Växjö jätti Tapparan ilman maaleja

Perjantai 24.8. VS.

0 - 2
(0-1, 0-0, 0-1)

Tappara – Växjö Lakers 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Tappara pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen Champions Hockey Leaguen alkua, kun se kohtasi Lohjalla pelatussa ottelussa Ruotsin mestari Växjö Lakersin. Ottelu oli erittäin kovavauhtinen ja hyvätasoinen. Tappara pisti ruotsalaiset ahtaalle mutta joutui silti taipumaan maalein 2-0. Se oli kirvesrinnoilta maalin parannus joukkueiden edelliseen, kolme vuotta sitten Hyvinkäällä pelattuun otteluun verrattuna.

Tänään Lohjalla Växjön pohjoisamerikkalaisvahvistus Brendan Shinniman teki ottelun molemmat maalit. Ensimmäisen ylivoimalla reboundista, toisen läpiajosta.

Tapparalla oli pelissä iso määrä ylivoimapeliä, mutta kunnon maalille saakka menneet laukaukset jäivät puuttumaan. Myös tasaviisikoin Tappara sai välillä vieraat puolustusahdinkoon, mutta todella kovat maalitilanteet olivat vähissä. Vastustaja puolusti erinomaisesti ja oli ehkä vähän harvemmissa maalipaikoissaan terävämpi.

Christian Heljanko oli Tapparalla torjuntavuorossa. Kokoonpanossa nähtiin myös nuori tsekkipakki Hugo Haš, joka pelasi Toni Utusen pakkiparina. Kristian Kuusela ja Otto Rauhala saivat 10-minuutin jäähyt; Kuusela omansa liian rajusta taklauksesta, Rauhala hermostuttuaan Joel Perssonin rumasta taklauksesta.

Seuraavaksi Tappara pelaa jo tosissaan sarjapisteistä. Se aloittaa CHL-taipaleensa viikon päästä perjantaina Norjassa Storhamaria vastaan ja jatkaa siitä heti sunnuntaiksi Tsekkiin, jossa kohtaa HC Oceláři Třinecin.