Perjantai 1.11. VS.

2 - 3
(1-0, 0-1, 1-2)

Pelicans – Tappara       2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

Tappara jatkoi Pelicansin kurimusta viemällä kaikki kolme saatavissa ollutta pistettä Lahdesta. Charles Bertrandin kahden maalin ja Niko Ojamäen yhden osuman myötä Tappara voitti lukemin 3-2.

Bertrand on nyt tehnyt 11 osumaa, Ojamäki kuusi. Kultakypärä Tyler Morley oli syöttäjänä kahdessa maalissa. Maalissa Michael Garteig torjui 29 kertaa, tuplasti vastapäädyn kollegaa enemmän. Jarkko Malinen pääsi vihdoin pelaamaan kauden ensimmäisen tosiottelunsa loukkaantumisen jälkeen. Myös Jeremi Wehmas oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukana liigakokoonpanossa.

Kotijoukkue vastasi ensimmäisen erän tilastomerkinnöistä, kun se otti ensin jäähyn ja teki myöhemmin maalinkin. Tappara ylivoimansa aikana sai rakennetuksi Patrik Virralle hyvän paikan, jonka Tomi Karhunen Pelicans-maalissa kuitenkin torjui. Jere Karjalainen teki paikan myöhemmin erässä Sami Moilaselle, mutta jälleen pysähtyi Karhuseen. Pelicansin maali syntyi Juhamatti Aaltosen vanhanaikaisyrityksestä, jonka irtokiekosta Hannes Björninen nosti kiekon yli Garteigin.

Toisessa erässä osat kääntyivät niin, että nyt tilastoihin piirreltiin merkkejä vain vieraille. Heti ensimmäisellä minuutilla Bertrand tasoitti pelin Tyler Morleyn hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Loppuerässä Tappara istui kaksi jäähyä, joiden aikana Pelicans ei saanut kovinkaan vaarallista aikaan.

Viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta ratkaisemaan voittajaa ja värikkäiden käänteiden jälkeen sellainen löydettiinkin. Tappara meni pelissä johtoon, kun Morley katkaisi Pelicansin avaussyötön ja pääsi Bertrandin kanssa kaksin nokikkain Karhusen kanssa. Morley syötti, Bertrand siirsi kiekon tyhjiin. Alle kaksi minuuttia myöhemmin saatiin toinenkin kahden maalin mies, kun Pelicans-kapteeni Björninen tasoitti pelin uudelleen. Björninen löi kiekon vielä kolmannenkin kerran Garteigin taakse, mutta Tappara haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä. Videotarkistuksen jälkeen maali hylättiinkin, kun Miro-Pekka Saarelainen oli mailallaan kammennut Garteigin tasapainosta pois juuri ennen maalilaukausta.

Vajaat neljä minuuttia oli varsinaista peliaikaa jäljellä, kun Niko Ojamäki ilmoittautui ratkaisijan viitan kantajaksi. Hän nappasi irtokiekon hyökkäysalueen kulmassa, kiepsahti maalille ja laukoi Tapparan taas johtoon. Viimeisten minuuttien aikana Tappara pelasi ensin kaksi minuuttia alivoimalla, ja sen perään Pelicans myllytti toiset kaksi minuuttia ilman maalivahtia, mutta Tappara kesti. Garteig poimi kiekot suojiinsa ja johti Tapparan vierasvoittoon.

Huomenna jatketaan taas. Tappara pelaa viimeisen ottelunsa ennen maaottelutaukoa Hakametsässä Rauman Lukkoa vastaan. Ottelu alkaa klo 17. Liput siihen myy tietenkin Ticketmaster tästä linkistä.

Kuvat: Arno Hämäläinen