Perjantai 11.10. VS.

1 - 2 (vl)
(0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Tappara – Ässät       1-2 (0-1, 1-0, 0-0) vl

Tappara ja Ässät kohtasivat liigan 11:nnellä ottelukierroksella Hakametsässä, joka viime vuosina on ollut porilaisille tosi vaikea paikka, kun vastassa on Tappara. Nyt tuli toisenlaista tulosta, kun Ässät katkaisi Tapparan pitkän voittoputken ja otti pitkästä aikaa pisteet Hakametsästä loppunumeroin 2-1. Voittomaali syntyi voittolaukauskilpailussa, jossa ratkaisuosuman teki Tylor Spink.

Tämän illan ottelussa Charles Bertrand iski kauden seitsemännen maalinsa. Cristian Heljanko torjui maalissa 34 kertaa.

Ensimmäinen erä ei ollut Tapparan tämän kauden parhaimpia tai vauhdikkaimpia, vaan nyt nähtiin yllättävän paljon harhasyöttöjä ja pitkiä kiekkoja. Jonkun verran paikkoja oli hyökkäyspäässä, mutta Sami Aittokallio joko näki laukaukset tai sai pakeilta hyvän avun laukauksen häiritsemisessä. Toisessa päädyssä Ässillä oli jopa enemmän hyviä tilanteita, ja maalikin nähtiin, kun Spinkin veljeksistä Tyson lakaisi Tapparan pitkää kiekkoa seuranneen hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekon Heljangon taakse erän puolivälissä.

Tappara paransi toiseen erään ja tasoittikin pelin. Ässät toimitti erässä kiekkoa kohti Tapparan maalia peräti 17 kertaa, mutta Heljanko torjui ne kaikki, eikä mukana ollut mitään supervaarallisia tilanteita. Kirvesrintojen tasoitus syntyi erän puolivälissä ykkösketjun hyökkäyksestä, jossa viimeisenä Bertrand käänsi maalin edestä kääntösuupaisun Ässä-maalissa pelanneen Sami Aittokallion jalkojen välistä sisään.

Kolmannessa erässä puolivälin maalia ei nähty, vaikka Ässät pääsi toista kertaa pelissä ylivoimalle. Heidän pitkä maaliton yv-putkensa kuitenkin kesti. Vajaat yhdeksn minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Ässät joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Aittokallio lähti loukkaantuneena pukukoppiin ja tilalle tolppien väliin luisteli Daniil Tarasov. Pian sen jälkeen Ässät sai uuden ylivoimamahdollisuuden, mutta sekin jäi käyttämättä.

Tasatilanteessa mentiin jatkoajalle, jossa kiekko oli enemmän Tapparalla, mutta tilanteet jäivät puuttumaan. Mentiin voittolaukauskilpailuun, jossa Tapparan kaksi ensimmäistä laukojaa, Patrik Virta ja Anton Levtchi epäonnistuivat, kun taas Ässien Sami Lähteenmäki ja Tylor Spink onnistuivat. Kaksi pistettä Ässille.

Huomenna lauantaina pelataan taas. Tappara matkustaa Kärppien vieraaksi Ouluun, jossa peli alkaa lauantaipelille poikkeuksellisesti vasta klo 18.30. Seuraava kotiottelu kirvesrinnoilla on ensi keskiviikkona, jolloin ollaan taas CHL-kuvioissa ja vastassa Norjan mestari Frisk Asker.

Kuvat: Arno Hämäläinen