Lauantai 9.9. VS.

6 - 2
(2-0, 2-0, 2-2)

TPS – Tappara      6-2 (2-0, 2-0, 2-2)

Tappara koki kauden ensimmäisen tappionsa kolmen harjoituspeli-, neljän CHL- ja yhden Liiga-voiton jälkeen, kun se tänään hävisi TPS:lle. Tappiolukemista tulikin kerralla ihan tuntuvat, kun TPS oli Turussa tänään selkeästi parempi ja voitti maalein 6-2.

Tappara ei taistellut voitosta missään vaiheessa. Sen peli lähti kohti metsää heti alussa, kun se sai kolmen minuutin sisällä kolme jäähyä, joista pari vielä varsin helposti, ja jäi niiden seurauksena tappiolle. Aikaa kerätä itsensä ja nousta mukaan peliin oli toki vielä paljon, mutta tänään kirvesrintojen peli ei tosiaankaan käynnistynyt. Kunnia siitä totta kai myös vastustajalle.

Matti Järvinen teki ensimmäisen maalinsa Tappara-paidassa ja on kolmella pisteellään joukkueen tuleva kultakypärä. Aleksi Salonen sai myös kauden maalitilinsä auki. Dominik Hrachovina huhki pelin loppuun saakka takaiskuista huolimatta.

Avauserässä TPS käytti toisen kahden miehen ylivoimansa, kun Ilkka Heikkinen pyssytti kiekon ensimmäistä kertaa tällä kaudella ohi Hrachovinan. Seitsemän minuuttia myöhemmin Otto Nieminen laukoi yläkulmaan kotijoukkueen toisen osuman. Tappara ei ollut tässä vaiheessa laukonut vielä kertaakaan kohti maalia. Sen ainoaa hyökkäyspeliä nähtiin erän loppupuolella TPS-jäähyn aikana.

Toinen erä jatkui yhtä heikosti, kun Ilkka Pikkarainen vei TPS:n jo kolmen maalin johtoon. Tappara sai nyt jo muutamia hyviä paikkoja, mutta Oskari Setänen torjui tarkasti. Viisi minuuttia ennen taukoa Jasper Lindsten teki ylivoimalla 4-0, kun Tapparalle oli taas vihelletty todella kevyt jäähy.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä neljä maalia, mutta Tappara ei noussut uhkaamaan TPS:n voittoa. Matti Järvinen teki kavennuksen, jonka TPS:n Heikkinen kuittasi puoli minuuttia myöhemmin. Lindsten vei kotijoukkueen jo kolmannella ylivoimamaalilla viiden maalin johtoon ennen kuin Aleksi Salonen vielä kavensi.

Murskatappio toimii Tapparalle toivottavasti myös herätyksenä. Ennakkosuosikinkin pitää saada parasta pöytään jokaisessa pelissä, ja tänään Tappara jäi todella kauas omasta parhaastaan. Seuraava peli on kotiavaus KalPaa vastaan tiistaina. Viime kauden mestaruusviirin nostoseremonian jälkeen pitää pystyä tämäniltaista parempaan.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö)