fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Yhdeksän pinnan viikko täyteen Porissa

  • Raportti
  • Galleria

Ässät – Tappara       2-3 (0-1, 1-0, 1-2)

Tappara täydensi yhdeksän pisteen viikon, kun se kaatoi viikon kolmannessa ottelussaan Ässät Porissa maalein 3-2. Kirvesrinnat porskuttavat Liigassa nyt viiden voiton putkessa.

Tappara-hyökkääjä Anton Levtchi keräsi 50 peliä täyteen ennen kuin uran avausmaali Liigassa syntyi. Tänään uran 51. peli toi vihdoin sen ensimmäisen maalin. Levtchi on parhaillaan viiden ottelun pisteputkessa. Juhani Jasu kauden neljännellä ja Niko Ojamäki kauden kahdeksannella maalillaan olivat muut maalintekijät tänään. Niklas Bäckström torjui maalilla kauden toisen voittonsa. TUTO Hockeysta lainattu Matias Lehtonen puolestaan pelasi ensimmäisen ottelunsa Tappara-paidassa.

Ässät laittoi avauserässä kaksi kertaa kiekon maaliin, mutta silti Tappara voitti erän 1-0. Puolentoista minuutin pelin jälkeen Levtchi yritti syöttöä takatolpalle, mutta Ässä-pakki Saku Salmela tökkäsi kiekon matkalta ohi maalivahtinsa Andreas Bernardin. Seitsemän minuuttia myöhemmin kotijoukkueen Sakari Salminen pisti kiekon Tappara-maalissa pelanneen Niklas Bäckströmin ohi, mutta teki sen niin selvästi jalalla potkuohjaten, ettei sitä maaliksi hyväksytty. Kummallakin joukkueella oli yksi jäähy. Tapparalla vielä erän lopussa Veli-Matti Vittasmäen vihainen kuti ylärimaan.


Niklas Bäckström on voittanut kummatkin pelaamansa pelit.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Ässät tasoitti pelin, kun Jussi Makkonen suti reboundin sisään. Makkonen ampui myöhemmin erässä vielä ylärimaan, mutta tuo yksi maali oli erän ainoa. Tapparalla oli ylivoimamahdollisuus, mutta hyväkään pyöritys ja laukominen ei ole viime aikoina tuottanut tulosta.

Kolmannessa erässä rupesi Tapparan ylivoimakin toimimaan. Ässät otti kaksi peräkkäistä jäähyä, ja Tappara rankaisi kummastakin. Ensin Jasu kävi siirtämässä Bernardin taakse pudonneen kiekon verkkoon, seuraavaksi Ojamäki laittoi ranteella molarin längistä. Ässät sai vielä kavennuksen vajaat neljä minuuttia ennen loppua, kun Makkosen lailla Juho Tommilakin teki kauden ensimmäisen osumansa. Viimeisen minuutin kotijoukkue myllytti kovaa ja viimeisillä sekunneilla sai hyvän paineen Bäckströmin maalille, mutta Tappara kesti.

Tapparalle voitto oli siis jo viides peräkkäinen. Sillä noustiin sarjataulukossa kolmannelle sijalle neljän pisteen päähän TPS:stä.

Seuraavaksi Tapparalla onkin iso kanto kaskessaan, kun se tiistaina kohtaa Champions Hockey Leaguen ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa ottelussa Kometa Brnon. Yhteismaaleista pelataan, ja Kometa otti avauspelissä itselleen neljän maalin johdon. Tapparan pitkää kiriä pääsee seuraamaan kausikortilla, ja jos sellaista ei omista, niin Ticketmasterin kautta saa lipun.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 17.11.2018
Ässät – Tappara       2-3 (1-0, 1-0, 1-2)

1. erä:
01:34 0-1 Anton Levtchi (Joona Luoto)

2. erä:
20:58 1-1 Jussi Makkonen (Lenni Killinen) sr

3. erä:
43:03 1-2 Juhani Jasu (Jarkko Malinen, Tomáš Záborský) yv
45:52 1-3 Niko Ojamäki (Matti Järvinen) yv
56:15 2-3 Juho Tommila (Saku Salmela)

Jäähyt:
Ässät 4 x 2 min
Tappara 2 x 2 min
(JM.Järvinen, Luoto)

Maalivahdit:
Andreas Bernard, Ässät 7+8+4=19, pois 58:47-60:00
Niklas Bäckström, Tappara 6+7+6=19

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Jukka-Pekka Koistinen

Yleisöä: 5458

Alumnien tähdet:
1. tähti: Ojamäki, Tappara
2. tähti: Bäckström, Tappara
3. tähti: Huhtanen, Ässät

Ottelun kokoonpano

Záborský-M.Järvinen-Ojamäki
Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Luoto-Malinen-Levtchi
Rauhala-Jasu-Lehtonen

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Blood-Fälth
Elorinne

Bäckström
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat