Tapparalle vierasvoitto ja lohkon ykkössija!

Djurgården – Tappara       3-5 (1-0, 1-3, 1-2)

Champions Hockey League jatkoi kuukauden tauon jälkeen alkulohkovaiheen toiseksi viimeisellä ottelukierroksella. Tapparan viimeisten kierrosten vastus on ruotsalainen Djurgården IF, jota vastaan pelattavista tuplapeleistä ensimmäinen pelattiin tiistaina Tukholmassa.

Tappara otti Hovetissa komeasti vierasvoiton maalein 5-3 ja varmisti samalla lohkovoiton E-lohkossa. Djurgården käy Tampereella kuitenkin vielä viikon päästä hakemassa omaa jatkopaikkaansa.

Kristian Kuusela ja Jarkko Malinen keräsivät kumpikin tehot 2+1. Maalinteossa onnistui myös Joona Luoto. Kukaan kolmikosta ei ollut aiemmissa CHL-peleissä avannut vielä maalitiliään. Niklas Bäckström oli saanut pitkästä aikaa torjuntavuoron maaliin ja pelasi hyvin, 22 torjuntaa. Tomáš Záborský oli sivussa pelistä yhdessä Tuukka Mäntylän ja Jere Karjalaisen kanssa.

Ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle, joka pääsi viiden minuutin jälkeen johtoonkin, kun Niclas Bergfors ohjasi maalin edestä pakin laukauksen ohi Bäckströmin. Tapparalla oli erässä pari ylivoimamahdollisuutta, mutta se osa-alue pelistä ei kulkenut vielä tänäänkään.

Toiseen erään tuli ihan toisenlainen Tappara, joka otti pelin ohjat käsiinsä. Kuusela tasoitti pelin hienolla yksilösuorituksella, Luoto vei vieraat johtoon Otto Rauhalan hyvästä esityöstä, ja Malinen vippasi Tapparalle jo kolmannen maalin. Aivan erän viimeisellä sekunnilla Djurgården onnistui kaventamaan, jälleen kerran ohjausmaalilla.

Djurgården tuli toisen erän lopun pukukoppimaalistaan innostuneena taas kovaa kolmanteen erään, ja kavensi kahdeksan minuutin pelin jälkeen Bergforsin illan toisella osumalla. Neljä minuuttia myöhemmin kotijoukkue kuitenkin nukahti puolustuspäässään, ja Malinen pääsi tarjoilemaan vapaaksi unohdetun Kuuselan nokikkain maalivahti Robin Jensenin kanssa: kiekko längistä ja Tappara taas johtoon. Kaksi minuuttia ennen loppua Djurgården otti maalivahtinsa pois, mutta todella huonoon aikaan, sillä vain neljä sekuntia myöhemmin Malinen niittasi loppuluvut tyhjään verkkoon.

Tappara siis ratkaisi jatkopaikan ja lohkovoiton, mutta pelaa alkulohkossa vielä yhden pelin Djurgårdenia vastaan viikon päästä. Muutama päivä sen jälkeen onkin ensimmäisen pudotuspelikierroksen arvonta.

Tappara jatkaa kuitenkin sitä ennen pelejään Liigassa, jossa perjantaina on vuorossa kotiottelu, jossa vastassa on KooKoo. Liput otteluun Ticketmasterista.

Kuvat: /CHL

 


Ottelun tilastot

Champions Hockey League 9.10.2018
Djurgården – Tappara 3-5 (1-0, 1-3, 1-2)

1. erä:
04:40 1-0 Niclas Bergfors (Dick Axelsson)

2. erä:
24:22 1-1 Kristian Kuusela (Veli-Matti Vittasmäki, Juho Rautanen)
28:37 1-2 Joona Luoto (Otto Rauhala)
33:22 1-3 Jarkko Malinen (Kuusela)
39:59 2-3 Henrik Eriksson (Olle Alsing, Robin Norell)

3. erä:
48:19 3-3 Bergfors (Sebastian Strandberg, Eriksson)
52:13 3-4 Kuusela (Malinen, Jan-Mikael Järvinen)
58:06 3-5 Malinen (J-M.Järvinen) tm

Jäähyt:
Djurgården 6 x 2 min
Tappara 3 x 2 min
(Levtchi, Luoto, Rantakari)

Maalivahdit:
Robin Jensen, Djurgården 8+x+x=16, pois 58:02-58:06 ja 58:45-60:00
Niklas Bäckström, Tappara 12+x+x=22

Erotuomarit: Marc Wiegand – Mikael Andersson

Yleisöä: 1683

Ottelun kokoonpano

JM.Järvinen-Malinen-Kuusela
Erkinjuntti-M.Järvinen-Ojamäki
Luoto-Rauhala-Levtchi
Moilanen-Jasu-Simontaival
(Mäkinen)

Vittasmäki-Rantakari
J.Järvinen-Kemiläinen
Elorinne-Rautanen
Utunen

Bäckström
(Heljanko)