fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tapparalla hyvä paluu tauolta

  • Raportti

Jukurit – Tappara       1-5 (1-2, 0-2, 0-1)

Mikkelissä Jukurit ja Tappara palasivat tositoimiin puolentoista viikon maaottelutauon jälkeen. Vierasjoukkue Tampereelta oli tänään terästä ja voitti joukkueiden ensimmäisen keskinäisen pelin tällä kaudella selvin numeroin 5-1.

Kirvesrintojen maalintekijöinä toimivat Juhani Jasu (1+1), Otso Rantakari, Otto Rauhala, Sami Moilanen ja Kristian Kuusela (1+1). Kuuselalle osuma oli tällä kaudella kuudes, Rauhalalle neljäs, Jasulle ja Rantakarille kolmas, ja tulokaspelaaja Moilaselle toinen. CHL mukaan lukien Moilanen on osunut kolme kertaa neljässä edellisessä pelissä. Joona Luoto keräsi tänään kaksi syöttöpistettä. Yhden tänään syöttänyt Anton Levtchi on nyt kolmen pelin pisteputkessa. Ben Blood pelasi ensimmäisen ottelunsa Tappara-paidassa.


Sami Moilanen on ollut viime peleissä hyvässä maalivireessä. Kuva: Mika Kylmäniemi

Avauserää värittivät neljä jäähyä, kaksi kummallekin joukkueelle, mutta niistä yhdenkään aikana ei kuitenkaan syntynyt maalia. Tosin Jukurien Jimi Jalonen iski kiekon verkkoon juuri samalla sekunnilla kuin Tappara-jäähy päättyi, mutta ylivoimaosumaksi sitä ei merkitty. Kotijoukkueen yhden maalin ympärillä Tappara teki avausmaalin ja tasoituksen jälkeen myös johtomaalin. Ensimmäisen niistä ohjasi maalin edestä Jasu, toisen laukoi kauempaa Rantakari.

Tappara kiri itsensä kolmen maalin johtoon toisessa erässä. Maalit syntyivät vieläpä 44 sekunnin sisällä toisistaan, kummassakin onnistuja löytyi nelosketjusta. Ensin Kristian Kuusela syötti Rauhalan nokikkain Jukurit-maalivahti Sama Rajaniemen kanssa, ja Rauhala harhautti 1-3. Seuraavassa vaihdossa Veli-Matti Vittasmäki laukoi, ja Moilanen ohjasi ilmasta kiekon maaliin. Erän lopussa Tappara-veskari Christian Heljanko venyi vielä uskomattomaan torjuntaan, kun Jukurien Samuli Piipponen oli laittamassa kaikessa rauhassa kiekkoa tyhjään maaliin. Tällä kertaa ei laittanut.

Päätäserässä Tappara piti Jukurit poissa maalipaikoilta. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Jukurit otti ylivoimalla maalivahdinkin pois, mutta ei saanut kavennusta. Sen sijaan Kuusela kuljetti kiekon tyhjiin reilu minuutti ennen loppua.

Tappara katkaisi Jukurien neljän voiton putken. Tasaisessa sarjataulukossa Tappara pomppasi kolmannelle sijalle.

Seuraavaksi Tapparalla on edessään on kauden kolmas paikallispeli tilanteessa, missä kumpikin tamperelaisjoukkue on voittanut vieraspelivuorollaan. Perjantaina on Tapparan isännöintivuoro ja hyvin vähissä jäljellä olevat liput myy nekin pois Ticketmaster, joten toimi nopeasti, mikäli haluat halliin mukaan!

Iso kuva: Jiri Halttunen /Liiga

Ottelun tilastot

Liiga 13.11.2018
Jukurit – Tappara     1-5 (1-2, 0-2, 0-1)

1. erä:
02:25 0-1 Juhani Jasu (Joona Luoto, Aleksi Elorinne)
06:18 1-1 Jimi Jalonen (Turo Asplund, Mika Partanen)
18:12 1-2 Otso Rantakari (Luoto, Jasu)

2. erä:
33:17 1-3 Otto Rauhala (Kristian Kuusela, Valtteri Kemiläinen)
34:01 1-4 Sami Moilanen (Veli-Matti Vittasmäki, Anton Levtchi)

3. erä:
58:48 1-5 Kuusela (Elias Fälth) tm

Jäähyt:
Jukurit 4 x 2 min
Tappara 5 x 2 min
(Kuusela, M.Järvinen, Malinen, Kemiläinen, Rantakari)

Maalivahdit:
Sami Rajaniemi, Jukurit 9+6+3=18, pois 56:23-58:48
Christian Heljanko, Tappara 4+9+3=16

Erotuomarit: Petri Lindqvist – Teemu Salminen

Yleisöä: 3007

Alumnien tähdet:
1. tähti: Jasu, Tappara
2. tähti: Luoto, Tappara
3. tähti: Kuusela, Tappara

Ottelun kokoonpano

JM.Järvinen-Malinen-Kuusela
Záborský-M.Järvinen-Ojamäki
Luoto-Jasu-Erkinjuntti
Moilanen-Rauhala-Levtchi

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Blood-Fälth
Elorinne

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat