Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara tänään liigakärkeä vastaan

Tapparan juna kulkee tänään Ouluun, jossa vastassa odottaa Liigan ylivoimainen kärkijoukkue Kärpät. Kauden kolmesta aiemmasta keskinäisestä ottelusta Kärpät on voittanut kaksi ja Tappara yhden – juuri sen Oulussa pelatun pelin.

Kirvesrinnat saavat kokoonpanoonsa takaisin maajoukkueesta palanneen ykkösmaalipyssynsä Niko Ojamäen ja kuukauden verran sivussa olleen Jarkko Malisen, mutta toiseenkin suuntaan on ollut liikennettä. Tomáš Záborskýn, Otso Rantakarin ja Juho Rautasen lisäksi loukkaantuneiksi on merkitty nyt myös Niklas Bäckström ja Matias Lehtonen. Puolustajista Ben Blood ja Veli-Matti Vittasmäki ovat sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Liigajoukkueen matkassa nähdään nyt ensimmäistä kertaa tšekkimaalivahti Miroslav Svoboda, joka on Christian Heljangon varamiehenä. Puolustuksessa Elias Fälth ja Jeremi Wehmas nousevat mukaan. Jälkimmäiselle peli on liigauran toinen.

Tapparan kokoonpano Oulussa:
44 Jan-Mikael Järvinen – 28 Jarkko Malinen – 71 Kristian Kuusela 76 Anton Levtchi – 11 Matti Järvinen – 74 Antti Erkinjuntti 20 Niko Ojamäki – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen 68 Joona Luoto – 61 Juhani Jasu – 43 Anton Ollikainen 18 Tuukka Mäntylä – 13 Valtteri Kemiläinen 23 Aleksi Elorinne – 4 Teemu Suhonen 15 Toni Utunen – 37 Elias Fälth 62 Jeremi Wehmas 30 Christian Heljanko (95 Miroslav Svoboda)