2 - 3
(1-0, 1-1, 0-2)

Ilves – Tappara       2-3 (1-0, 1-1, 0-2)
Ottelun kuvagalleria

Tappara voitti Ilveksen kauden viidennessä paikallispelissä maalein 3-2. Se on voittanut kauden paikallisista neljä Ilveksen yhtä vastaan ja on taas kerran varmistanut Tampereen paikallisherruuden jo ennen viimeistä ottelua. Tappara on pitänyt kaupungin valtikkaa nyt seitsemän kautta putkeen.

Samalla kirvesrinnat pitivät vierasvoittoputkensa elossa. Tappara on viimeksi hävinnyt vieraskentällä Kuopiossa 19. marraskuuta. Sen jälkeen on tullut 10 voittoa. Eikä Tappara ole vieläkään hävinnyt tällä kaudella kahta Liiga-ottelua peräkkäin.

Ilvestä kaatamassa tehokkaimpina tänään olivat samat miehet kuin ennenkin: Veli-Matti Savinainen laukoi jo kauden kolmannen voittomaalinsa paikallispeleissä; yhteensä hän on heiluttanut Ilveksen verkkoa kuudesti ja syöttänytkin kaksi osumaa. Teemu Nurmi teki tänään kaksi maalia; hänellä on paikallispeleissä kasassa nyt neljä maalia ja yhteensä kahdeksan tehopistettä. Myös Tapparan paikallispelien kolmanneksi tehokkain, Henrik Haapala, nappasi tänään kaksi syöttöpistettä lisää ja nosti paikallispelipistemääränsä seitsemään.

Tappara kiipesi ja raapi itsensä voittajaksi

Ilves aloitti tämäniltaisen paikallispelin hirvittävällä vauhdilla. Se oli aktiivinen ja aggressiivinen joka puolella kenttää ja vei Tapparalta kaiken pelitilan ja ajan pois. Tappara sai erässä aikaiseksi vain pari puolittaista tilannetta, kun Ilveksellä oli monta vaarallista paikkaa. Markku Flinck vei yhdestä niistä Ilveksen johtoon Dominik Hrachovinan torjunnasta kimmonneesta kiekosta. Teemu Aalto oli lähellä lisätä Ilveksen johtoa ylivoimalla, mutta kilautti tolppaan.

Toisessa erässä Tappara sai itsensä pelin vaatimalle tasolle, nosti omaa tempoaan ja kamppailuvalmiuttaan ja alkoi kääntää hommaa itselleen. Jukka Peltola kilautti erän avausminuutilla alivoimahyökkäyksessä ylärimaan, ja pian sen jälkeen tasaviisikoin Tappara tasoitti. Henrik Haapala käynnisti vastaiskun, josta Teemu Nurmi ohitti Hannu Toivosen.

Tappara pyöritti toisessa erässä pitkiä toveja hyökkäysalueellaan, eikä Ilveksellä nyt ollut edes tilanteita. Kunnes se yhtäkkiä menikin johtoon, kun Teemu Rautiaisen laukaus kimposi Tappara-pakista sivuun suoraan Aleksi Mustoselle viimeisteltäväksi. Viimeiseen erään lähdettiin Ilveksen maalin johdossa.

Pelin ainoa ylivoimamaali nähtiin kolmannen erän neljän minuutin kohdalla, maalin tekijänä jälleen Nurmi ja syöttäjänä Haapala. Tasatilanteessa peli oli kumman tahansa otettavissa. Mutta mitä pidemmälle erää mentiin, sen vakaampi ja vahvempi Tappara oli verrattuna Ilvekseen.

Ilves oli ensin lähellä johtomaalia, kun Michael Keränen laukoi ylivoimalla ylärimaan. Muutama minuutti myöhemmin Tappara oli se maalin tekevä joukkue. Veli-Matti Savinaisen lämäri lähti poikkeuksellisesti vähän kuin puolustajan tontilta siniviivalta, mutta kova kuti liikkuvan maskin takaa yllätti Toivosen.

Kolmatta erää oli jäljellä Savinaisen maalin jälkeen vielä viisi ja puoli minuuttia, mutta sen ajan Tappara melkeinpä dominoi. Ilves sai siinä ajassa aikaiseksi vain kaksi laukausta, nekin molemmat kaukaa siniviivalta. Edes maalivahdin pois ottaminen ei muuttanut enää mitään.

Seuraavaksi kaksi kertaa HIFK:ta vastaan

Tappara jatkoi edelleen ilman kolmea vakiopakkiaan. Juuso Pulli jatkoi sairaslistalaisten paikkaamista, ja Aleksi Elorinne ja Alexander Bonsaksen kellottavat kovia peliminuutteja.

Sarjataulukossa Tapparan ero takaa-ajajiin taas hitusen kasvoi, kun KalPa hävisi ja TPS nousi toiselle sijalle. Eroa kakkossijaan on nyt kahdeksan pistettä. Runkosarjaa on jäljellä vielä 17 ottelua.

Seuraavat kaksi ottelua Tappara pelaa viime kevään finaalivastustaan HIFK:ta vastaan. Joukkueet kohtaavat toisensa peräkkäisinä päivinä. Perjantaina aloitetaan Tampereella ja toinen osuus matsataan heti lauantaina Helsingissä.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)