0 - 3
0-1, 0-1, 0-1
3711

Perjantain panoksena kymmenes perättäinen semifinaalipaikka - neljännesfinaalit katkolla Kouvolassa

Tappara pääsee yrittämään perjantaina ensimmäistä kertaa neljännesfinaalisarjan katkaisemista vieraskentällä KooKoota vastaan. Kirvesrinnat johtavat sarjaa otteluvoitoin 3–0.

Tappara taistelee perjantaina kymmenennestä perättäisestä semifinaalipaikastaan vieraskaukalossa KooKoota vastaan. Kirvesrinnat lähtevät Kouvolaan 3–0 -sarjajohdossa voitettuaan kolme edellistä peliä maalein 4–0, 1–6 ja 2–1.

KooKoo pelasi tiistaina sarjan parhaan pelinsä Tapparaa vastaan, mutta tämäkään ei riittänyt siivittämään joukkuetta voittoon. Kouvolalaiset riistivät, raastoivat ja kamppailivat omalla alueellaan todella väkevästi, mutta joukkueen hyökkäyspelaaminen ei kyennyt tekemään tarvittavaa tulosta. Nuori Nick Malik oli ylivoimaisesti joukkueensa tärkein yksittäinen tekijä ottelussa, ja hän tullee aloittamaan maalilla myös huomenna. Riittävätkö tsekkiläisen otteet pitämään KooKoon kauden elossa?

KooKoon playoffsien paras pistemies on ollut joukkueen kapteeni Heikki Liedes viiden ottelun pisteillä 3+2=5.

Tappara pystyi pelaamaan jälleen erinomaisen ottelun tiistaina, mutta kirvesrintojen maalitehokkuus putosi roimasti kahden ensimmäisen pelin tasolta. Paikkoja verkon heiluttamiseen kyllä riitti, mutta kouvolalaisten puolustus pystyi pitämään kovalla prosentilla parhaat tekopaikat piilossa, ja Malik oli maalillaan erinomainen. Puolustus kuitenkin pystyi tärkeässä paikassa pitämään KooKoon pihdeissään, joka oli ratkaiseva tekijä äärimmäisen tiukaksi muodostuneessa ottelussa.

Sinioranssit varmistaisivat voitolla peräti kymmenennen perättäisen paikkansa Liigan semifinaaleissa. Edellisen kerran joukkue on jäänyt semifinaalien ulkopuolelle vuonna 2012, poislukien koronapandemian vuoksi peruuntuneet playoffsit vuonna 2020.

Tapparan playoffsien parhaat pisteet on nakuttanut laitahyökkääjä Niko Ojamäki, jonka pistesarake näyttää kolmen ottelun jälkeen hurjaa saldoa 3+4=7.

Kiekko putoaa jäähän Kouvolassa kello 18:30. Liput KooKoon kotiotteluihin myy Ticketmaster.

Lehdistötilaisuus

KooKoo nurin maalein 0–3 - Tappara kymmenensiin perättäisiin semifinaaleihin otteluvoitoin 4–0!

Tappara käytti neljännesfinaalien ensimmäisen ottelupallon hyväkseen kaatamalla KooKoon vieraskentällä maalein 0–3. Ottelusarja päättyi kirvesrintojen 4–0 -voittoon, ja samalla joukkue eteni kymmenensiin perättäisiin semifinaaleihinsa.

Tappara oli terästä perjantaina Kouvolassa kaatamalla KooKoon neljännesfinaalien neljännessä osaottelussa maalein 0–3 ja etenemällä kymmenensiin perättäisiin semifinaaleihinsa otteluvoitoin 4–0. Christian Heljanko otti 22 torjuntaa matkalla playoffsien toiseen nollapeliinsä, Jori Lehterä puolestaan iski sinioranssien ensimmäisen ja viimeisen maalin.

Ottelu alkoi erittäin tasaisissa merkeissä. Kummatkin joukkueet pelasivat tiivistä puolustuspeliä, joka jätti hyökkääjien maalipaikat vähiin. Myöskään laukausten laatu ei ollut paras mahdollinen. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Tappara onnistui kuitenkin ottamaan pelistä hallintaa, KooKoon joutuessa kovaan puolustustaistoon. Christian Heljanko torjui avauserässä viisi kertaa, toisessa päässä Nick Malikille kertyi kahdeksan torjuntaa

Avauskympin jälkeen kirvesrintojen kolmosketju sai aikaan hyvän pyörityksen kouvolalaisten alueella, joka jatkui useamman vaihdon verran päättyen ottelun avausmaaliin. Valtteri Kemiläinen lähetti siniviivalta kiekon maalia kohti, ja häkin edustalla Jori Lehterä onnistui ohjaamaan pelivälineen maalin kattoon. Osuma oli Lehterän playoffsien neljäs. Kemiläisen lisäksi myös Veli-Matti Vittasmäki saalisti syöttöpisteen tärkeään täysosumaan.

Sinioranssit pystyivät jatkamaan hallintaansa vielä hetken avausmaalin jälkeen ennen pelin tasoittumista. Erän viimeisellä minuutilla KooKoo oli äärimmäisen lähellä tasoitusta, mutta videotarkistus osoitti Kristian Tanuksen pelastaneen takaiskun vain senttejä ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

Ensimmäiselle erätauolle suunnattiin Tapparan 0–1 -johdossa.

Kirvesrinnat laittoivat KooKoon pesukoneeseen toisen erän alkuminuuteilla, mutta pelin edetessä kouvolalaiset saivat peliään kuntoon. Tappara joutui ajoittain taistelemaan kovaa oman maalinsa edustalla kotijoukkueen runnoessa päälle, mutta puolustus sujui rauhallisen vahvasti läpi erän. Christian Heljanko torjui toisen kaksikymppisen aikana 11 kertaa, toisessa päädyssä Nick Malik venyi 15 torjuntaan.

Tappara pystyi hyödyntämään erän alun rummutuksensa, ja siirtyi ajassa 21:59 kahden maalin karkumatkalle. Petteri Puhakka antoi maalin takaa syötön Marcus Davidssonille, josta ruotsalaissentteri laukoi ykkösellä maaliverkot kireälle. Osuma oli Davidssonin playoffsien toinen. Kakkossyöttö kirjattiin Jonathan Davidssonin nimiin.

KooKoo pääsi kokeilemaan 26. peliminuutilla ottelun ensimmäistä ylivoimaa Jori Lehterän huidottua mailan pois Samuel Valkeejärven käsistä. Sinioranssien alivoimapelaaminen oli kuitenkin rautaa, eikä kotijoukkue saanut aikaan kavennusta.

Ylivoima tarjosi kuitenkin kouvolalaisille selkeän buustin hyökkäyspeliin. Joukkue pääsi hakemaan avausmaaliaan vaarallisista tilanteista aivan maalin edustalla, mutta puolustus ja Heljanko pystyivät estämään KooKoon pääsemisen tulostaululle. Erän lopulla Tappara otti jälleen pelin hallintaa itselleen, mutta laukaukset eivät olleet aivan parhaasta päästä.

40 minuutin jälkeen Tappara johti ottelua maalein 0–2.

Kirvesrinnat olivat erittäin väkeviä ottelun päätöserässä. Joukkue piti tylysti kaudestaan taistelleet kouvolalaiset poissa parhailta maalipaikoilta, ja peli pyöri hyvin myös hyökkäyspäässä.

KooKoo onnistui kuitenkin saamaan aikaan vahvoja maalinedustaisteluja, joissa kiekko oli vaarallisen lähellä päätyä verkkoon. Puolustajat onnistuivat kuitenkin vääntämään kovalla tahdolla kamppailutilanteissa, ja Heljanko oli erittäin terävänä maalinedustilanteissa.

Kotijoukkueen valmennusjohto piti Malikin pitkään maalillaan, mutta ajassa 57:28 tsekkiläisveskari luisteli vaihtoaitioon. 28 sekuntia myöhemmin joukkue käytti pelikatkolla aikalisänsä, ja lähti hakemaan kavennuksen kautta tasoitusta kuuden kenttäpelaajan voimin.

Joukkueen yritys tuli kuitenkin päätökseensä vain 17 sekuntia aikalisän jälkeen. Charles-Edouard D'Astous menetti kiekon karmaisevalla tavalla keskialueella Jori Lehterälle, joka laukoi Tapparan illan kolmennen osuman tyhjiin. Osuma oli Lehterän illan toinen ja playoffsien viides.

KooKoo ei enää toipunut ottelun kolmannesta takaiskusta. Tapparan voittolukemiksi kirjattiin 0–3, ja neljännesfinaalit päättyivät kirvesrintojen 4–0 -voittoon.

Tappara kiittää KooKoota kiivaasta neljännesfinaalisarjasta!

Tapparan edustusjoukkue odottaa semifinaalivastustajansa ratkeamista. U20-joukkue sen sijaan pelaa huomenna Hakametsässä ratkaisevan viidennen semifinaalin Porin Ässiä vastaan, ja ottelun voittaja etenee kauden 2022-23 finaaliin Helsingin Jokereita vastaan. Kiekko putoaa jäähän kello 16:30, ja otteluun on vapaa pääsy! Tervetuloa mukaan tekemään Hakametsän tämän kauden yleisöennätystä!