Perjantai 3.11. VS.

1 - 3
(0-1, 1-1, 0-1)

Jukurit – Tappara     1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Tappara otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun se tänään Mikkelissä kaatoi vierasviikonloppunsa ensimmäisessä pelissä Jukurit maalein 3-1. Huomenna reissu jatkuu Kuopioon.

Tänään Tappara oli tehollisesti pienissä vaikeuksissa erikoistilanteissa hukattuaan viisi ylivoimapeliä ja rangaistuslaukauksen ja Jukurien puolestaan onnistuttua ylivoimalla, mutta tasakentällisin kirvesrinnat pitivät kotijoukkueen poissa maalipaikoilta. Ja totta kai tekivät niin myös ylivoimiensa aikana.

Maalinteossa onnistuivat Niko Ojamäki, Kristian Kuusela ja Sebastian Repo, joista jokaiselle osuma oli kauden kolmas. Maalissa Dominik Hrachovinalla oli 21 torjuntaa.

Tappara teki tasaisesti maalin per erä. Avauserässä Niko Mikkolan hyvä nousu ja vielä parempi syöttö tarjosi Ojamäelle tilaisuuden ohittaa Sami Rajaniemi, ja peli oli 1-0 vieraille. Toisessa erässä Jukurien oma pakki hukkasi kiekon Kuuselalle, kun molemmilla joukkueilla oli mies jäähyllä. Kuusela ei paikastaan erehtynyt. Jukurit kavensi ylivoimalla, kun Teemu Henritius ohjasi kiekon maalin edestä ohi Hrachovinan. Päätöserässä kulutettiin kelloa loppuun ennen kuin Repo pääsi lyömään loppunumerot tyhjiin Rajaniemen juuri luisteltua vaihtoaitioon.

Rajaniemi torjui kolmannessa erässä vain yhden kerran, mutta se oli sitäkin näkyvämpi, koska se oli rankkarin torjunta. Rankkarista pelin viimeisellä minuutilla pääsi yrittämään Tomáš Záborský, joka ei kuitenkaan Rajaniemeä onnistunut ohittamaan.

Viikonloppu jatkuu siis heti huomenna Kuopiossa, missä vastassa oleva KalPa on löytänyt voittovirettä. Tänään se kaatoi vieraissa JYPin.

Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö