Viirinnosto Tapparan 19. Suomen mestaruuden kunniaksi

Ovet aukeaa klo 17:00.

Happy Hour ja pregame Aulan Taproomissa klo 17:00–18:00

Jälkipelit ottelun jälkeen Aulan Taproomissa

Liiga-kausi 2023-24 käyntiin keskiviikkona - viirinnostajaisissa vastassa Pelicans

Tappara käynnistää Liiga-kauden 2023-24 keskiviikkona, kun Lahden Pelicans saapuu viime kevään finaaliuusintaan Nokia Arenalle. Ennen ottelun alkua kirvesrinnat nostavat areenan kattoon seurahistorian 19:nnen Suomen mestaruusviirin.

Tappara aloittaa kauden 2023-24 Liiga-ottelunsa keskiviikkona Lahden Pelicansin saapuessa vierailemaan Nokia Arenalla. Joukkueet kohtasivat viimeksi kolme viikkoa sitten Lahdessa kauteen valmistavassa ottelussa, jolloin turkoosipaidat veivät voiton maalein 4–3.

Pelicans pyrkii jatkamaan alkavalla kaudella siitä, mihin viime sesonki päättyi. Pussinokat ovat ennakolta yksi eniten vahvistuneista Liiga-joukkueista, sillä lahtelaiset ovat kesän aikana vahvistuneet muun muassa Ryan Laschin ja Jussi Olkinuoran kaltaisilla tähtipelaajilla. Pelicans osallistuu menestyksekkään viime kautensa ansiosta myös CHL:ään, jossa joukkue on kerännyt neljästä ensimmäisestä ottelustaan kaksi voittoa. Pystyvätkö lahtelaiset lunastamaan kovia odotuksiaan?

Pelicansin paras pistemies kauteen valmistavissa otteluissa oli ruotsalaishyökkääjä Patrik Carlsson kolmen ottelun pisteillä 3+1=4. Ryan Lasch puolestaan on saavuttanut huiman pistevireen CHL:ssä iskettyään kolmessa ottelussa hurjat tehot 3+4=7.

Tappara lähtee uuteen kauteen jättiläismäinen maalitaulu selässään. Kaikki 14 muuta Liiga-seuraa tunnistavat kirvesrintojen kahden edellisen kauden menestyksen, ja kaikki janoavat voittoa modernista dynastiajoukkueesta. Sinioranssit ovat kokeneet suuria muutoksia kesän aikana useiden pelaajien suunnattua uusien haasteiden kimppuun. Joukkuetta on kuitenkin vahvistettu tasonsa todistaneilla huippupelaajilla, joten syytä huoleen ei ole.

Kirvesrinnat pelasivat edellisen kerran lauantaina, jolloin joukkue kärsi avaustappionsa CHL:ssä ruotsalaiselle Skellefteå AIK:lle maalein 3–5. Vieraat saivat otteluun lentävän lähdön, joka omalta osaltaan heijasteli koko peliin. Tappara pääsi vielä peliin mukaan avauserän lopulla, mutta Skellefteån kolme perättäistä maalia ratkaisivat lopulta ottelun. Joukkueella on ollut vaikeuksia omalla alueellaan, ja keskiviikkona puolustuspeli onkin suurennuslasin alla.

Tapparan paras pistemies kauteen valmistavissa otteluissa oli yhdysvaltalaishyökkääjä Carter Camper kolmen ottelun tehoilla 1+2=3. CHL:ssä parhaan pistemiehen viittaa kantaa kanadalaishyökkääjä Nick Baptiste, jolla on neljän ottelun jälkeen kasassa tehot 4+2=6.

Sinioranssit nostavat ennen ottelun alkua Nokia Arenan kattoon seurahistorian 19:nnen Suomen mestaruusviirin. Viirinnostoseremonia käynnistyy kello 18:20, joten olethan ajoissa paikalla todistamassa historiallista hetkeä!

Illan päätapahtuma käynnistyy kello 18:30, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 17:00. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.

Lehdistötilaisuus

Voitokas alku uuteen Liiga-sesonkiin - Tappara kaatoi finaaliuusinnassa Pelicansin maalein 4–0!

Tappara aloitti kauden 2023-24 Liiga-ottelunsa keskiviikkona voitokkaasti kaatamalla viime kevään finaalivastustaja Pelicansin maalein 4–0. Christian Heljanko tarvitsi nollapeliinsä 26 torjuntaa.

Tappara käynnisti kauden 2023-24 Liiga-pelinsä voitokkaasti kaatamalla viime kevään finaaliuusinnassa Pelicansin selvin lukemin 4–0. Ottelun arvokkain pelaaja löytyi kirvesrintojen maalilta Christian Heljangon pelattua uransa 23:nnen nollapelin, johon hän tarvitsi 26 torjuntaa. Sinioranssien maaleista vastasivat ensimmäisessä Liiga-vaihdossaan osunut Oiva Keskinen, Nicholas Baptiste, Otto Leskinen sekä Carter Camper.

Tappara oli ottelun avauserän hallitsija. Kirvesrinnat saivat heti erän ensiminuuteilla aikaan hyvän hyökkäysalueen pyörityksen, joka pakotti Pelicansin pitkään puolustusjaksoon ilman kiekkoa. Peli tasaantui erän edetessä, mutta sinioranssit pystyivät ylläpitämään kovan tasonsa. Christian Heljanko torjui avauserässä 11 vieraiden laukausta, Jussi Olkinuora otti lahtelaisten maalilla kiinni seitsemän laukausta.

Nokia Arenan yleisön ei pitänyt odottaa Liiga-kauden avausmaalia reilua kahta minuuttia kauempaa. Nick Halloran ja Oiva Keskinen karkasivat nopeaan 2–1 -hyökkäykseen, josta Keskinen pääsi laukomaan suoraan syötöstä pelivälineen Olkinuoran ohitse. Osuma oli Keskiselle Liiga-uran ensimmäinen, ja se syntyi hänen ensimmäisessä vaihdossaan. Halloranin lisäksi Otto Leskinen palkittiin syöttöpisteellä avausmaaliin.

Pelicans joutui kärsimään ottelun ensimmäistä rangaistusta tasan kolmen peliminuutin jälkeen, kun Jonas Enlund otti kaksiminuuttisen Topi Rönnin kiinnipitämisestä. Tapparan ylivoima pyöri erittäin hyvin, mutta lahtelaiset onnistuivat tekemään juuri riittävästi töitä estääkseen toisen takaiskuosuman.

Sinioranssit pääsivät kokeilemaan ylivoimaa toistamiseen erän puolivälissä Liiga-debytantti Adam Baresin jouduttua rangaistusaitioon Oiva Keskiseen kohdistuneesta koukkaamisesta. Pakkopeli ei pyörinyt aivan yhtä hyvin kuin edellisellä kerralla, eikä maalia syntynyt.

Vieraat alkoivat saada paremmin otetta pelistään kahden selvitetyn alivoiman jälkeen. Joukkueella oli kuitenkin runsaasti vaikeuksia syöttöjen ajoituksissa, jonka ansiosta Tappara pääsi riistämään pelivälineen joukkueelta helposti useamman kerran. Tämä taas avasi kirvesrinnoille nopeita mahdollisuuksia nousta hyökkäysalueelle.

Illan kolmas rangaistus puhallettiin erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla, kun Niklas Virtanen huitoi nopeaan hyökkäykseen karannutta Petteri Puhakkaa. Ylivoima toimi jälleen hienosti, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin asti.

Tappara johti ottelua avauserän jälkeen lukemin 1–0.

Toinen erä sujui huomattavasti ensimmäistä tasaisemmin. Tappara sai vastaansa paremmin valmistautuneen Pelicansin, ja peli virtasi kovalla tahdilla kentän päästä päähän. Kirvesrinnat onnistuivat kuitenkin tekemään eroa lahtelaisiin, koska vieraiden syötöt eivät vieläkään olleet parhaimmillaan. Christian Heljanko venyi toisessa erässä kiekon eteen neljä kertaa, Jussi Olkinuoralle torjuntoja kertyi kahdeksan kappaletta.

