt kahdeksaan osumaan. Kristian Kuusela syötti kaikki kolme kirvesrintojen maalia. Lähes vuorotahtiin menneessä maalivahtipeluutuksessa torjuntavuoro oli tänään Christian Heljangolla.

Jere Karjalainen osui vajaaseen kahdeksaan minuuttiin kaksi kertaa samalla kaavalla ylivoimalla Kristian Kuuselan poikittaissyötöistä. Maaleista ensimmäinen syntyi vähän epäonnistuneellakin laukauksella, joka yllätti Sport-vahti Niko Hovisen. Toinen oli jo terävämpi kuti, jonka aikana Sportilla oli kentällä vain kolme kenttäpelaajaa, kun jäähyltä pääsevä neljäs ei vielä ihan ehtinyt saamaan luistimiaan aitiosta pois. Tapparalla oli lisäpaikkojakin, mutta niin oli paikkoja vieraillakin, jotka käyttivät yhden niistä viimeisellä hetellä, kun Juho Liuksiala kaveni numeroiksi 2-1 aikaan 19:59.

Toinen erä oli tapparalaisittain melko turha. Yleisöä kohahdutti ainoastaan oikeastaan tilanne, jossa Sport-pakki meinasi syöttää kiekon Patrik Puistolan mailan kautta omaan maaliin, mutta Hovinen reagoi ajoissa. Kummallakin oli yksi hukattu ylivoimatilanne. Sport kilautti kerran myös tolppaakin ja oli erässä parempi Tapparan tyytyessä odottelemaan.

Myös päätöserä oli vähän samaa kuin toinenkin. Tappara ei innostunut kuin pyrkimään pitämään johtonsa, eikä Sport pystynyt ihan riittävästi kirvesrintoja painestamaan. Sport otti lopussa maalivahdin pois ja sai Tappara-jäähyn myötä tilanteeksi 6-4 -miesylivoiman kentälle. Kuusi sekuntia ennen päätössummeria Erik Riska tasoitti maalin edestä reboundista.

Tappara joutui aloittamaan jatkoajankin alivoimalla, kun Veli-Matti Vittasmäki oli saanut 2+2 minuuttisen, jonka ensimmäinen jäähy loppui Sportin tasoitusmaaliin. Jatkoajan jäähynsä Tappara kuitenkin kesti ja pääsi melkein heti perään itse ylivoimalle. Sen aikana Morley laukoi kiekon Hovisen torjunnan kautta sisään ja toi Tapparalle toisenkin pisteen.

Tappara jatkaa kotikaukalossaan perjantaina, jolloin kauden toisessa paikallispelissä vastassa on Ilves. Jos et ole lippuasi vielä varmistanut tähän spektaakkeliin, niin nyt on aika käydä nopeasti Ticketmasterin verkkokaupassa – liput tästä!

Kuvat: Saana Hakala