Tapparan neljän pelin rupeamalle voittoisa päätös

Maanantai 3.12. VS.

2 - 0
(1-0, 0-0, 1-0)

Tappara – Ässät 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Harvinainen maanantai-ilta toimi ajankohtana ja Hakametsän jäähalli paikkana, kun Tappara ja Ässät kohtasivat toisensa toisen kerran tällä kaudella. Liigassa kolmantena oleva joukkue osoittautui tälläkin kertaa paremmaksi kuin jumbosijalla oleva. Tappara otti kotivoiton niukasti mutta ansatusti maalein 2-0.

Tappara pelasi kovan neljän pelin urakan kuudessa päivässä ja selvisi siitä vallan mainiosti: Jaossa oli 12 pistettä, Tappara otti niistä 11.

Kristian Kuusela teki pelin kummatkin maalit ja nosti saldonsa nyt kymmenen osumaan. Hän nousi nyt Tapparan kultakypäräksi ja parhaaksi maalintekijäksi. Niklas Bäckström torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Lauantaina HIFK ei saanut Tapparaa vastaan avauserässä yhtään laukausta kohti maalia, eikä Ässätkään paljon parantanut työllistettyään Niklas Bäckströmiä nyt yhdellä torjunnalla. Toisessa päädyssä Andreas Bernard torjui 16 kertaa. Tappara hallitsi peliä erässä selvästi ja ansaitsi hallinnallaan neljä ylivoimapeliäkin, mutta ei onnistunut maalinteossa. Tasakentällisin sentään onnistui, kun Kuusela päätti nopean vastaiskun osumaksi Jan-Mikael Järvisen syötöstä.

Toinen erä oli sekamelska, jossa hiipuivat niin Tapparan tahti kuin tuomarien vihellystahtikin. Erän ainoa tilastomerkintä oli Joona Luodon kakkonen, jonka aikana Ässät ei kuitenkaan isompaa vaaraa saanut aikaan. Kaikki olivat tyytyväisiä, kun päästiin tauolle.

Viimeinen eräkään ei peliä paljoa parantanut, mutta jonkin verran sentään. Ässät sai toisen ylivoimamahdollisuutensa, mutta Tappara selvitti senkin helposti. Sen jälkeen kotijoukkue haki kovasti lisämaalia, mutta Bernard torjui hyvin. Tärkeimmässä Tappara kuitenkin onnistui, sillä Ässätkään ei maalintekoon päässyt. Kaksi minuuttia ennen loppua Ässät otti maalivahtinsa pois kuudennen kenttäpelaajan tieltä. Kuusela iski kuitenkin niitin tyhjiin ja porilaiset lähtivät taas kotiin tyhjin käsin.

Kovan jaksonsa päälle Tappara pitää nyt pelitaukoa aina lauantaihin saakka eikä ensi viikollakaan odota kuin yksi vierasottelu. Kotikaukalossa Tappara nähdään vasta tiistaina 18. joulukuuta, silloin vastassa Pelicans.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen