5 - 1
3-0, 0-1, 2-0
3377

Perjantaina pelataan Savossa - Tappara kohtaa Kuopiossa KalPan

Tappara matkustaa perjantaina viikon ainoaan vierasotteluunsa Kuopioon, jossa kirvesrinnat saavat vastaansa KalPan. Kohtaaminen on joukkueiden kauden toinen.

Tappara matkustaa joulukuun avausottelussaan perjantaina Kuopioon, jossa vastassa odottaa KalPa. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa edellisen kerran syyskuussa Tampereella, jolloin kirvesrinnat voittivat kotikentällä maalein 5–4.

KalPa on ollut kuluvalla kaudella yksi koko Liigan parhaista joukkueista. Kuopiolaiset ovat pelanneet edellisen ottelunsa keskiviikkona, jolloin joukkue voitti Pelicansin kotikaukalossaan jatkoajalla lukemin 4–3. Sarjataulukossa savolaiset pitävät hallussaan viidettä sijaa 25 ottelusta kasattujen 13 voiton ja 38 sarjapisteen turvin. Millaisen esityksen sisukas joukkue antaa kotiyleisölleen perjantaina?

KalPan kultakypärää kantaa kanadalaispuolustaja Colby Sissons 25 ottelun pisteillä 2+20=22.

Tapparan tulikuuma vire jatkui kirvesrintojen edellisessä ottelussa keskiviikkona, kun Oulun Kärpät kaatui Nokia Arenassa loppulukemin 4–1. Joukkue pelasi marraskuussa kahdeksan ottelua, joista saldoksi jäi upeat seitsemän voittoa. Sinioranssit iskivät ennen avauserän puoliväliä kahdesti kiekon oululaismaaliin, joka osoittautui lopulta vieraille liian suureksi esteeksi voiton tiellä. Onnistujia nähtiin illan aikana laajalla rintamalla, ja samaa sopii odottaa myös perjantaina.

Tappara pitää hallussaan sarjataulukon toista sijaa, johon oikeuttavat 25 ottelusta kerätyt 20 voittoa ja 55 sarjapistettä. Lähin haastaja Ilves sijoittuu varsinaisen peliajan voittojen turvin kirvesrintojen edelle, mutta tupsukorvilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Pistekeskiarvolla mitattuna Tappara on koko sarjan paras joukkue.

Tapparan kultakypäränä luistelee koko Liigan pistepörssiä johtava Anton Levtchi 25 ottelun tehoilla 10+22=32.

Kiekko putoaa jäähän Kuopiossa kello 18:30. Liput KalPan kotiotteluihin myy Ticketmaster.

Ei kotiintuomisia Kuopiosta - KalPa vei ottelun maalein 5–1

Tappara käynnisti joulukuun ottelunsa perjantaina Kuopiossa, jossa KalPa osoittautui vahvemmaksi lopputuloksella 5–1. Kirvesrintojen ainoasta maalista vastasi Otto Somppi.

Tapparan neljän voiton putki päättyi perjantai-iltana Kuopiossa isäntäjoukkue KalPan 5–1 -voittoon. Erityisesti ottelun avauserä oli sinioransseille vaikea. Kirvesrintojen ainoasta osumasta vastasi Otto Somppi.

Ottelun alku oli Kuopiossa tasainen. Peli eteni vauhdikkaasti päästä päähän, eikä selvää hallitsijaa tuntunut löytyvän. Alkukankeuden jälkeen KalPa sai koneensa varsin selvästi paremmin käyntiin, jolloin Tappara joutui vaikeuksiin. Kotijoukkue pelasi erittäin fyysisesti, joka oli avainasemassa hallinnan syntymisessä. Christian Heljanko torjui avauserässä peräti 13 kertaa, toisessa päässä Juha Jatkola selvisi seitsemällä torjunnalla.

Kuopiolaiset saivat pelinsä rullaamaan muutaman minuutin tasaisen kiekottelun jälkeen. Kirvesrinnat joutuivat vastaanottamaan useamman vahvan hyökkäyksen, jonka aikana KalPa ei säästellyt taklauksia. Tämä väsytti puolustusta selvästi, jolloin sijoittuminen jätti parantamisen varaa.

KalPa iski ottelun avausmaalin ajassa 9:08. Kiekko pelattiin viivaan puolustaja Filip Westerlundille, jonka rannelaukaus yllätti pahasti maskissa olleen Heljangon. Puolentoista minuutin kuluttua kotijoukkue tuplasi johtonsa Jaakko Rissasen sivallettua kiekon nopean hyökkäyksen päätteeksi maaliin.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa kirvesrinnat saivat puolustusta hieman aiempaa tiiviimmäksi. Tällöin isännät vähensivät taklauspeliä ja lisäsivät panoksia nopeuteen. Joukkue saikin aikaan useamman vahvan nousun hyökkäykseen juuri kovan vauhdin ansiosta. Tapparalla oli vaikeuksia vastata nousseeseen pelitempoon, jolloin KalPa sai lisää tilaa ja aikaa hyökkäyspäädyssään.

Kotijoukkue siirtyi avauserän 18. minuutilla kolmen maalin johtoon. Osumasta vastasi toistamiseen Filip Westerlund, joka nosti kiekon näyttävän maalilleajon jälkeen verkkoon.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin KalPan 3–0 -johdossa.

Tapparan peli otti suuria harppauksia eteenpäin toisessa erässä. Erityisesti kirvesrintojen taisteluilme oli paremmalla mallilla, joka siivitti joukkueen huomattavasti avauserää parempiin esityksiin. KalPa puolestaan passivoitui hieman, joka tasoitti peliä entisestään. Erä oli kuitenkin pelillisesti tasainen. Christian Heljanko pysäytti toisessa erässä 11 kiekkoa, Juha Jatkolalle torjuntoja merkittiin kuusi kappaletta.

KalPa pääsi pelaamaan ottelun ensimmäistä ylivoimaa 23. peliminuutilla, kun Petri Kontiolan maila osui kamppailutilanteessa Jaakko Rissasen kasvoihin 2+2 minuutin rangaistuksen arvoisesti. Sinioranssit pelasivat erittäin kovatasoisesti miesvajaalla, eikä kotijoukkueelle jätetty pienintäkään mahdollisuutta maalin iskemiseen.

Tappara onnistui iskemään illan ensimmäisen maalinsa juuri ennen ottelun puoliväliä. Otto Sompin laukaus otti kimmokkeen KalPa-puolustuksesta, ja kotijoukkueen epäonneksi kiekko pomppi suoraan Jatkolan selän taakse. Osuma oli Sompin kauden kolmas. Heikki Liedes ja Joni Tuulola palkittiin syöttöpisteillä kaventavasta maalista.

Neljän minuutin kuluttua kirvesrinnat joutuivat jälleen alivoimaisiksi Nick Halloranin koukattua Severi Immosta. Kuopiolaisten ylivoimayritys oli hieman ensimmäistä parempi, mutta tälläkään kerralla Tapparalla ei ollut juuri ongelmia maalinteon estämisessä.

Toisen erän loppu sujui tasaisissa tunnelmissa. Peli virtasi jatkuvalla sykkeellä päästä päähän, eikä kentältä löytynyt selvää hallitsijaa. Molemmat joukkueet olivat erityisen tarkkoja omalla alueellaan, eikä lyhyelle vaihtomatkalle tyypillisiä pitkiä hyökkäyksiä päästetty syntymään.

Toiselle erätauolle siirryttiin KalPan 3–1 -johdossa.

Tappara jahtasi päätöserässä maaleja panostaen kaikkensa hyökkäyspeliin. Kirvesrinnat haastoivat KalPaa erittäin hyvin kuopiolaispäädyssä, jossa isännät puolustivat aluettaan erittäin hyvin. Maalipaikkoja riitti runsaasti, mutta pitempiä hyökkäyksiä ei päässyt syntymään.

Erä alkoi todella kovatempoisella päästä päähän edenneellä pelillä. Joukkueet haastoivat toisiaan aktiivisesti hyökkäyksessä, eikä kumpikaan ollut aivan tarkimmillaan puolustuksensa kanssa. Maalivahdit joutuivat venymään toinen toistaan parempiin torjuntoihin estääkseen maalinteon, eikä osumia nähty Heljangon ja Jatkolan loistavien otteiden ansiosta.

Sinioranssit saivat illan ensimmäisen ylivoimatilaisuutensa päätöserän puolivälissä, kun Aleksi Elorinne komennettiin rangaistusaitioon Otto Rauhalan estämisestä. Pakkopeli pyöri varsin hyvin, mutta kaventava osuma jäi puuttumaan.

KalPa jäähyili uudelleen kolmen minuutin kuluttua Elorinteen vapautumisesta, kun Severi Immonen otti kaksiminuuttisen Anton Levtchin huitomisesta. Reilun minuutin pyörityksen jälkeen Heljanko luisteli ulos maaliltaan, ja maaleja lähdettiin jahtaamaan kuuden kenttäpelaajan voimin. Ylivoima sujui hyvin, mutta tälläkään kertaa kiekko ei löytänyt tietään verkkoon.

KalPa iski ottelun neljännen osumansa pian erikoistilanteen päättymisen jälkeen, kun jäähyaitiosta vapautunut Immonen pääsi tuikkaamaan kiekon tyhjään maaliin.

Heljanko jätti jälleen maalinsa reilun minuutin kuluttua takaiskusta. Vain 12 sekuntia myöhemmin Tappara pääsi kokeilemaan kolmatta ylivoimaansa Aleksi Elorinteen huidottua mailan pois Carter Camperin käsistä. KalPa iski alivoimaisena illan viidennen maalinsa, kun puolustaja Ville Ruotsalainen nosti kiekon omalta alueeltaan tyhjiin.

Ottelu päättyi lopulta KalPan voittoon maalein 5–1. Samalla Tapparan neljän voiton putki tuli päätökseensä.

Tappara pelaa seuraavan kerran heti huomenna lauantaina 2. joulukuuta, kun kirvesrinnat kohtaavat Nokia Arenassa Vaasan Sportin. Ottelu käynnistyy kello 17:00, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 15:30. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta, Tappara Shopin kivijalkamyymälästä osoitteesta Kansikatu 1 LT3 sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.