Perjantai 19.4. VS.

0 - 0
()

Tappara – HIFK 3-2 (0-0, 2-0, 0-2) je

Tapparan kauden 2018-19 viimeinen ottelu oli kuuden vuoden finaaliputken jälkeen tällä kertaa pronssiottelu. Kausi saatiin paketoitua voitokkaasti ja edes jonkinlaiset mitalit kaulassa, kun HIFK kaatui Hakametsässä jatkoerän jälkeen maalein 3-2. Ratkaisumaalin iski Tomáš Záborský , kun jatkoerää oli pelattu 15 minuuttia ja 11 sekuntia.

Kirvesrintojen mitaliputki on nyt siis seitsemän kauden mittainen. Pronssimitali oli sen seurahistorian 12:s. Aiemmista viisi ehti tulla jo TBK-nimellä 1940- ja 50-lukujen taitteessa. SM-liigan perustamisen jälkeen pronssit Tapparalle on kirjattu aiemmin vuosina 1990 ja 2008.

Niko Ojamäki teki kevään ensimmäisen playoff-maalinsa. Otto Rauhala puolestaan osui jo kolmannen kerran tänä keväänä. Ratkaisija Záborskýlle maali oli kevään neljäs. Maalissa pelasi Christian Heljanko.

Tappara ei avauserässä oikein syttynyt pelaamaan pronssista, vaan antoi IFK:n viedä peliä. Mitään supervaarallista ei vierasjoukkue saanut kuitenkaan aikaan kiekonhallinnastaan huolimatta. Tappara ei saanut hyökkäysalueellaan aikaiseksi edes syöttöjä saati sitten laukauksia. IFK-maalivahti Atte Engrenille merkittiin vain yksi jonkun lurukiekon pysäytys torjunnaksi, Heljangolle sellaisia oli sentään kuusi.

Toiseen erään tuli Tapparakin mukaan peliin. Se sai myös tehokkaan alun, kun vain minuutin pein jälkeen Ojamäki pääsi kakkosaallosta tuuppaamaan kiekon maaliin Engrenin torjuttua ensin Matti Järvisen yrityksen. Kuusi minuuttia myöhemmin IFK ajoitti vaihtonsa väärin ja Tappara pääsi isoon ylivoimahyökkäykseen. Jere Karjalainen passasi Rauhalan nokikkain maalivahdin kanssa ja hanskapuolen ylänurkka heilahti. Erän viimeisellä minuutilla nähtiin pelin ensimmäinen jäähy, jonka sai Tapparan Juhani Jasu.

Kolmas erä alkoi siis Tapparan alivoimalla, jonka se kesti kyllä, mutta pian sen jälkene IFK kavensi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen, maalintekijänä Teemu Eronen. Pian kavennuksen jälkeen HIFK sai peräkkäin ensin kaksi normikakkosta ja sitten vieä 2+2 minuuttia. Maaliviivaa lähemmäksi Tappara ei kuitenkaan kiekkoa saanut kahdeksan ylivoimaminuuttinsa aikana. Niiden perään Tappara otti kiekko katsomoon -jäähyn – väärin vihelletyn tosin – ja IFK tarvitsi viisi sekuntia ylivoimaa tasoittaakseen pelin. Juhani Tyrväinen oli tasoitusmaalin tekijä. Kolme minuuttia ennen loppua Tappara sai vielä erän viidennen ylivoimamahdollisuutensa, mutta hukkasi senkin.

Jatkoerään lähdettiin hakemaan Tapparan ja HIFK:n kauden viimeistä maalia. Tappara joutui siihen alivoimalla, kun Ben Blood oli saanut jäähyn varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla, mutta se kuitenkin kesti jäähynsä. IFK hallitsi jatkoerää selvästi mutta sai hyökkäyspään jäähyn 11 ja puolen minuutin jälkeen. Tapparan ylivoimapeli oli edelleen ihan sukka. IFK tarjosi perään kuitenkin jo seitsemännen ylivoimamahdollisuuden Tapparalle ja seitsemäs kerta toden sanoi! Záborský ohjasi kiekon maaliin ja toi Tapparalle pronssin!

Tapparan kausi oli nyt tällä kertaa tässä. Uusi joukkue kokoontuu muutaman viikon kuluttua, ja sitä ennen on varmasti joitakin uusia pelaajahankintojakin julkiseltu. Seuraava ottelutapahtuma kirvesrinnoilla on vajaan neljän kuukauden kuluttua, kun Decens Tampere Cup käynnistää uuden pelikauden.

Kuvat: Saana Hakala