Perjantai 6.4. VS.

3 - 0
(3-0, 0-0, 0-0)

Tappara – TPS      3-0 (3-0, 0-0, 0-0)

Tapparan ja TPS:n välisten semifinaalien toinen osaottelu pelattiin perjantaina Hakametsässä. Ensimmäisessä ottelussa vierasvoiton hakenut Tappara jatkoi samaan tahtiin kotonaankin ja voitti nyt maalein 3-0. Sarja on Tapparalle nyt voitoissa 2-0, kun neljä voittoa tarvitaan finaalipaikkaan.

Kirvesrintojen maalintekijöinä kunnostautuivat Matti Järvinen, Jukka Peltola ja Henrik Haapala. Järviselle ja Peltolalle maalit olivat pudotuspelien toiset, Haapalalle jo neljäs. Kristian Kuusela keräsi kolme syöttöpistettä. Dominik Hrachovina pelasi playoffien toisen nollapelinsä.

Tappara iski avauserässä todella rajusti. Se hallitsi peliä alusta lähtien, mutta pääsi tulostaululle vasta erän puolivälin jälkeen. Samantien se painoikin peräti kolme maalia, jotka syntyivät alle kolmessa ja puolessa minuutissa. Kristian Kuusela oli jokaisessa maalissa syöttäjänä. Matti Järvinen aloitti maalinteon kiekonriiston jälkeen, ja kaksi seuraavaa syntyivät ylivoimalla: Peltola lusikoi niistä ensimmäisen ja 3-0 tulokseksi muutti Haapala osumalla, joka oli melkein kopio välieräsarjan ensimmäisen ottelun voittomaalista. Erän lopussa TPS pääsi myös ensimmäistä kertaa ylivoimalle, mutta Tappara pelasi hyvin myös alivoimaisena.

Toisessa erässä maaleja ei nähty. Vieraat saivat erän ainoan ylivoiman, mutta eivät vieläkään keksineet keinoa murtaa Tapparan alivoimaneliötä. Muutama hyvä paikka kavennukseen TPS:llä oli, mm. Markus Nurmen tolppalaukaus, mutta jokaista maalipaikkaa kohti Tappara pisti vähintäänkin yhtä hyvän ja olisi voinut lisätäkin johtoaan. Niin Dominik Hrachovina kuin Oskari Setänenkin tekivät maaleillaan tukun loistopelastuksia.

Kolmannen erän alussa Joona Luoto pääsi samassa vaihdossa koittamaan kahdesti läpiajosta. TPS:llä oli kovia vaikeuksia päästä laukaisupaikoille. Tappara puolusti ja peitti erinomaisesti ja piti koko ajan yllä myös vastaiskuvaaraa. Jos TPS pääsikin yrittämään, Hrachovina oli kuin muuri. Se muuri kesti pelin loppuun saakka, vaikka TPS pääsi vielä viimeisen minuutin yrittämään ylivoimalla kuudella neljää vastaan – tai ainakin kunnes turkulaisten Ilkka Pikkarainen yltyi taas koheltamaan omaa showtaan. Isompaa siitäkään ei syntynyt ja Tapparan voitto saatiin aikakirjoihin.

Sarja jatkuu heti huomenna Turussa kolmannen pelin merkeissä klo 17. Hakametsässä pelataan taas maanantaina. Liput neljänteen peliin Ticketmasterista.