VS.

1 - 6
0-2, 0-3, 1-1
3777

Neljännesfinaalien toinen osa maanantaina Kouvolassa - ottaako Tappara toisen voiton?

Tappara ja KooKoo iskevät maanantaina yhteen Kouvolassa, kun luvassa on neljännesfinaalisarjan toinen osaottelu. Ensimmäinen päättyi perjantaina Tapparan 4–0 -voittoon.

Tappara lähtee hakemaan maanantaina neljännesfinaalien toista voittoa Kouvolasta KooKoon kustannuksella. Ensimmäinen osaottelu päättyi perjantaina kirvesrintojen 4–0 -voittoon Nokia Arenalla.

KooKoo pelasi viime viikolla neljä ottelua, ja kova pelikuorma näkyi erityisesti perjantaina sarja-avauksessa. Kouvolalaiset tulivat peliin suoraan ensimmäiseltä kierrokselta, joka oli selvästi verottanut joukkueen energiavarantoja, eivätkä he siksi olleet ottelussa parhaimmillaan. Nyt oranssimustat ovat saaneet viikonlopun arvokasta lepoaikaa, ja maanantaina kaukalossa nähtäneen aivan eri joukkue kuin perjantaina.

KooKoon playoffsien paras pistemies on ollut joukkueen kapteeni Heikki Liedes neljän ottelun pisteillä 2+2=4.

Tappara oli perjantain avauspelissä odotetun vahva. Kirvesrinnat pääsivät pelaamaan viikon tauon jälkeen tuoreilla jaloilla, joka oli myrkkyä väsyneelle kouvolalaisryhmälle. Kuusikymmenminuuttinen oli ehjä, ja sinioranssit onnistuivat pitämään tehokkaasti vastustajan poissa puolustusalueelta. Samaan aikaan peli jauhoi hyökkäyksessä kaikilla sylintereillä, josta palkinnoksi tuli neljä täysosumaa. Samanlaisia otteita odotetaan myös maanantaina vieraskentällä.

Tärkeitä tehoja saatiin maanantaina laajalta rintamalta. Jori Lehterä vietti kolmen tehopisteen (2+1) iltaa, taustalla Niko Ojamäki, Veli-Matti Savinainen sekä Valtteri Kemiläinen nakuttivat kaksi pistettä mieheen. Christian Heljanko puolestaan oli täyttä terästä tolppien välissä torjuen KooKoon kaikki 19 laukausta matkalla uransa neljänteen playoffsien nollapeliin.

Kiekko putoaa jäähän Kouvolassa kello 18:30. Liput KooKoon kotiotteluihin myy Ticketmaster.

Lehdistötilaisuus

Tappara tyly vieras Kouvolan illassa - KooKoo nurin lukemin 1–6!

Tappara oli maanantaina tylyn väkevä neljännesfinaalien toisessa osaottelussa kaadettuaan KooKoon vieraskentällä peräti lukemin 1–6. Niko Ojamäki vietti neljän (2+2) tehopisteen iltaa, Waltteri Merelä ja Jori Lehterä säestivät kolmella (1+2) pisteellä.

Tappara haki maanantai-iltana Kouvolasta mukaansa neljännesfinaalien toisen voittonsa, kun KooKoo kaatui kotikaukalossaan tylyin lukemin 1–6. Kirvesrinnat avasivat pelin hieman heikosti, mutta loppu kirjattiin kokonaisuudessaan Tapparalle. Niko Ojamäki hurjasteli tulostaululle neljä (2+2) tehopistettä, Waltteri Merelä ja Jori Lehterä nakuttivat kumpikin kolme (1+2) pistettä. Anton Levtchi vietti kahden maalin, Casimir Jürgens puolestaan kahden syötön iltaa.

Ottelun avauserä oli Kouvolassa kaksijakoinen. KooKoo aloitti ottelun erittäin väkevällä ilmeellä, mutta käynnistymisvaikeuksien jälkeen Tapparan kone alkoi rummuttaa peliä hetki hetkeltä vahvemmin kotijoukkueen alueelle. Kirvesrinnat pystyivät käyttämään isäntien puolustuksen jättämät aukot hyvin hyödykseen, kouvolalaiset eivät pystyneet samaan. Christian Heljanko torjui avauserässä kymmenen kertaa, toisessa päässä Oskari Setänen nappasi kolme koppia.

KooKoon väkevä alku päättyi ajassa 7:51, kun Tappara pääsi tuulettamaan avausmaalia Kouvolan illassa. Niko Ojamäki antoi laidalta syötön puolustajien unohtamalle Anton Levtchille, joka ohjasi passin maalin kulmalta sisään. Osuma oli Levtchin playoffsien ensimmäinen. Ojamäen lisäksi myös Casimir Jürgens kirjasi syöttöpisteen tärkeään avausmaaliin.

Vajaan neljän minuutin kuluttua kirvesrinnat pystyivät jälleen hyödyntämään kotijoukkueen puolustuksen heikkoa sijoittumista. Ben Thomas ampui ranteella kiekon maalia kohti, ja matkalla Waltteri Merelä onnistui ohjaamaan komeasti pelivälineen Setäsen selän taakse. Maali oli Merelän playoffsien ensimmäinen. Thomasin lisäksi Casimir Jürgens saalisti tililleen syöttöpisteen.

Tappara joutui kärsimään ottelun ensimmäistä rangaistusta pian toisen maalin jälkeen, kun Marcus Davidsson lähti istumaan kaksiminuuttista Miska Siikosen huitomisesta. Sinioranssien alivoimapelaaminen oli kuitenkin erittäin väkevää, eikä KooKoo saanut maalia aikaan.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Tapparan 0–2 -johdossa.

Sinioranssit lisäsivät toisessa erässä kaasua ja pistivät KooKoon erittäin ahtaalle omalla alueellaan. Kirvesrintojen hyökkääminen perustui nopeaan kiekonliikutteluun ja rohkeisiin ratkaisuihin, joka toimi selvästi kotijoukkueen stabiilia puolustustapaa vastaan. Christian Heljanko torjui toisessa erässä kuusi kertaa, kotijoukkueen maalilla Oskari Setänen ja Nick Malik torjuivat yhteensä kymmenen laukausta.

Tappara pääsi yrittämään ottelun ensimmäistä ylivoimaansa 24. peliminuutilla Kasperi Ojantakasen taklauksen osuttua Valtteri Kemiläisen päähän. Pakkopeli sai heti aikaan onnistumisen, kun vajaan minuutin rummutuksen jälkeen Niko Ojamäki niittasi upealla rannekudilla kiekon kotijoukkueen maaliin. Osuma oli Ojamäen playoffsien toinen. Syötöillä pääsivät mässäilemään Jori Lehterä sekä rangaistuksen hankkinut Kemiläinen.

KooKoo jäähyili toistamiseen ottelun puolivälissä, kun Teemu Rautiainen lähti istumaan kakkosta Kristian Tanuksen estämisestä. Ylivoima toimi jälleen hyvin, mutta tällä kertaa kouvolalaiset eivät antautuneet.

Ajassa 33:36 kiekko päätyi neljännen kerran kouvolalaisten maaliin. Waltteri Merelä antoi passin keskustaan Anton Levtchille, joka tykitti ykkösellä pelivälineen Setäsen selän taakse. Osuma oli Levtchin playoffsien toinen. Merelän lisäksi Niko Ojamäki kartutti pistesaldoaan syötöllä.

Peliä ei ehtinyt kulua minuuttiakaan ennen Tapparan illan viidettä täysosumaa. Maksim Matushkinin veto kimpoili KooKoo-puolustuksesta Jori Lehterän lapaan, josta konkarihyökkääjä tykitti tulisen lämärin suoraan verkkoon. Osuma oli Lehterän playoffsien kolmas. Matushkinin lisäksi myös Veli-Matti Savinainen saalisti tililleen syöttöpisteen. Samassa ajassa Setäsen ilta tuli päätökseen, ja maalille luisteli 20-vuotias Nick Malik.

KooKoo haastoi Tapparan viidennen osuman siinä kuitenkaan onnistumatta, josta joukkueelle tuomittiin kahden minuutin rangaistus pelin viivyttämisestä. Jäähyn sijaiskärsijänä toimi Teemu Rautiainen. Kirvesrintojen ylivoima jauhoi jälleen hyvin, mutta isännät kestivät paineen.

40 minuutin jälkeen Tappara johti ottelua vakuuttavasti maalein 0–5.

Sinioranssit lähtivät kolmanteen erään puolustamaan viiden maalin johtoaan. Joukkue pelasi rauhallisen varmasti aikaa kellosta pois pitkillä kiekonhallintajaksoilla, eikä KooKoo ollut enää aktiivisuudessaan kahden ensimmäisen erän tasolla.

Kirvesrinnat pääsivät pelaamaan illan neljättä ylivoimaansa 44. peliminuutilla Olli Korhosen otettua kaksiminuuttisen huitomisesta. Tulosta syntyi 41 sekunnin pyörityksen jälkeen, kun Niko Ojamäki pääsi tälläämään Valtteri Kemiläisen laukauksen paluukiekon Malikin selän taakse. Osuma oli Ojamäen playoffsien kolmas. Kemiläisen lisäksi Jori Lehterä saalisti illan toisen ylivoimasyöttönsä.

KooKoo ei kuitenkaan luovuttanut sarjan avausmaalihakunsa suhteen, ja 112 minuutin yrityksen jälkeen kiekko painui Heljangon selän taakse. Isännät saivat aikaan nopean hyökkäyksen, jonka päätti kapteeni Heikki Liedeksen ylänurkkaan painunut rannelaukaus.

Isossa kuvassa Liedeksen maalista ei kuitenkaan ollut joukkueelle suuremmin apua. Tappara paineli neljännesfinaalien toiseen voittoon tylyin 1–6 -loppulukemin.

Tappara ja KooKoo pelaavat neljännesfinaalien kolmannen osaottelun heti huomenna Tampereella Nokia Arenalla. Ottelu käynnistyy kello 18:30, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 17:00. Liput kaikkiin Tapparan playoffs-kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.