Tiistai 25.2. 18:30 VS.

TPS taas liian paha vastus Tapparalle

Perjantai 16.2. VS.

1 - 4
(0-1, 0-1, 1-2)

Tappara – TPS     1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

Tappara kohtasi viimeisessä ottelussaan ennen olympiataukoa TPS:n. Yli kolmeen vuoteen kirvesrinnat eivät olleet TPS:ää Hakametsässä kaataneet ja sama tahti jatkui nytkin: TPS otti kuudennen peräkkäisen voittonsa Tapparasta Hakametsässä, nyt maalein 4-1. Samalla se nousi sarjataulukossa Tapparan ohi kakkoseksi.

TPS voitti Tapparan tällä kaudella kaikissa neljässä runkosarjakohtaamisessa menettämättä niissä pistettäkään. Yhteismaalitkin olivat turkulaisille 16-6.

Tapparan kokoonpanossa ei ollut vielä pari päivää sitten joukkueeseen liittynyttä Henrik Haapalaa. Sivussa olivat myös olympiakaksikko Peltola-Lehtonen sekä sairastupakaksikko Jasu-Rantakari. Maalissa jatkoi edelleen Dominik Hrachovina. Sebastian Repo laukoi kauden 14:nnen maalinsa.

TPS:stä Eric Perrin teki kolme maalia ja syötti neljännen.

Avauserässä Tapparalla oli paremmat paikat, mutta se ei päässyt tolppaa lähemmäksi, kun taas TPS osui yhdessä harvoista omista paikoistaan. Eric Perrin katkaisi Tappara-syötön hyökkäysalueella ja veti kovan lämärin Hrachovinan hanskakäden ylänurkkaan. Tapparalla oli yksi ylivoimapelikin, mutta tulos edelleen nollaa kuten on ollut jo useamman ottelun ajan.

Jos avauserässä Tapparalla oli ollut paikkoja, toisessa erässä ei enää ollut. Erä oli TPS:n, joka lisäsi johtoaan ylivoimalla, kun Zach Budishin laukaus muutti pakista suuntaa ja kimposi maaliin. Muitakin tilanteita vierailla oli. Tappara ei päässyt tasakentällisin hyökkäämään ja hukkasi myös jälleen yhden ylivoimapelin. Se oli sille jo 20:s peräkkäinen ylivoima, josta ei tullut tulosta.

Kolmannessa erässä Tappara vihdoin onnistui ylivoimallakin. Vajaan viiden minuutin kohdalla Sebastian Repo iski kiekon Oskari Setäsen taakse ja toi Tapparan mukaan peliin. Se ei riittänyt, kun Perrin rusikoi läheltä illan toisen maalinsa yhdeksän minuuttia ennen loppua. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Tappara otti maalivahdin pois, mutta Perrin käytti tyhjän maalin hyväkseen täydentäen hattutemppunsa. Loppuluvut vieraille siis 4-1.

Tappara lähtee nyt siis 10 päivän olympiatauolle. Peleihin palataan tiistaina helmikuun 27. päivä, jolloin käydään Vaasassa katsomassa, minkälaisen kokoonpanon myyntiliike Sport saa jalkeille. Kotikaukalossa ollaan tasan kahden viikon päästä perjantaina, kun edessä on kauden kuudes ja viimeinen paikallisottelu.

Kuvat: Mika Kylmäniemi


Ottelun tilastot

Liiga 16.2.2018
Tappara – TPS      1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

1. erä:
12:24 0-1 Eric Perrin

2. erä:
28:12 0-2 Zach Budish (Tomi Kallio, Perrin) yv

3. erä:
44:40 1-2 Sebastian Repo (Jan-Mikael Järvinen, Valtteri Kemiläinen) yv
51:01 1-3 Perrin (Kallio, Lucas Ekeståhl-Jonson)
58:31 1-4 Perrin (Budish, Elmeri Eronen) tm

Jäähyt:
Tappara 3 x 2 min
(Elorinne, Ojamäki, Karjalainen)
TPS 3 x 2 min

Maalivahdit:
Dominik Hrachovina, Tappara 5+8+8=21, pois 57:38-58:31
Oskari Setänen, TPS 12+4+15=31

Erotuomarit: Aaro Brännare – Teemu Salminen

Yleisöä: 6608

Alumnien tähdet:
1. tähti: Perrin, TPS
2. tähti: Kallio, TPS
3. tähti: Ojamäki, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-M.Järvinen-Kuusela
Ojamäki-JM.Järvinen-Repo
Nenonen-Rauhala-Karjalainen
Luoto-Nurmi-Levtchi
(Mäkinen)

Vittasmäki-Kemiläinen
Elorinne-Mikkola
Rouhiainen-Salonen

Hrachovina
(Heljanko)

Kolmannessa erässä:
Nenonen-M.Järvinen-Kuusela
Záborský-JM.Järvinen-Repo
Ojamäki-Rauhala-Karjalainen
Luoto-(kiertävä)-Nurmi