1-0, 1-1, 0-0
11541
  • Ovet aukeaa klo 15:30
  • Happy Hour ja pregame Aulan Taproomissa klo 15:30–16:30

Finaalipaikka ensimmäisen kerran katkolla maanantaina - Nokia Arenalla semifinaalien viides osaottelu

Tappara saa maanantaina ensimmäisen mahdollisuuden katkaista semifinaalisarja HIFK:ta vastaan ja edetä toisiin perättäisiin finaalipeleihin. Kirvesrinnat johtavat sarjaa otteluvoitoin 3–1.

Tapparalla on mahdollisuus edetä toisiin perättäisiin Liigan finaalipeleihin maanantaina, kun kirvesrinnat pelaavat viidennen semifinaaliottelun Nokia Arenalla HIFK:ta vastaan. Tappara johtaa ottelusarjaa voitoin 3–1.

HIFK piristyi neljännessä ottelussa hieman karmeasti sujuneeseen kolmanteen peliin verrattuna, mutta joukkueen taistelu ei riittänyt, ja lopputuloksena oli jälleen 5–2 -tappio. Helsinkiläiset ovat taantuneet todella häkellyttävällä tavalla sarjan kahden ensimmäisen ottelun jälkeen, ja syy saattaa löytyä pelipaikasta. HIFK ei ole onnistunut koskaan voittamaan ottelua Nokia Arenalla, ja mikä merkillisintä, joukkue ei ole päässyt pelaamaan areenalla edes johtoasemassa. Onnistuvatko helsinkiläiset peittoamaan mörkönsä kovimmassa mahdollisessa paikassa?

HIFK:n playoffsien paras pistemies on ollut laitahyökkääjä Iiro Pakarinen kymmenen ottelun pisteillä 6+1=7.

Tappara puolestaan on parantanut peliään jatkuvasti semifinaalien edetessä. Neljännessä ottelussa sinioranssit eivät olleet aivan yhtä kuumassa liekissä kuin kolmannessa, mutta lukemat tulostaululla päätössummerin soimisen jälkeen kertoivat jälleen omaa kieltään ottelun kulusta. Kirvesrinnat tunnetaan vahvoista otteistaan erityisesti suurten panosten peleissä, mutta minkälaisen haasteen kaudestaan taisteleva HIFK asettaa maanantaina?

Sinioranssien ylivoima on ollut suorastaan mykistävän tulivoimaista kahdessa edellisessä ottelussa. Tappara on saanut otteluissa yhteensä 11 ylivoimatilaisuutta, joista on syntynyt peräti kuusi täysosumaa. Näin ylivoimaprosentiksi muodostuu hurja 54,5, koko playoffsien prosentin ollessa 40. Samaan aikaan alivoima on pitänyt maalin puhtaana peräti 94,7 prosentin tehokkuudella. Erikoistilanteet ovat olleet varsin selkeästi avain voittoon, ovatko ne sitä myös viidennessä semifinaaliottelussa?

Tapparan playoffsien paras pistemies on ollut konkarisentteri Jori Lehterä kahdeksan ottelun hurjilla tehoilla 5+8=13. Lehterä johtaa koko Liigan playoffsien pistepörssiä kahden pisteen erolla Pelicansin Lukas Jasekiin.

Ennen ottelun alkua Teflon Brothers ja Poju esittävät Nokia Arenan jäällä uuden kappaleensa "Myrskyn Jälkeen", kappale julkaistaan virallisesti vasta 14. huhtikuuta. Maamme-laulun puolestaan esittää hurjassa nosteessa oleva Portion Boys. Uuden Musiikin Kilpailuun osallistunut bändi esiintyy jäällä toistamiseen heti ensimmäisen erän päätyttyä.

Kiekko putoaa jäähän maanantaille poikkeukselliseen aikaan jo kello 17:00, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 15:30. Liput kaikkiin Tapparan playoffs-kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.

Lehdistötilaisuus

HIFK kaatui semifinaalien viidennessä osaottelussa maalein 2–1 - Tappara toisena perättäisenä keväänä finaaleihin!

Tappara kaatoi maanantaina HIFK:n semifinaalisarjan viidennessä osaottelussa maalein 2–1. Samalla sinioranssit varmistivat toisen perättäisen finaalipaikan otteluvoitoin 4–1.

Tappara eteni maanantaina toisena perättäisenä keväänä Liigan finaaleihin kaatamalla HIFK:n viidennessä semifinaaliottelussa maalein 2–1, ja viemällä ottelusarjan nimiinsä voitoin 4–1. Kamppailu oli erittäin kiivas, mutta sinioranssit pystyivät pitämään helsinkiläiset kurissa päätöserän kovan paineen alla. Tapparan maaleista vastasivat Petteri Puhakka sekä sarjan voittomaalin iskenyt Waltteri Merelä​​​​​​​.

HIFK tuli otteluun sisään juuri niin aggressiivisena, kuin sopi odottaakin. Helsinkiläiset pelasivat erittäin vahvaa karvauspelaamista kentän molemmissa päissä, joka aiheutti Tapparalle pienimuotoisia vaikeuksia puolustuksessa. Kirvesrinnat hoitivat kuitenkin velvoitteensa hyvin, ja onnistuivat kääntämään peliä vierasjoukkueen kenttäpäätyyn. Christian Heljanko torjui avauserässä yhdeksän laukausta, toisessa päässä Roope Taposelle merkittiin seitsemän torjuntaa.

Sinioranssit saivat peliin vahvan lähdön, ja jo parin ensimmäisen minuutin aikana Taponen joutui ottamaan kiinni pari A-luokan paikasta lähtenyttä vetoa. Tämän jälkeen peli kääntyi pitemmäksi aikaa Tapparan puolustusalueelle, jossa HIFK haki todella karhealla tavalla maalipaikkoja yllättävistä paikoista. Tuomaristo antoi pelin pysyä kovana, eikä rangaistuksia vihelletty sääntöjen rajamailla olleista tilanteista.

Ajassa 15:41 Nokia Arena repesi huutomyrskyyn kirvesrintojen iskettyä ottelun ensimmäisen täysosuman. Maksim Matushkin riisti kiekon HIFK-puolustukselta ja lähetti rannelaukauksen maalia kohti, Petteri Puhakan onnistuttua matkalla ohjaamaan pelivälineen Taposen ohitse. Osuma oli Puhakan playoffsien toinen.

Illan ensimmäinen rangaistus puhallettiin erän lopulla helsinkiläisille, kun Eetu Koivistoinen lähti istumaan kaksiminuuttista huitomisesta. Erän lopun ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta yritys jatkui vielä hetken toisen erän alussa, joka alkoi Tapparan 1–0 -johdossa.

Sinioranssit lisäsivät kaasua illan toisessa erässä. Tappara sai kaksikymmenminuuttiseen lentävän lähdön, mutta HIFK onnistui tasoittamaan peliä avauserästä tutulla fyysisyydellään. Helsinkiläiset joutuivat kuitenkin erän loppuhetkillä vastaanottajan asemaan kirvesrintojen hakiessa lisäjohtoa. Christian Heljanko torjui toisessa erässä 11 kiekkoa, Roope Taponen puolestaan venyi pelivälineen eteen kuusi kertaa.

Tapparan erän alun ylivoimapeli tuotti tulosta vain sekuntia Koivistoisen vapautumisen jälkeen. Valtteri Kemiläinen piiskasi kiekon viivasta Taposen torjuttavaksi, mutta HIFK:n epäonneksi Waltteri Merelä ehti ensimmäisenä paluukiekkoon ja iski sinioranssit kahden maalin karkumatkalle. Osuma oli Merelän playoffsien kuudes. Kemiläisen lisäksi Jori Lehterä saalisti syöttöpisteen toiseen maaliin.

26 sekuntia myöhemmin vieraat pääsivät yrittämään ottelun ensimmäistä ylivoimaansa Juuso Ikosen kammettua Miro Väänäsen kumoon Tappara-maalin edustalla. Alivoima oli kuitenkin jälleen erittäin vahvaa, eivätkä helsinkiläiset päässeet tasoittamaan lukemia.

HIFK pääsi toistamiseen ylivoimalle ennen ottelun puoliväliä, kun Joni Tuulola otti kaksiminuuttisen Otto Paajasen estämisestä. Tälläkin kertaa alivoimanelikko vesitti vieraiden kavennusaikeet vahvalla puolustuspelillään.

Kirvesrinnat saivat erän loppuhetkillä käyntiin vahvan paineistuksen helsinkiläisten kenttäpäätyyn, mutta hyvä yritys ei johtanut kolmanteen maaliin. Sen sijaan HIFK onnistui niittaamaan lukemat tasoihin erän viimeisellä minuutilla, kun Aleksanteri Kaskimäki naulasi maalin kulmalta kiekon kehikon ylänurkkaan.

Päätöserään siirryttiin Tapparan 2–1 -johdossa.

Tunnelma alkoi tiivistyä Nokia Arenalla kolmannen erän hurjassa voittotaistelussa. HIFK lisäsi piirun verran aggressiivisuuttaan, joka pakotti Tapparan ajoittain pitkiin puolustusjaksoihin. Kirvesrinnat onnistuivat kuitenkin peittämään hienosti aivan vaarallisimmat maalipaikat, ja siirtämään pelin painopistettä pois omalta alueelta.

HIFK pääsi kokeilemaan ottelun kolmatta ylivoimaansa heti päätöserän alussa Juuso Ikosen kampitettua Leevi Teissalan. Alivoima onnistui kuitenkin tehtävissään jälleen erinomaisesti, eikä tasoittavaa maalia syntynyt.

Helsinkiläiset ottivat juuri ennen erän puoliväliä kaksi perättäistä rangaistusta, joka pakotti joukkueen pelaamaan hetken aikaa kahden miehen alivoimalla. Ensin Micke-Max Åsten koukki Waltteri Merelää, jonka jälkeen Juha Jääskä lähti jäähyaitioon Kristian Tanuksen kiinnipitämisestä. Ylivoima ei kuitenkaan ollut aivan parhaassa terässään, ja HIFK onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

Vieraat alkoivat painostaa Tapparaa hetki hetkeltä tiukemmin puolustusasemiin. Joukkueen laukausyritykset alkoivat samaan aikaan parantua, ja Heljanko joutui ottamaan useamman huippupelastuksen pitääkseen kirvesrinnat johdossa.

Roope Taponen jätti maalinsa ajassa 58:33, ja puoli minuuttia myöhemmin HIFK käytti aikalisänsä. Helsinkiläisten tasoitusyritys oli todella hyvä, mutta sinioranssit pystyivät pelaamaan riittävän uhrautuvasti pitääkseen joukkueen poissa maalinteosta.

Tappara voitti ottelun kiivaan taistelun jälkeen lopulta maalein 2–1. Kirvesrinnat varmistivat samalla ottelusarjan voiton otteluvoitoin 4–1, ja etenivät toisena perättäisenä kautena Liigan finaaleihin.

Tappara kiittää HIFK:ta erittäin tasaväkisestä ja rehdistä semifinaalisarjasta!

Tapparan finaalivastustaja selviää viimeistään lauantaina toisesta semifinaalisarjasta Ilves–Pelicans. Kotona pelattavien finaaliotteluiden lipunmyynnin alkamisajankohta ei ole vielä selvillä, tiedotamme asiasta lisää myöhemmin somekanavillamme ja kotisivuillamme. Finaalit käynnistyvät Nokia Arenalla keskiviikkona 19. huhtikuuta kello 18:30.