Lauantai 25.9. 17:00 VS.

Tapparalle 100 pistettä täyteen

Tiistai 27.2. VS.

2 - 3
(1-0, 1-2, 0-1)

Sport – Tappara      2-3 (1-0, 1-2, 0-1)

Liiga palasi olympiatauolta, ja Tappara nousi 100 runkosarjapisteeseen, kun se kaatoi Vaasassa Sportin maalein 3-2. Kun runkosarjaa on jäljellä enää viisi peliä, Tappara on nyt sarjassa kolmannella sijalla. Kakkospaikkaan on vielä mahdollisuus.

Liigan jumbosijalla oleva Sport johti ottelua kahdesti, mutta Tappara nousi kolmannessa erässä ohi. Voittomaali syntyi kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun Niko Mikkolan laukoma ja Sport-vahti Jonathan Iilahden torjuma kiekko meni Sportin omasta puolustajasta maaliin.

Maali oli Mikkolalle kauden kolmas. Tapparan muut maalintekijät olivat olympiajoukkueesta palannut Mikko Lehtonen, joka teki jo kauden 12:nnen maalinsa, sekä Markus Nenonen, jolle maali oli ensimmäinen Tappara-paidassa. Kauden 17 muuta maaliaan Nenonen teki juuri nimenomaan Sportin peliasussa.

Tappara jäi vielä olympiatauolle avauserän ajaksi, mutta onnistui sen jälkeen parantamaan peliään. Sport voitti ensimmäisen erän yhdellä maalilla, kun Jesse Paukku ohjasi kiekon maalin edestä Dominik Hrachovinan ohi.

Toisessa erässä osuttiin kolmesti vuorotahtiin. Nenonen tasoitti erän alussa rystylaukauksella pienen ruuhkan takaa, mutta kotijoukkue meni uudelleen johtoon ylivoimahyökkäyksestä, kun Joel Kiviniemi maalasi vastaiskusta. Tappara tasoitti nopeasti, maalin tekijänä Lehtonen.

Tapparalla oli pelissä neljä ylivoimamahdollisuutta, joista kolme tasatilanteessa 2-2, mutta joukkueen yv-tehot ovat hukkuneet vuodenvaihteen jälkeen totaalisesti. Kolmeen pisteeseen tarvittava maali syntyi sitten Mikkolan kiekonriistosta ja vastaiskusta, joka siis katsottiin pompanneen maaliin Sportin omasta puolustajasta. Hyvin takapatjan rebound-tilanteessa mukana oli myös Matti Järvinen. Muutettu 1.3.: Maali on jälkikäteen merkitty Matti Järvisen tekemäksi. Sport yritti viimeisen minuutin ajan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta turhaan.

Mikko Lehtonen ja Jukka Peltola olivat palanneet kokoonpanoon olympiakisareissun jälkeen. Paluun kaukaloon teki myös pidempään sivussa ollut Juhani Jasu. Juuri ennen taukoa joukkueeseen liittynyt Henrik Haapala ei pelannut vielä, ja sivussa edelleen oli myös Otso Rantakari.

Perjantaina Hakametsässä pelataan kauden kuudes ja hyvin suurella todennäköisyydellä myös viimeinen paikallispeli, jossa Tappara isännöi Ilvestä. Ottelu alkaa klo 18:30.

Arkistokuvat: Mika Kylmäniemi


Ottelun tilastot

Liiga 27.2.2018
Sport – Tappara      2-3 (1-0, 1-2, 0-1)

1. erä:
15:03 1-0 Jesse Paukku (William Wrenn, Olavi Vauhkonen)

2. erä:
21:45 1-1 Markus Nenonen (Sebastian Repo)
25:23 2-1 Joel Kiviranta (Antti Kalapudas)
27:02 2-2 Mikko Lehtonen (Kristian Kuusela, Joona Luoto)

3. erä:
51:45 2-3 Matti Järvinen (Niko Mikkola)

Jäähyt:
Sport 4 x 2 min
Tappara 2 x 2 min
(Peltola, Lehtonen)

Maalivahdit:
Jonathan Iilahti, Sport 7+10+9=26, pois 59:00-60:00
Dominik Hrachovina, Tappara 8+7+11=26

Erotuomarit: Antti Boman – Jari Leppäalho

Yleisöä: 3199

Alumnien tähdet:
1. tähti: Matti Järvinen, Tappara
2. tähti: Joni Tuulola, Sport
3. tähti: William Wrenn, Sport

Ottelun kokoonpano

Luoto-M.Järvinen-Kuusela
Záborský-JM.Järvinen-Peltola
Nenonen-Jasu-Repo
Ojamäki-Rauhala-Karjalainen

Vittasmäki-Kemiläinen
Lehtonen-Mikkola
Elorinne-Salonen
(Rouhiainen)

Hrachovina
(Heljanko)