Tiistai 2.10. VS.

2 - 3 (ja)
(0-1, 0-1, 2-0, 0-1)

Sport – Tappara 2-3 (0-1, 0-1, 2-0) ja

Tappara otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se tiistaina kaatoi Vaasassa Sportin jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Voittomaalin laukoi tulikuuma Tomáš Záborský, joka kauden neljännen maalinsa myötä nousi myös Liigan pistepörssin kärkeen.

Kirvesrintojen muut maalintekijät olivat Joona Luoto ja Jarkko Malinen. Luodolle maali oli kauden toinen Liigassa, Maliselle kolmas. Maalissa Christian Heljanko piti joukkueen pisteissä kiinni kahden viimeisen erän alivoimakurimuksessa. Yhteensä torjuntoja kertyi 28, kun toisen päädyn kollegalle torjuntoja tuli vain 13.

Sport aloitti avauserässä todella kovaa ja hallitsi sen ensimmäistä puoliskoa. Tappara kesti alkurynnistyksen ja vei itse erän lopun nimiinsä. Kristian Kuusela ja Valtteri Kemiläinen ehtivät jo kilauttaa tolppiakin Sport-vahti Mika Järvisen takana ennen kuin avausmaali syntyi. Luoto kauhoi maalin edestä kiekon sisään Kasper Simontaipaleen reboundista.

Tappara on alkukaudella tehnyt harvakseltaan ylivoimamaaleja, mutta Vaasan toisessa erässä nähtiin todellinen herkkupala. Jarkko Malinen käänsi maalinkulmalta selkä maalin päin seisten kiekon omien jalkojensa välistä aivan maalin kattoon vieden vieraat kahden maalin johtoon. Sen jälkeen Tappara joutuikin kuluttamaan jäähypenkkiä, mutta kesti komeasti myös kolme peräkkäistä alivoimaa.

Kolmatta erää mentiin pitkään samoissa numeroissa Tapparan kahden maalin johdossa, mutta alivoimapelit jatkuivat, ja lopulta Sport nousi tasoihin vajaaseen minuuttiin tekemillään kahdella maalilla. Ensin Joel Kiviranta kavensi joukkueen viidennestä peräkkäisestä ylivoimapelistä, ja seuraavassa vaihdossa puolustaja Victor Westermarck suti maalin edestä tasoituksen Heljangon taakse. Tasatilanteessa mentiin jatkoajalle.

Jatkoaika ei ehtinyt kulua minuuttiakaan ennen ratkaisua. Jan-Mikael Järvinen nappasi kiekon keskialueella ja avasi Záborskýn läpiajoon. Kiekko upposi Mika Järvisen kainalosta sisään, ja Tappara vei mukanaan kaksi pistettä. Sportille peli oli kolmas peräkkäinen kotipeli, missä hävisi jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa.

Tapparan seuraava peli on kotihallissa Hakametsässä torstaina. Vastassa silloin on viime vuosien kaikkein kiivain kilpakumppani Kärpät. Liput Ticketmasterista.

Arkistokuvat: Miikka Jääskeläinen