Tiistai 17.10. VS.

1 - 0 (ja)
(0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Tappara – Sport     1-0 (0-0, 0-0, 0-0) ja

Tappara aloitti kahden Sport-ottelun ja yhteensä kolmen ottelun viikkonsa kohtaamalla vaasalaiset Hakametsässä. Viikko käynnistyi voitolla, kun Tappara vei kotivoiton vähämaalisessa ottelussa 1-0. Pelin ainoa maali syntyi vasta jatkoajalla, sen teki Tapparan Otso Rantakari.

Dominik Hrachovina torjui kauden kolmannen nollapelinsä.

Varsinaisella peliajalla ei siis nähty maaleja. Tapparalla oli enemmän laukauksia ja tilanteita, ja pari kertaa käytiin aika lähellä maaliakin, kun Niko Ojamäki ja Sebastian Repo kilisyttivät maalirautoja. Tapparalla oli kahteen erään kolme ylivoimapeliä, Sportilla kaksi, mutta tulosta ei tullut kummallakaan. Kolmannessa erässä ei ollut enää ylivoimapelejäkään. Maalivahdit olivat pelin sankareita.

Jatkoajalla Tappara pääsi ylivoimalle, kun Joel Kiviranta törmäsi Hrachovinaan. Ratkaisu nähtiin, kun Otso Rantakari pysstti siniviivalta kiekon vastakiekosta ohi Mika Järvisen.

Tappara ja Sport ovat kohdanneet nyt toisensa kahdesti alkukauden aikana. Kumpikin peli on pelattu Hakametsässä, ja Tappara on voittanut kummallakin kerralla jatkoajalla. Lauantaina joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen Vaasassa.

Sitä ennen Tapparan viikon toinen ottelu on sekin edelleen kotiottelu. Perjantaina vieraana on paikallisvastustaja Ilves. Liput hupenevat vauhdilla, mutta vielä ehtii Ticketmasterista omansa hankkimaan: tästä verkkokauppaan.

Kuvat: Mikko Pylkkö