Lauantai 25.11. VS.

2 - 1 (ja)
(0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

HIFK – Tappara      2-1 (0-0, 1-0, 0-1) ja

Tappara hävisi kovan viikon kolmannenkin ottelunsa, kun HIFK kaatoi sen ensimmäisen kerran kolmeen kauteen runkosarjapelissä Helsingissä. Kirvesrinnat saivat kuitenkin lohdutuspisteen matkaansa, sillä tappion tuonut 2-1 -maali syntyi vasta jatkoajalla.

Jukka Peltola teki kolmannessa erässä kauden 10:nnen maalinsa. Tappara-maalissa kauden kolmannen torjuntavuoronsa sai Christian Heljanko, joka lähti peliin koko kahden pelin Liiga-uran nollaputkessa. Putkea kesti 140 minuuttia ja 10 sekuntia ennen kuin takaisku tuli.

Avauserässä ei nähty tilastomerkintöjä, vaikka molempiin suuntiin pelattiin ihan hyvääkin peliä. IFK:n tolppakutia tarkisteltiin videolta, ei maalia.

Christian Heljangon Liiga-nolla rikkoutui toisen erän alussa, kun Erik Thorell katkaisi maalin edessä ilmasta Otso Rantakarin poikkisyötön ja lirutti Heljangon haaroista kiekon maaliin. Se oli toisen erän ainoa osuma, kiitos siitä paljolti Tapparan maalivahdille, sillä IFK oli erässä niskan päällä. Kummallakin joukkueella oli yksi ylivoimapeli ilman tulosta.

Kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Tappara onnistui tasoittamaan. Hyvä suora hyökkäys johti Peltolan punnerrukseen maalille, ja tilanteen jälkipompuista kapteeni pääsi laittamaan kiekon Valtteri Kemiläisen syötöstä Atte Engrenin taakse.

60 minuuttia tasan, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Se tuli nopeasti puolessa minuutissa, kun nuori superlahjakkuus Miro Heiskanen pisti huikean rannelaukauksen etukulmasta Heljangon mailapuolelta sisään. Se huippukuti toi IFK:lle ensimmäinen runkosarjavoiton Tapparasta lähes kahteen vuoteen.

Tapparan pelit jatkuvat tiistaina. Silloin on vuorossa kotipeli, jossa vastassa on Porin Ässät.

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö