Perjantai 21.12. VS.

3 - 1
(0-1, 1-0, 2-0)

HIFK – Tappara 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

Tappara kohtasi viimeisessä ottelussaan ennen joulua HIFK:n Helsingissä. Alkuasetelmat olivat levännyt kotijoukkue vastaan kolmatta peliään neljään päivään pelaava eilenkin tositoimissa ollut vierasjoukkue, ja se myös näkyi kentällä vireystilassa. Tulostaululla ero oli kaksi maalia: HIFK voitti 3-1.

HIFK voitti neljännen kerran peräkkäin. Tapparalle tappio oli kolmas peräkkäinen, ne kaikki tällä viikolla.

Ben Blood teki kauden toisen maalinsa ja kasvatti pisteputkensa jo neljän pelin mittaiseksi (2+2).

Tappara menetti jo avauserän puolivälissä tasapisteissä sisäisen pörssin kärjessä olevan Tomáš Záborskýn, joka loukkaantui törmättyään keskialueella HIFK:n Johan Motinin kanssa täysin kiekottomassa tilanteessa. Siitä ei tullut jäähyä, mutta sen jälkipuinnista Tapparalle lätkäistiin joukkuerangaistus, jonka takia se joutui kahden miehen alivoimalle.

Kaksi ensimmäistä erää noudatti suunnilleen samanlaista käsikirjoitusta muuten paitsi maalien osalta. HIFK piti kiekkoa enemmän, Tappara hyökkäsi harvemmin. Avauserässä maalin teki kuitenkin Tappara. HIFK oli saamassa siirretyn rangaistuksen, kun Jan-Mikael Järvinen löysi takatolpalle nousseen Bloodin, ja tämä jatkoi kiekon ohi IFK-vahti Atte Engrenin. Toisessa erässä kotijoukkue tasoitti, kun Kyle Quinceyn laukaus muutti Niko Ojamäen mailasta suuntaa ja lepatti ohi Christian Heljangon. Tappara näytti toisessa erässä jo vähän väsähtävän, mutta erän viimeiset minuutit menivät siltä kuitenkin paremmin kuin pitkä pätkä niitä ennen.

Kolmanteen erään lähdettiin hakemaan otteluun voittajaa tasatilanteessa 1-1. Tappara sai alkuun mahdollisuuden ylivoimalla, mutta se jäi vaarattomaksi. Vähän jäähyn päättymisen jälkeen HIFK sai hyökkäyspyörityksen, kun Tapparalta puuttui hetken aikaa jäältä viides mies. Tuo viideskin ehti vielä mukaan puolustusalueelle, mutta silti IFK:n Joonas Rask iski kotijoukkueen johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Erik Thorell ohjasi Ville Varakkaan laukauksesta numeroiksi 3-1. Tapparalla oli kavennuspaikkoja vielä viimeisillä minuuteilla, mutta ongelmat maalintekotarkkuuden kanssa jatkuivat tänäänkin. Apua ei tuonut viimeiselle minuutille maalivahdin tilalle otettu kuudes kenttäpelaajakaan.

Seuraavan ottelunsa Tappara pelaa edelleen vieraissa. Paikka sentään on tuttu Hakametsä, kun Ilves isännöi kauden neljättä paikallispeliä tapaninpäivänä. Sen jälkeen Tappara vihdoin pelaa kotiottelunkin ja vuoden viimeiseksi kotipeliksi onkin osunut todellinen herkkupala. Kirvesrintojen vieraaksi ensi perjantaina tulee sarjaa selvästi johtava Kärpät. Liput huippukamppailuun saa hankittua Ticketmasterista.

Kuvat: Mikko Pylkkö