Pelicans oli erittäin lähellä ottelun tasoittamista ajassa 24:37. Mahdollista osumaa tarkasteltiin videolta, mutta varsin nopeasti kiekon todettiin kimmonneen Heljangon räpylästä tolppaan, eikä peliväline ollut ylittänyt maaliviivaa.

Vieraat alkoivat nopeuttaa peliään selvästi erän puoliväliin tultaessa. Tapparalla oli pieniä vaikeuksia pysyä kyydissä mukana, joka johti lopulta kirvesrintojen ensimmäiseen rangaistukseen väärän vaihdon vuoksi. Rangaistusta lähti kärsimään Anton Levtchi. Pelicansin pakkopeli pyöri vaarallisesti, mutta sinioranssit onnistuivat purkamaan tilanteen.

"Live is Life" kajahti soimaan Nokia Arenalla toista kertaa vain 13 sekuntia alivoiman päättymisen jälkeen. Rangaistusaitiosta vapautunut Levtchi syötti Nicholas Baptisten läpiajoon, josta kanadalaishyökkääjä laukoi ranteella kiekon Olkinuoran hanskan ohitse maaliin.

Kahden minuutin kuluttua kiekkoa kaivettiin kolmatta kertaa Pelicansin maalista. Tappara sai aikaan hyvän hyökkäysalueen pyörityksen, joka päättyi, kun Otto Leskinen kiskoi ranteella pelivälineen vierasmaaliin. Osuma oli Leskisen kauden ensimmäinen. Kolmannen täysosuman syöttöpisteet jaettiin Carter Camperin ja Otto Sompin tileille.

Tappara johti ottelua 40 minuutin jälkeen lukemin 3–0.

Sinioranssit puolustivat kolmen maalin johtoaan päätöserässä kuluttaen paljon aikaa hyökkäyspäädyssä. Pelicans ei saanut kiekollisesta pelistään sen parempaa otetta kuin kahdessa ensimmäisessäkään erässä, joka antoi kirvesrinnoille mahdollisuuden pitää peliä pitkään vieraspäädyssä. Omalla alueella puolustaminen toimi loistavasti, eivätkä lahtelaiset saaneet aikaan kunnollisia yrityksiä.

Vieraat saivat erän puolivälin jälkeen hieman enemmän tilaisuuksia hyökkäyspäädyssä. Tappara kuitenkin peitti joukkueen syöttölinjat erinomaisesti ja antoi lahtelaisille runsaasti kovuutta, joka heikensi heidän otettaan kenttätapahtumista. Christian Heljanko oli maalillaan täyttä timanttia, eivätkä vaarallisetkaan laukaukset löytäneet tietään huippuvahdin selän taakse.

Tappara otti illan toisen rangaistuksensa 51. peliminuutilla Oskari Mannisen koukattua Ryan Laschia kaksiminuuttisen arvoisesti. Pelicansin yritys maalintekoon oli laadukas, mutta sinioranssit pelasivat hyvän alivoiman, eikä kavennusta syntynyt.

Lahtelaiset käyttivät aikalisänsä ajassa 56:51, ja samaan aikaan Olkinuora luisteli vaihtoaitioon vieraiden siirryttyä hakemaan kavennusta kuuden kenttäpelaajan voimin. Tappara viimeisteli puolitoista minuuttia myöhemmin illan neljännen maalinsa, kun Carter Camper pääsi puttaamaan keskialueelta kiekon tyhjänä ammottavaan maaliin. Osuma oli Camperin Liiga-uran ensimmäinen.

Lisäosumia ei enää nähty, jaTappara voitti ottelun vahvojen otteidensa ansiosta lopulta maalein 4–0.

Mestaruusviirin nostoa ja Liiga-kauden avausta seurasi paikan päällä 8215 katsojaa, lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

Tappara jatkaa voitokkaasti alkanutta Liiga-kauttaan perjantaina 15.9., kun Jori Lehterän johdattama HIFK saapuu vierailemaan Nokia Arenalla. Ottelu käynnistyy kello 18:30, areenan ovet avatuvat puolitoista tuntia aiemmin kello 17:00. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.