Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Uudet pelaajat liekeissä Hakametsässä

Keskiviikko 4.10. VS.

1 - 3
(0-0, 1-1, 0-2)

Tappara – Banská Bystrica     3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Tappara pelasi Champions Hockey Leaguen alkulohkojen viimeisen kotiottelunsa keskiviikkona Hakametsässä. Vastassa oli Slovakian mestari HC’05 Banská Bystrica. Tappara jatkoi CHL-pelien puhdasta peliään voittamalla slovaloaöaiset maalein 3-0.

Kirvesrinnoille pelillä ei ollut merkitystä sarjatilanteen kannalta, sillä lohkovoitto oli varmistunut jo aiemmin. Viisasti kentällä nähtiinkin uusia innokkaita yrittäjiä. Harvemmin tai ei lainkaan tällä kaudella kokoonpanossa nähtyjä tapparalaisia olivat maalissa torjunut Christian Heljanko, 17-vuotias puolustaja Toni Utunen, pääosin LeKissä alkukaudella pelanneet hyökkääjät Jere-Matias Alanen ja Otto Mäkinen sekä loukkaantumisesta kuntoutunut Jan-Mikael Järvinen ja NHL:stä palannut Sebastian Repo.

Uudet miehet olivat heti tehokkaina, sillä Repo, Alanen ja Järvinen olivat heti maalinteossa ensimmäisessä pelissään – Revolle ja Alaselle osumat olivat ensimmäisiä CHL:ssä. Järvinen ja Alanen lisäsivät vielä syöttöpisteet, ja Utunen peräti kaksi. Heljanko puolestaan avasi tosipelien torjuntatilinsä Tapparassa nollapelillä, johon tarvittiin 26 torjuntaa.

– Hyvä innostunut peli. Pelattiin siten, että hyödynnettiin joukkueen leveyttä. Saatiin tuore mieskin mukaan ja joitain huilautettiin. Nuorilta hyvää peliä. Alaselta hyvä peli hyökkäyksessä, Utuselta puolustuksessa ja Heljankolta maalissa. Hyvää suorittamista kaikilta, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi totesi.

Tappara yllätti avauserän puoliväliin mennessä Banskán maalissa torjuneen Tappara-mestarimolarin Teemu Lassilan kahdesti. Sebastian Repo räppäsi suoraan Jan-Mikael Järvisen voittamasta aloituksesta, Jere-Matias Alanen puolestaan neppasi maalin edustalla pomppineen kiekon ilmasta tolpan kautta Lassilan ohi. Toisessa erässä ei nähty maaleja, mutta siinä myös vierailla oli muutama tilanne Tapparan päädyssä. Heljanko kuitenkin poimi kaikki kiekot. Toisessa päässä Tapparalla oli pari näyttävää pyöritystä ja pari kutia niukasti ohi maalin.

Kolmannessa erässä nähtiin yksi maali lisää, kun Alanen ja J-M. Järvinen olivat Utusen viivatoimituksen jälkeen yhtäkkiä kaksin maalivahti Lassilan nokan alla. Alanen syötti ja Järvinen hautasi kiekon verkkoon. 3-0 oli samalla ottelun lopputulos.

Huilausvuorossa Tapparalta tänään olivat hyökkääjistä Jukka Peltola, Juhani Jasu ja Tomáš Záborský sekä puolustajista Valtteri Kemiläinen ja Aleksi Elorinne.

– Ollaan tiedostettu, että tämä sarja on syksypainotteinen ja pyritty olemaan täpöillä aina liikkeellä. Yksi asia mikä tänäänkin näkyi, oli kova motivaatio. Koko kisan voitto on sitten pitkän juoksun lopputulos, me edetään kuitenkin peli kerrallaan, Rautakorpi painotti.

Tappara pelaa samaa vastustajaa vastaan uudestaan vielä ensi keskiviikkona, silloin Slovakiassa. Sitä ennen on vuorossa kuitenkin pari peliä Liigan puolella. Perjantaina kirvesrinnat ovat Lahdessa Pelicansin vieraina, heti perään lauantaina Hakametsään saapuu Jukurit. Ja samalla on Lasten Lauantai!

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)


Ottelun tilastot

Champions Hockey League 4.10.2017
Tappara – B.Bystrica     3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

1. erä:
08:45 1-0 Sebastian Repo (Jan-Mikael Järvinen)
10:36 2-0 Jere-Matias Alanen (Toni Utunen, Aleksi Salonen)

2. erä:
Maaliton

3. erä:
54:43 3-0 J-M.Järvinen (Alanen, Utunen)

Jäähyt:
Tappara 2 x 2 min
(Kärki, Utunen)
Banská Bystrica 2 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 9+13+4=26
Teemu Lassila, Banská Bystrica 6+8+5=21

Erotuomarit: Marcus Linde – Kristian Vikman

Yleisöä: 3780

Ottelun kokoonpano

Kuusela-M.Järvinen-Repo
Kärki-M.Järvinen-Ojamäki
Levtchi-Rauhala-Karjalainen
Alanen-Mäkinen-Nurmi
(Redenbach)

Lehtonen-Mikkola
Vittasmäki-Rantakari
Utunen-Salonen
(Haš)

Heljanko
(Hrachovina)