Ovet aukeaa klo 17:00.

Happy Hour ja pregame Aulan Taproomissa klo 17:00–18:00

Jälkipelit ottelun jälkeen Aulan Taproomissa

Liiga-kausi jatkuu perjantaina todellisella huippuottelulla - HIFK vastassa Nokia Arenalla

Tappara jatkaa keskiviikkona alkanutta Liiga-kauttaan perjantaina, kun HIFK saapuu todellisen huippuottelun vieraaksi Nokia Arenalle. Kirvesrinnat voittivat kauden avauspelinsä maalein 4–0.

Nokia Arenalla pelataan perjantaina todellinen klassikko-ottelu, kun HIFK saapuu Helsingistä haastamaan Tapparan. Kirvesrinnat saivat uuteen Liiga-sesonkiin voitokkaan alun, kun joukkue kaatoi keskiviikkona Pelicansin puhtaasti maalein 4–0.

HIFK on julistettu useimmissa ennakkoarvioissa kauden suurimmaksi mestaruussuosikiksi. Helsinkiläiset ovatkin kiistatta yksi eniten vahvistuneista joukkueista alkavalle kaudelle heidän hankittuaan riveihinsä muun muassa viime kaudella Tapparassa kaiken voittaneen Jori Lehterän. Punapaidat pelasivat harjoituskaudellaan seitsemän ottelua, joista tilille kertyi neljä voittoa. Millaisen lähdön HIFK saa kauteensa?

HIFK:n harjoituskauden paras pistemies oli jopa yllättävästi yhdysvaltalaispuolustaja Luke Martin, joka teki seitsemässä ottelussa pisteet 0+3=3.

Tappara sai todella lentävän lähdön uuteen Liiga-kauteen kaadettuaan Pelicansin viime kevään finaaliuusinnassa puhtaasti maalein 4–0. Joukkuetta alkukaudella vaivanneet vaikeudet erityisesti omalla alueella loistivat poissaolollaan, ja tuloksena oli erittäin ehjä kuusikymmenminuuttinen. Christian Heljanko varasti avauspelissä suurimman valokeilan torjuttuaan kaikki lahtelaisten 26 laukausta matkalla uransa 23:nteen nollapeliin. Pysähtyykö Jori Lehterän johtama HIFK Tapparan supervahtiin?

Kirvesrintojen parhaat pisteet Pelicans-ottelussa iskivät Carter Camper ja Otto Leskinen, jotka molemmat keräsivät tililleen tehot 1+1=2.

Huippuottelu käynnistyy Nokia Arenalla kello 18:30, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 17:00. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.

Lehdistötilaisuus

Jäätävä päätöserä siivitti voittoon - Tappara kaatoi huippuottelussa HIFK:n maalein 4–3!

Tappara voitti perjantaina HIFK:n erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen Nokia Arenalla lukemin 4–3. Ottelun voittomaali syntyi vain 19 sekuntia ennen päätössummerin soimista Carter Camperin lavasta.

Tappara oli terästä perjantaina voitettuaan klassikkokamppailussa HIFK:n huiman kolmannen erän ansiosta lukemin 4–3. Ottelu sujui sinioranssien osalta erittäin nousujohteisesti. Kirvesrintojen maaleista vastasivat Heikki Liedes, Nick Halloran, Nicholas Baptiste sekä 18 sekuntia ennen päätössummerin soimista voittomaalin iskenyt Carter Camper.

Ottelun avauserä oli erittäin energinen, ja jäällä nähtiin kaksi hyvin latautunutta joukkuetta. HIFK sai erään selvästi Tapparaa paremman lähdön, mutta kirvesrinnat onnistuivat parantamaan peliään huimasti pelin edetessä. Helsinkiläiset aiheuttivat sinioransseille vaikeuksia aggressiivisen riistopelinsä ansiosta, Tappara taas pystyi hyödyntämään todella hyvin helsinkiläispuolustuksen virheitä. Christian Heljanko torjui avauserässä yhdeksän kertaa, toisessa päässä Roope Taponen otti kiinni viisi laukausta.

HIFK:n salama-alku johti ottelun avausmaalin syntymiseen ajassa 4:01. Kristian Vesalaisen epäonnistunut laukaus kimposi puolustajan luistimesta suoraan Juha Jääskälle, joka venytti maaliverkkoa nopeasti lähteneellä rannelaukauksellaan.

Kahden ja puolen minuutin kuluttua vieraat onnistuivat tuplaamaan johtonsa. Helsinkiläiset karkasivat keskialueelta nopeaan 3–2 -hyökkäykseen, joka päättyi, kun Kristian Vesalainen laukoi pelivälineen suoraan Eetu Koivistoisen syötöstä maaliin.

Tapparan vaikeudet tuntuivat kasaantuvan, kun Veli-Matti Savinainen otti ottelun ensimmäisen rangaistuksen Petteri Lindbohmin koukkaamisesta. Ylivoimasta tuli kuitenkin HIFK:n painajainen, sillä Tappara onnistui puolittamaan joukkueen johdon ajassa 8:52. Heikki Liedes ryöväsi väkevin ottein kiekon vieraspuolustukselta, ja karkasi Philip Granathin kanssa kahden miehen läpiajoon. Lyhyen syöttökuvion päätteeksi Liedes namutteli Taposen taakse ensimmäisen maalinsa sinioransseissa.

Kirvesrinnat jatkoivat vahvoja otteitaan maalin jälkeen, joka johti tasoituksen syntymiseen juuri erän puolivälin ylityttyä. Oiva Keskinen varasti kiekon hapuilevalta HIFK-puolustukselta ja antoi hyökkäysalueella oivallisen syötön Nick Halloranille, joka kiskaisi tarkalla ranteella kiekon toistamiseen vierasmaalin uumeniin.

Numeroiden tasoittuessa myös peli tasoittui huomattavasti. HIFK:n aggressiivisuus taantui roimasti, joka antoi Tapparalle entistä enemmän tilaa ja aikaa kentällä. Sinioranssit saivatkin aikaan hallitumpaa hyökkäyspeliä, vaikka kenttätapahtumat pysyivätkin verrattain tasaisina.

Ottelun tunnetaso oli korkealla. Tunteet kuitenkin kiehahtivat ylitse, kun Anton Levtchille ja Ilari Melartille tuomittiin kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta erän loppuhetkillä. Peli kuitenkin jatkui viidellä viittä vastaan.

Vauhdikkaan avauserän jälkeen lukemat Nokia Arenalla olivat tasan 2–2.

Toinen erä sujui huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Kirvesrinnat onnistuivat tylsyttämään vieraiden hyökkäystä entisestään, joka helpotti huomattavasti koko kentän pelaamista. Tappara sai myös aikaan enemmän hallittuja hyökkäysalueen pyörityksiä helsinkiläisten vaisun oman pään pelaamisen ansiosta. Christian Heljanko torjui toisessa erässä viisi kertaa, Roope Taposelle torjuntoja merkittiin seitsemän kappaletta.

Vajaan puolentoista minuutin kuluttua erän alkamisesta oli vieraiden toisen ylivoiman aika Heikki Liedeksen kampitettua Leevi Teissalan. Pakkopelin jälkimmäisellä minuutilla HIFK onnistui ottamaan johtoaseman uudelleen haltuunsa, kun Juha Jääskä latasi suoraan hetkeä aiemmin rikotun Teissalan syötöstä illan toisen osumansa.

Tapparalla oli erän ensimmäisellä puoliskolla hankaluuksia nousta hallittuihin hyökkäyksiin, mutta ottelun puolivälissä toivottu muutos tapahtui. Sinioranssit saivat aikaan pitkiä myllyjä vieraspäätyyn, jossa helsinkiläispuolustus oli ajoittain hätää kärsimässä. Joukkue tyytyikin roiskimaan kiekkoa pitkänä pois omasta päädystään.

Sinioranssien parantuneet otteet tuottivat lopulta illan ensimmäisen ylivoimatilaisuuden, kun Johan Motin otti kaksiminuuttisen Anton Levtchin kiinnipitämisestä. Tapparan pakkopeli ei kuitenkaan ollut aivan terävimmillään, eikä HIFK:lla ollut vaikeuksia purkaa erikoistilannetta.

Erän lopulla tapahtumat tasoittuivat jälleen. Joukkueet lisäsivät panosta puolustuspelaamiseen, eikä laadukkaita hyökkäyksiä syntynyt enää edeltävällä tahdilla. Peli oli erittäin fyysistä, joka johti hiuksenhienoon eroon HIFK:n hyväksi.

Toiselle erätauolle siirryttiin HIFK:n 2–3 -johdossa.

Tappara dieselmoottori hörähti täyteen tehoonsa illan päätöserässä. Kirvesrinnat jahtasivat tasoitusta erittäin vahvalla hyökkäyspelillä, eikä HIFK pystynyt vastaamaan kovaan paineeseen. Sinioranssit nostivat luistelunopeuttaan selvästi kahdesta edellisestä erästä, ja meno kentällä oli huimaa.

Tapparan vaaralliset paikat lisääntyivät samaa tahtia nopeuden kanssa. Joukkue pystyi paineistamaan helsinkiläiset lähes täysin puolustuspelaamiseen, jossa vierailla oli ollut vaikeuksia jo kahdessa edeltävässä erässä. Laukaukset olivat Taposelle selvästi haastavia.

Päätöserän puolivälissä vahva paine pakotti HIFK:n illan kolmanteen rangaistukseen Iiro Pakarisen mailan osuttua Joni Tuulolan päähän. Pakkopeli sujui sinioransseilta todella hyvin, mutta yritys ei kaikesta huolimatta johtanut maaliin.

Hurja prässi kuitenkin jatkui, ja ajassa 56:40 Tappara onnistui kauan jahtaamassaan tasoituksessa. Kiekko jäi pelattavaksi vierasmaalin edustalle, josta Nicholas Baptiste sivalsi rystylaukauksella pelivälineen Taposen mailan alta sisään. Osuma oli Baptisten kauden toinen. Syöttöpisteet elintärkeään tasoitukseen merkittiin Kasper Kulonummen ja Veli-Matti Vittasmäen nimiin. Tehopiste oli 19-vuotiaan Kulonummen ensimmäinen Liigassa.

Sinioranssit eivät perääntyneet tasoituksen jälkeen puolustamaan, vaan pelin painopiste säilyi edelleen helsinkiläisten kenttäpäädyssä. Valmennus päätyi käyttämään aikalisän ajassa 59:16 herätelläkseen joukkuetta viimeiseen rutistukseen kolmen sarjapisteen saavuttamiseksi.

Valmennuksen peliliike tuotti tulosta, kun otteluaikaa oli jäljellä vain 19 sekuntia. Carter Camper poimi kiekon haltuunsa maalin takaa, ja onnistui pompottamaan pelivälineen Taposen selän taakse ja käynnistämään riemujuhlat Tapparan kannattajakatsomossa. Osuma oli tuplamäntätuuletuksella osumaa juhlineelle Camperille kauden toinen. Voittomaalin ainut syöttöpiste lisättiin tasoituksen hetkeä aiemmin viimeistelleen Nicholas Baptisten nimiin.

Tapparan hurja päätöserä johti lopulta voittoon lukemin 4–3.

Illan huippukamppailua seurasi Nokia Arenalla 7012 katsojaa, lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

Tappara pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona 20. syyskuuta, kun joukkue matkustaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Ottelu käynnistyy kello 18:30. Liput JYPin kotiotteluihin myy Ticketmaster.

Seuraava kotiottelu Nokia Arenalla pelataan tulevan viikon lauantaina 23. syyskuuta, kun KalPa saapuu vierailemaan Tampereella. Ottelu käynnistyy lauantaille tuttuun tapaan kello 17:00, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 15:30. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.