Lauantai 19.1. VS.

0 - 0
()

Tappara – JYP 2-4 (0-3, 1-0, 1-1)

Tapparan kuuden pelin mittainen voitoputki katkesi Hakametsässä JYPiä vastaan. JYP sai peliin todellisen vauhtialun, kun se kuudessa minuutissa teki kolme maalia. Enempää se ei tehnytkään, mutta pystyi pitämään Tapparan takaa-ajonkin kurissa ja voitti Tapparan jo kolmannen kerran tällä kaudella. Kun tyhjän maalin tilanteessa Tapparan rikkoessa tuomittiin maali, niin loppuluvut Hakametsässä JYPille 2-4.

Tapparan ensimmäisen maalin teki kahdessa maalissa mukana ollut Ben Blood, joka kauden neljännellä osumallaan rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä Liigassa. Toinen osuma oli tulokashyökkääjä Sami Moilasen kauden kolmas maali. Maalissa aloitti Christian Heljanko, mutta Niklas Bäckström korvasi hänet jo kuuden minuutin pelin jälkeen.

Ottelun alku oli Tapparalta todella synkkä. Noin kuudessa minuutissa JYPillä oli kolme tilannetta, joista se onnistui jokaisesta. Vain 12 sekunnin pelin jälkeen JYP oli päätykiekon kautta iskenyt 0-1 Jarkko Immosen tekemänä. Puolentoista minuutin kohdalla maalille heitetty kiekko pomppi Éric Perrinin jostain jäsenestä toisen kerran maaliin ja osuma hyväksyttiin tarkistuksen jälkeen. Tappara ei ollut siinä vaiheessa edes käynyt toisella kenttäpuoliskolla. Kuuden minuutin pelin jälkeen Tapparan hyökkäysaluepyöritys päätyi JYPin Julius Nättisen läpiajoon: 0-3. Kolmen takaiskun ja yhden torjunnan jälkeen Christian Heljanko vaihtoon, Niklas Bäckström maaliin. Lisämaaleja erässä ei nähty, vaikka kummallakin oli vielä ylivoimatilanne.

JYPin kolmen maalin spurtin jälkeen Tappara oli pelissä aktiivinen ja hallitseva osapuoli, kun JYP pääasiassa puolusti ja pyrki makaamaan johtonsa päällä. Toisen erän viiden minuutin kohdalla Tappara pääsi peliin mukaan, kun Blood seurasi ylivoimapelin suoran hyökkäyksen ja jatkoi reboundin sisään. Myöhemmin erässä Tappara pääsi yli minuutiksi kahden miehen ylivoimallekin, mutta ei saanut toista kavennusmaalia aikaiseksi.

Kolmas erä jatkui Tapparan painostuksella ilman tulosta lähes erän puoliväliin, kunnes vihdoin onnistui. Moilanen ohjasi maalin edestä Bloodin laukauksen ohi Eetu Laurikaisen ja Tappara oli maalin päässä. Perään Tappara sai ylivoimamahdollisuuden, mutta ei onnistunut. Tappara painosti sen jälkeenkin, mutta JYP pysyi johdossa. Puolitoista minuuttia ennen loppua Tappara veti Bäckströmin pois maalilta. Se päättyi, kun Jani Tuppurainen pääsi punnertamaan tyhjää maalia kohti, joutui rikotuksi, ja tilanteesta tuomittiin maali.

Tapparalla on nyt kolmen kotiottelun putki vajaassa viikossa, jo toinen sellainen jo tällä kaudella. Tiistaina putken toisessa pelissä Hakametsässä vastassa on KalPa. Otteluun liput Ticketmasterista.

Kuvat: Mika Kylmäniemi