fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tapparan voittoputki jatkui Tapsun juhlapelissä

  • Raportti

Tappara – SaiPa       4-1 (2-1, 0-0, 2-0)

Tappara täydensi kolmen ottelun viikkonsa kotipelillä SaiPaa vastaan Lasten Lauantain ja Tapsu-maskotin 10-vuotisjuhlien täyttämässä Hakametsässä. Yli 6600 sai nauttia kotijoukkueen raikkaasta hyökkäyspelistä ja myös kotivoitosta niin, että yleisöaaltokin kiersi ympäri katsomoa. Loppuluvut Hakametsässä Tapparalle 4-1.

Tappara on siis nyt jo viiden pelin voittoputkessa Liigassa. Sellaisilla tuloksilla ollaan luonnollisesti koko sarjan kärjessä. Viidessä pelissä Tappara on tehnyt peräti 22 maalia. Kertaakaan se ei ole pelissä jäänyt alle neljän tehdyn maalin.


Patrik Virta ja Niko Ojamäki veivasivat pelin voittomaalin avauserässä.

Charles Bertrand, Patrik Virta, Kristian Kuusela ja Juhani Jasu toimivat lauantai-illan maalintekijöinä. Kuuselalle maali oli jo kauden viides, Bertrandille kolmas ja Virralle ja Jasulle toiset. Maalissa ensimmäisen liigakotipelinsä torjui Michael Garteig. Yhtenä monista kirvesrinnoista kauden kovalla pistetahdilla aloittanut Anton Levtchi keräsi nyt kaksi syöttöpistettä. Pistepörssin kärki Kuusela merkkautti maalinsa lisäksi myös yhden syöttöpisteen.

Ensimmäinen erä oli Tapparan vyörytystä, vaikka SaiPa lopussa pääsikin kahden peräkkäisen ylivoimansa turvin peliin mukaan ja teki maalinkin, jonka laukoi Teemu Ramstedt. Tappara oli kuitenkin onnistunut jo kerran ennen tuota maalia ja onnistui toistamiseen sen jälkeen. Ensimmäisessä niistä Bertrand ohjasi ylivoimalla Valtteri Kemiläisen laukauksen SaiPa-vahti Karolus Kaarlehdon taakse. Toinen syntyi Niko Ojamäen tolppalaukauksen pompusta, jonka Virta napautti ilmasta maaliin.


Pistepörssikärki Kristian Kuusela tänään 1+1.

Tapparan vyörytys jatkui toisessakin erässä, mutta nyt ei nähty maaleja. Varsinkin Patrik Virran johtama kakkosketju loi hyviä tilanteita, mutta Kaarlehto torjui ne kaikki. Toisessa päädyssä Garteigilla oli hiljaista lukuun ottamatta yhtä neljän minuutin jaksoa, jonka SaiPa pääsi putkeen pelaamaan ylivoimaa. Montaakaan pahaa tilannetta ei senkään aikana nähty.

Päätöserän ensimmäisessä vaihdossa Tappara pääsi lisäämään johtoaan, kun hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen kultakypäräinen Kristian Kuusela syötti maalin eteen ja loppujen lopuksi tarkistusten ja korjausten jälkeen kiekon nähtiin kimmonneen maaliin puolustajan kautta, eli maali merkittiin Kuuselalle. Loppuluvut iski tyhjiin Juhani Jasu. Maalivahti Garteig sai tähän maaliin myös syöttöpisteen.

Myös ensi viikolla pelataan kolme ottelua, edelleen vieraspelipainotuksella 2-1, mutta nyt kotiottelu on ensimmäisenä. Jo tiistaina Tappara kohtaa Liigan suurimman mestarisuosikin Kärpät alkukauden selkeässä kärkiottelussa.

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Liiga 21.9.2019
Tappara – SaiPa       4-1 (2-1, 0-0, 2-0)

1. erä:
09:00 1-0 Charles Bertrand (Valtteri Kemiläinen, Anton Levtchi) yv
17:52 1-1 Teemu Ramstedt (Tomás Záborský, Anssi Löfman) yv
18:40 2-1 Patrik Virta (Niko Ojamäki, Levtchi)

2. erä:
Maaliton

3. erä:
40:19 3-1 Kristian Kuusela (Tyler Morley)
59:20 4-1 Juhani Jasu (Kuusela, Michael Garteig) tm

Jäähyt:
Tappara 5 x 2 min
(Karjalainen, Ollikainen, joukk.rang. 2xMoilanen)
SaiPa 4 x 2 min

Maalivahdit:
Michael Garteig, Tappara 5+4+8=17
Karolus Kaarlehto, SaiPa 10+11+5=26, pois 58:05-59:20

Erotuomarit: Antti Boman – Joonas Kova

Yleisöä: 6615

Alumnien tähdet:
1. tähti: Morley, Tappara
2. tähti: Virta, Tappara
3. tähti: Garteig, Tappara

Ottelun kokoonpano

Kuusela–Morley-Karjalainen
Levtchi–Virta-Ojamäki
Moilanen-Rauhala–Bertrand
Puistola-Jasu-Ollikainen

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Rouhiainen

Garteig
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat