4408

Ovet aukeaa klo 15:30.

Happy Hour ja pregame Aulan Taproomissa klo 15:30–16:30

Jälkipelit ottelun jälkeen Aulan Taproomissa

Neljättä perättäistä voittoa metsästetään lauantaina - ruotsalainen Skellefteå AIK vierailee Nokia Arenalla

Tappara hakee lauantaina jo neljättä perättäistä CHL-voittoaan, kun ruotsalainen Skellefeå AIK saapuu vierailemaan Nokia Arenalla. Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran kaudella 2021-22.

Tappara metsästää lauantaina neljättä perättäistä voittoaan CHL:ssä ruotsalaisen Skellefteå AIK:n saapuessa vierailemaan Nokia Arenalla. Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran kauden 2021-22 lohkovaiheessa, jolloin molemmat onnistuivat voittamaan omat kotiottelunsa.

Skellfteå ei ole avannut CHL-kauttaan yhtä pirteästi kuin kirvesrinnat. Kolmesta aiemmasta ottelustaan joukkue on onnistunut voittamaan vain yhden, ja on sanomattakin selvää, että paineet ruotsalaisjoukkueen sisällä alkavat olla varsin suuret jopa jatkoon etenemisen kannalta. Kummatkin tappiot ovat kuitenkin tulleet yhden maalin erolla, joten Skellefteån ei kannata lähteä muuttamaan pelitapaansa liikaa. Pystyvätkö ruotsalaiset kasaamaan rivinsä Tampereella?

Skellefteån paras pistemies CHL:ssä on ruotsalaishyökkääjä Rickard Hugg kolmen ottelun pisteillä 1+2=3.

Tappara on ollut varsin teräksisessä vedossa voitettuaan kolme ensimmäistä otteluaan hallitsevana Euroopan mestarina. Edellinen ottelu Adler Mannheimia vastaan torstaina venyi aina voittolaukauskilpailuun asti, mutta saksalaiset eivät onnistuneet ohittamaan tähtivahti Christian Heljankoa kertaakaan viidellä yrityksellään. Heljanko onkin ollut hurjassa iskussa reilun viikon aikana: kolme ottelua, kolme voittoa, torjuntaprosentti 97,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 0,63.

Totuus kuitenkin on, että Tapparalla on vielä runsaasti parantamisen varaa erityisesti oman pään pelaamisessa. Joukkueelle on sattunut kaikissa aiemmissa otteluissa pahoja huolimattomuusvirheitä, jotka ovat johtaneet vastustajan vaarallisiin maalitilanteisiin. Hyökkäyspäässä peli on kuitenkin ollut ilahduttavan tehokasta, sillä sinioranssit ovat iskeneet viidenneksi eniten maaleja kaikista CHL-joukkueista. Millaisilla eväillä varmasti sisuuntunut Skellefteå on kaadettavissa?

Tapparan tehokkain pelaaja CHL-otteluissa on ollut kanadalaishyökkääjä Nick Baptiste kolmen ottelun tehoilla 4+1=5.

Kiekko putoaa Nokia Arenan jäähän kello 17:00, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 15:30. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.

Voittoputki katkesi - Skellefteå vei pisteet mukanaan loppulukemin 3–5

Tapparan kolmen voiton putki tuli päätökseensä lauantaina, kun ruotsalainen Skellefteå AIK haki voiton Nokia Arenalta maalein 3–5. Kirvesrintojen kaikki maalit syntyivät ylivoimalla, ja niistä vastasivat Carter Camper, Otto Somppi sekä Nick Halloran.

Tappara kärsi lauantaina kauden ensimmäisen tappionsa CHL:ssä, kun ruotsalainen Skellefteå AIK osoittautui paremmaksi numeroin 3–5. Ottelu oli pelillisesti avauserää lukuunottamatta tasainen. Kirvesrintojen kaikki maalit syntyivät ylivoimalla pelatessa, ja niistä vastasivat Carter Camper, Otto Somppi sekä Nick Halloran.

Skellefteå tuli otteluun sisään selvästi Tapparaa paremmin valmistautuneena. Avauserän alussa ruotsalaisvieraat olivat täysin pitelemättömissä, mutta kirvesrinnat onnistuivat kasaamaan rivinsä ja nousemaan upealla tavalla peliin mukaan. Erän lopussa ruotsalaiset olivatkin jo selvästi alakynnessä aktiivisen Tapparan paineessa. Christian Heljanko torjui avauserässä yhdeksän kertaa, toisessa päässä David Rautio venyi viiden kiekon eteen.

Skellefteå avasi ottelun maalinteon jo ennen kolmannen peliminuutin alkamista. Kiekko pelattiin keskustaan latvialaishyökkääjä Martins Dzierkalsille, joka laukoi kääntöranteella joukkueensa 1–0 -johtoon ajassa 1:48.

Tapparan vaikeudet jatkuivat, kun Heikki Liedekselle tuomittiin puolitoista minuuttia myöhemmin ottelun ensimmäinen rangaistus Jonathan Johnsonin kiinnipitämisestä. Skellefteå siirtyi ylivoimalla kahden maalin karkumatkalle, kun Rickard Hugg onnistui ohjaamaan Jonathan Pudaksen viivalaukauksen Heljangon ohitse.

Ottelun momentum alkoi kääntyä Tapparalle hieman ennen erän puoliväliä. Kirvesrinnat saivat parempaa otetta kiekollisesta pelistään, joka aiheutti selkeitä vaikeuksia Skellefteån oman alueen pelaamiseen. Vaikeudet kasvoivat, kun Petter Granbergille tuomittiin kaksiminuuttinen Veli-Matti Savinaiseen kohdistuneesta kyynärpäätaklauksesta.

"Live is Life" kajahti ensimmäistä kertaa soimaan Nokia Arenalla, kun ylivoimaa oli kulunut lähes kaksi minuuttia. Hetkeä aiemmin rikottu Savinainen teki erinomaisen maskin Raution eteen, jonka takaa Carter Camper kiskaisi ranteella kirvesrintojen kavennusosuman. Maali oli Camperin CHL-kauden toinen. Syöttöpisteet merkittiin Otto Leskisen ja Nick Halloranin tilille.

Ylivoiman jälkeen Tappara otti pelistä täyden komennon. Skellefteå joutui suunnattomiin vaikeuksiin omalla alueellaan sinioranssien rohkeiden, nopeiden ja luovien ratkaisujen vuoksi. Vieraiden puolustusjaksot venyivät pitkiksi, joka väsytti ruotsalaisia selvästi.

Tunteet alkoivat nousta pintaan Skellefteån kenttäpäädyssä, ja 14. peliminuutilla Veli-Matti Savinaiselle tuomittiin kaksiminuuttinen väkivaltaisuudesta. Vieraiden ylivoima sujui äärimmäisen vaarallisesti, mutta kovasta yrityksestään huolimatta joukkue ei onnistunut ohittamaan Christian Heljankoa.

Avauserän viimeistä edeltävällä minuutilla Skellefteå otti illan toisen rangaistuksensa, kun Måns Forsfjäll komennettiin rangaistusaitioon vahvan nousun hyökkäysalueelle tehneen Nick Baptisten kiinnipitämisestä. Pakkopeli ehti vanheta ainoastaan neljä sekuntia ennen Tapparan kavennusta. Kiekko päätyi Otto Sompin aloitusvoiton jälkeen Otto Leskiselle, joka lähetti viivasta nopean laukauksen maalia kohti. Matkalla Somppi onnistui ohjaamaan pelivälineen matalana Raution selän taakse. Osuma oli Sompin CHL-kauden ensimmäinen.

Tapahtumarikkaan avauserän jälkeen lukemat Nokia Arenan tulostaululla olivat tasan 2–2.

Illan toinen erä oli pelillisesti varsin tasainen, mutta pienet asiat kentällä käänsivät ottelua Skellefteån suuntaan. Tappara hapuili omalla alueellaan, joka avasi vieraille vaarallisia paikkoja maalintekoon. Kirvesrintojen hyökkäysaika jäi pieneksi, eivätkä vedot maalia kohti olleet aivan laadukkaimmasta päästä. Christian Heljanko torjui toisen kaksikymmenminuuttisen aikana neljä laukausta, David Rautiolle torjuntoja merkittiin viisi.

Tappara joutui kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen kärsimään illan kolmatta rangaistustaan Topi Rönnin kampitettua Theo Keilinin. Sinioranssien alivoimanelikko onnistui kuitenkin pimentämään vierasjoukkueen täysin, eikä ylivoima tuonut tulosta.

Hetkeä alivoiman jälkeen omissa kuitenkin kolisi. Pär Lindholm jakoi kiekon maalin takaa Simon Robertssonille, joka laukoi suoraan syötöstä pelivälineen kolmatta kertaa Tapparan maaliin.

Kirvesrinnoille oli aueta ylivoimatilaisuus ottelun puolivälissä, kun Skellefteå-kapteeni Jonathan Pudas huitoi kovalla vauhdilla hyökkäykseen edennyttä Anton Levtchiä käsille. Levtchi kuitenkin tulistui tilanteesta, ja lopputulemana molemmat pelaajat avasivat jäähyaition ovea. Peli kuitenkin jatkui varsin tasaisena viidellä viittä vastaan.

Vieraat siirtyivät uudelleen kahden maalin karkumatkalle ajassa 32:49. Tapparan puolustus aukesi pahemman kerran, ja ruotsalaiset pääsivät 3–1 -hyökkäykseen kolmikolla Forsfjäll-Lindholm-Lindström. Tilanne päättyi, kun Linus Lindström laukoi suoraan Pär Lindholmin syötöstä lukemiksi 2–4.

Vajaan kolmen minuutin kuluttua joukkueet ottivat jälleen samanaikaiset rangaistukset, kun Philip Granath ja Petter Granberg ottivat Skellefteån siniviivan tuntumassa pienimuotoisen pystypainin. Peli jatkui jälleen viidellä viittä vastaan.

Vieraat onnistuivat iskemään illan viidennen maalinsa toisen erän loppuhetkillä. Kiekko ajautui Tapparan maalinedustalle ruuhkaan, josta nuori Axel Sandin-Pellikka onnistui maalinteossa.

40 minuutin jälkeen lukemat Nokia Arenalla olivat Skellefteån hyväksi tilanteessa 2–5.

Ottelun päätöserä alkoi tasaisesti. Muutaman minuutin pelin jälkeen Skellefteå onnistui kuitenkin ottamaan hallinnan kenttätapahtumista, jolloin Tappara joutui viettämään paljon aikaa omalla alueella tappioasemassa. Kirvesrinnat pääsivät kuitenkin hyökkäämään hallitusti pelin lopulla.

Sinioranssit saivat erän alussa tilaisuuden ylivoimakavennukseen, kun Skellefteå pelasi hetkellisesti kuudella kenttäpelaajalla. Rangaistuksen sijaiskärsijäksi määrättiin Max Lindholm. Pakkopeli ei kuitenkaan sujunut odotusten mukaisesti, eikä kavennusta syntynyt.

Hyvä alivoima lisäsi selkeästi vieraiden hallintaa pelistä. Tapparan hyökkäykset olivat lyhyitä, eikä kunnollista hyökkäysalueen hallintaa saatu aikaan Skellefteån tiiviin puolustuksen edessä. Ruotsalaiset puolestaan saivat aikaan kiekollista hallintaa, mutta he käyttivät hyökkäysaikansa lähinnä ajan kuluttamiseen kellosta.

Kirvesrinnat saivat 53. peliminuutilla jälleen ylivoimatilaisuuden, kun Oscar Lindberg huitoi maalille ajanutta Otto Leskistä. Pakkopeliyritys ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen, eikä kavennusta näin ollen syntynyt.

Lähes välittömästi Lindbergin vapautumisen jälkeen Tappara sai päätöserän kolmannen ylivoimamahdollisuuden Oskar Nilssonin kiinnipidettyä Philip Granathia. Kuusi sekuntia yrityksen alkamisen jälkeen Heljanko jätti maalinsa sinioranssien lähdettyä jahtaamaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Uhkapeli tuotti tulosta, kun 41 sekuntia myöhemmin Nick Halloran onnistui laukomaan suoraan Carter Camperin syötöstä kirvesrinnat kahden maalin päähän. Osuma oli Halloranin CHL-kauden kolmas. Camperin lisäksi syöttöpisteellä pääsi herkuttelemaan Kasper Kulonummi.

Ylivoiman jatkumisen myötä Heljanko jätti uudelleen maalinsa 12 sekuntia kolmannen osuman jälkeen, ja ajassa 58:18 kirvesrinnat käyttivät aikalisänsä ennen viimeiseen rynnistykseen lähtemistä. Yritys kuitenkin päättyi, kun Anton Levtchi otti kaksiminuuttisen Linus Lindströmin koukkaamisesta. Maaleja ei enää syntynyt kumpaankaan päähän.

Skellefteå voitti ottelun lopulta maalein 3–5, ja samalla Tapparan kolmen ottelun voittoputki tuli päätökseensä.

Ottelua seurasi paikan päällä Nokia Arenalla 4408 katsojaa, lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

Tapparan pelit jatkuvat tulevana keskiviikkona 13. syyskuuta, kun joukkue aloittaa Liiga-kauden 2023-24 isännöimällä viime kevään finaalivastustaja Pelicansia. Kirvesrinnat nostavat ennen ottelun alkua areenan kattoon mestaruusviirin, joten olethan hyvissä ajoin paikalla! Ottelu käynnistyy kello 18:30, areenan ovet avautuvat puolitoista tuntia aiemmin kello 17:00. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.