fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tapparan voittoputki kestää

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Sport       5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

Tappara haki Hakametsässä torstaina jatkoa jo kahdeksan ottelun mittaiselle voittoputkelleen, jonka katkaisemista puolestaan oli yrittämässä Vaasan Sport. Putken katkaisu ei onnistunut, vaan Tapparan jo aiemmin tekemää ennätystä kasvattanut yhdeksäs peräkkäinen voitto kirjattiin lukemin 5-1.

Ottelu oli Kristian Kuuselalle jo peräti 900:s runkosarjaottelu Liigassa. Juhlakalu juhlisti juhlapeliään yhdellä maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä. Kuusela johtaa Liigan maalipörssiä seitsemällä osumallaan.

Tapparan muut maalintekijät olivat Charles Bertrand, Patrik Virta, Tyler Morley ja Matias Lehtonen vastasivat maaleista. Bertrandille ja Morleylle maali oli kauden viides, Virralle kolmas. Lehtonen iski kauden ensimmäisen ja koko liigauransa toisen maalin. Jere Karjalainen syötti kaksi maalia. Maalissa torjuntavuorossa toisen kerran peräkkäin oli Michael Garteig.


Patrik Virta teki pelin voittomaaliksi jääneen osuman toisen erän alussa.

Tappara aloitti pelin vauhdikkaasti, loi muutaman maalipaikan jo alkuun ja iski avausmaalinkin reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Sen laukoi suoralla rannelaukauksella ylänurkkaan Bertrand. Muutaman minuutin jälkeen peliote kääntyi kuitenkin vieraille. Sportin ensimmäinen tehty maali hylättiin maalivahdin häirintänä Tappara-valmennuksen haaston ja videotarkistuksen jälkeen, mutta vajaat neljä minuuttia ennen loppua tuli hyväksyttykin tasoitusmaali. Maali syntyi ylivoimalla puolustaja Steven Seigon laukauksella.

Toisessa erässä Tappara repäisi kahden maalin etumatkan, jälleen ennen kaikkea hyvän alkuerän ansiosta. Virta niittasi kotijoukkueen johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen, ja 3-1 syntyi neljän minuutin kohdalla. Jälkimmäinen oli ylivoimaosuma, jossa Jere Karjalaisen vähän epäonnistunut laukaus kääntyi mainioksi syötöksi takatolpalle Morleylle. Sport piristyi taas loppuerään ja sai pari hyvää paikkaakin, mutta Samu Markkulan ja Antti Kalapudas saivat huomata Garteigin paremmaksi avopaikoissaan.

Päätöserässä Tappara oli ylivoimalla jo lähellä iskeä viimeistä naulaa Sportin arkkuun, mutta sen aikana ei vielä onnistunut. Yhdeksän minuuttia ennen loppua neljäs maali sitten syntyi, kun kirevsrintojen nelosketju onnistui Lehtosen nostaessa kiekon Patrik Puistolan syötöstä läheltä ohi maalivahti Mika Järvisen. Viideskin maali oli lähellä, kun ensin Karjalainen ampui tyhjän maalin edessä päätyverkkoon ja hetkeä myöhemmin Niko Ojamäki kilautti ylärimaan. Saatiin se viideskin maali, hienosti vielä illan juhlakalun tekemänä, kun Kuusela viimeisteli Karjalaisen hienosta esityöstä 5-1 aikaan 54:22. Lopussa Garteig torjui vielä Juho Liuksialan läpiajon.

Tappara teki viisi maalia – taas kerran jokainen hyökkäysketju onnistui ainakin kerran!

Kirvesrinnat jatkavat edelleen kotikaukalossa pikatahtiin, kun jo lauantaina se saa vieraakseen Jukurit. Ottelu alkaa Hakametsässä klo 17 ja liput siihen myy Ticketmaster.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Tappara – Sport       5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

1. erä:
02:05 1-0 Charles Bertrand (Sami Moilanen)
16:19 1-1 Steven Seigo (Aleksi Ainali, Roope Talaja) yv

2. erä:
21:15 2-1 Patrik Virta (Niko Ojamäki, Michael Garteig)
24:04 3-1 Tyler Morley (Jere Karjalainen, Kristian Kuusela) yv

3. erä:
50:54 4-1 Matias Lehtonen (Patrik Puistola, Juhani Jasu)
54:22 5-1 Kuusela (Karjalainen)

Jäähyt:
Tappara 2 x 2 min
(Blood, Ytterell)
Sport 3 x 2 min

Maalivahdit:
Michael Garteig, Tappara 12+10+7=29
Mika Järvinen, Sport 9+9+4=22

Erotuomarit: Antti Boman – Jari Leppäalho

Yleisöä: 4041

Alumnien tähdet:
1. tähti: Kuusela, Tappara
2. tähti: Garteig, Tappara
3. tähti: Karjalainen, Tappara

Ottelun kokoonpano

Kuusela–Morley-Karjalainen
Levtchi–Virta-Ojamäki
Moilanen-Rauhala–Bertrand
Puistola-Jasu-Lehtonen

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Rouhiainen

Garteig
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat