fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Voitto Pelicansista päätti loistavan marraskuun

  • Raportti

Pelicans – Tappara       1-3 (1-1, 0-0, 0-2)

Tappara täydensi upean marraskuunsa vierasvoitolla Lahdesta, missä Pelicans kaatui lukemin 3-1. Kirvesrinnat ottivat sarjapisteitä kaikista marraskuussa pelatuista kahdeksasta liigapelistä ja voittikin niistä seitsemän.

Marraskuun viimeiset maalintekijät Tapparasta olivat sentterit Jarkko Malinen ja Juhani Jasu. Heistä Malinen teki tänään kaksi ja on nyt kahdeksassa maalissa tällä kaudella, Jasulla osumia on viisi. Otto Rauhala keräsi kaksi syöttöpistettä. Ensimmäiseen tehopisteeseensä Liigassa ylsi tänään 17-vuotias tulokas Patrik Puistola, joka oli mukana alustamassa Malisen maalia ja oli jäällä myös Tapparan voittomaalinkin aikana. Torjuntavuorossa tänään oli Christian Heljanko.

Pelin avauserä oli kaksijakoinen, kun kotijoukkue Pelicans hallitsi sen alkupuoliskoa ja vieras-Tappara jälkimmäistä puoliskoa. Myös maalit kuvastivat pelillistä virtausta. Pelicans pääsi alkupelissä pari kertaa ylivoimallekin ja onnistui niistä ensimmäisestä, kun Jesse Saarinen ohjasi maalin edestä kiekon ohi Heljangon. Tapparan tasoitus tuli hyvästä vastahyökkäyksestä, josta Malinen laukoi Škarekin längistä kiekon sisään.


Jarkko Malinen päätti pitkän kuivan kauden tekemällä kaksi maalia.

Toisessa erässä ei nähty maaleja, mutta hallinnallisesti peli oli vähän kuin avauserän peilikuva. Nyt Tappara vei erän ja Pelicans loppua. Erän ainoa tilastomerkintä nähtiin jo ensimmäisellä minuutilla kun Tomáš Záborský sai Tapparan kolmannen jäähyn tässä pelissä.

Kolmatta erääkin mentiin vielä lähes yhdeksän minuuttia ennen kuin peliin saatiin seuraava maali. Sen verran Tappara oli tainnut olla niskan päällä, että osuma oli ansaittu, kun Jasu niittasi kiekon pienestä kulmasta verkkoon. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua Pelicans veti maalivahdin pois ja ehti hakea tasoitusta puolisentoista minuuttia ennen kuin homma ratkesi. Malinen lirutti kiekon tyhjään maaliin kaukaa omalta alueelta.

Pienenä erikoisuutena pelissä oli se, ettei kotijoukkue saanut ottelussa yhtään rangaistusta. Tapparalle jäähyjä vihellettiin kolme.

Tapparan pelit jatkuvat kahdella pikatahtiin tulevalla kotiottelulla. Lauantaina Hakametsässä on vastassa HIFK ja heti erikoisena maanantai-iltana Ässät. Maanantain peli on kummipeli, johon saa tarjousliput kummivanhemalle ja -lapselle yhteensä vain 15 euroa. Ticketmasterista saa liput kumpaankin otteluun.

Arkistokuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 29.11.2018
Pelicans – Tappara      1-3 (1-1, 0-0, 0-2)

1. erä:
04:18 1-0 Jesse Saarinen (Hannes Björninen, Mikko Kousa) yv
16:29 1-1 Jarkko Malinen (Otto Rauhala, Patrik Puistola)

2. erä:
Maaliton

3. erä:
48:50 1-2 Juhani Jasu (Otso Rantakari, Rauhala)
59:18 1-3 Malinen (Ben Blood) tm

Jäähyt:
Pelicans 0 min
Tappara 3 x 2 min
(Blood, Rantakari, Záborský)

Maalivahdit:
Jakub Škarek, Pelicans 10+8+7=25, pois 57:51-59:18
Christian Heljanko, Tappara 7+8+6=21

Erotuomarit: Petri Lindqvist – Jari Suorsa

Yleisöä: 3679

Alumnien tähdet:
1. tähti: Rauhala, Tappara
2. tähti: Björninen, Pelicans
3. tähti: Jasu, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-Malinen-Ojamäki
Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Luoto-M.Järvinen-Levtchi
Puistola-Jasu-Rauhala

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Blood-Elorinne
Rautanen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat