Torstai 11.1. VS.

1 - 2 (ja)
(0-1, 0-0, 1-0, 0-1)

Tappara – Sport      1-2 (0-1, 0-0, 1-0) ja

Tappara kohtasi Hakametsässä torstaina kauden viidennen kerran Vaasan Sport. Sarjajumbona peliin lähtenyt Sport otti nyt toisen voittonsa peräkkäin Tapparasta, kun se haki vierasvoiton jatkoaikamaalilla lukemin 2-1. Ratkaisumaalin teki Olavi Vauhkonen ylivoimalla, kun jatkoaikaa oli pelattu jo lähes neljä ja puoli minuuttia.

Sport voitti avauserän, kun se pääsi heti alussa ylivoimalle ja onnistui. Markus Nenonen toimitti kiekon Dominik Hrachovinan taakse. Tappara ei omalla ylivoimallaan saanut mainittavaa aikaiseksi, mutta pääsi myöhemmin erässä kerran todella lähelle maalia. Veli-Matti Vittasmäen laukaus meni jo Sport-vahti Jonathan Iilahden ohi, mutta kilautti vain kumpaakin tolppaa peräkkäin eikä mennyt maaliviivan yli.

Toinen erä oli sekavaa sohimista sinne tänne. Sportilla oli yksi ylivoimapaikka, jonka aikana Tappara sai erän ainoan maalitilanteensa, kun Iilahti joutui torjumaan Otto Rauhalan laukauksen.

Kolmannessa erässä Tappara hukkasi ensin kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta onnistui tasoituksessa vihdoin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Otso Rantakari kiskaisi kauden kahdeksannen maalinsa siniviivasta tasakentällisin. Voittomaaliin tarjoutui taas erän kolmas ylivoimamahdollisuus, mutta taaskaan se ei toiminut. Sport pääsi myös yrittämään ylivoimalla lopussa, mutta ei onnistunut sekään.

Jatkoajalla Tapparalla oli Iilahden torjuma Jere Karjalaisen läpiajo ennen kuin 3-3-surffailu päättyi Tapparan väärästä vaihdosta saamaan jäähyyn. Sen aikana Vauhkonen iski pelin voittomaaliin.

Tappara pelaa seuraavaksi lauantaina Kouvolassa KooKoota vastaan. Olethan huomannut, että alkuperäisissä otteluohjelmissa ensi tiistaiksi merkitty JYP-kotiottelu on siirretty pelattavaksi tammikuun viimeisenä päivänä, joten Tapparan seuraava kotiottelu menee taas kauas, vasta tiistaille 23.1., jolloin vastassa on KalPa.