Torstai 25.8. 17:30 VS.

Antti Tuomenoksa Tapparan urheilupäälliköksi

Antti Tuomenoksa on nimetty Tapparan uudeksi urheilupäälliköksi syyskuusta 2022 alkaen. Tuomenoksan työnkuvaan kuuluvat mm. Tapparan edustus -sekä U20-joukkueiden rakentaminen kaudesta 2023–2024 alkaen.

Lappeenrannasta Tampereelle siirtyvällä, 55-vuotiaalla Tuomenoksalla on pitkäaikainen kokemus joukkueen rakentamisesta ja pelaajavalinnoista kotimaisessa Liigassa, jossa hän toimi vastaavissa tehtävissä SaiPassa usean kauden ajan vuosina 2012 – 2021. Hänen löytämiään pelaajia ovat esimerkiksi tapparalaisille hyvin tuttu Tyler Morley.

Tuomenoksalla on vahva pelaajatausta ja hän pelasi puolustajana useassa Liiga-seurassa, mukaan lukien kaksi kautta Tapparassa 1990-luvun taitteessa.

”Urheilupäällikkö vastaa itsenäisesti seuran pelaajarekrytoinnista, ottaen huomioon päävalmentajan ja toimitusjohtajan näkemykset. Hän seuraa Tapparan huippukiekon tarpeisiin soveltuvia kotimaisia että ulkomaalaisia pelaajia, sekä junioripelaajia, valmennusta ja valmentajia”, toteaa urheilupäällikön esimiehenä toimiva Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro.

”Tappara on Suomen menestynein jääkiekkoseura ja tuore Suomen mestari. Kilpailu on erittäin kovaa, ja saman suoritustason ylläpito vaatii, että onnistumme niin pelaajavalinnoissa kuin kokonaisvaltaisesti Tapparan toiminnan kehittämisessä. Lähden innolla tekemään tätä työtä.”, Tapparassa syykuussa aloittava urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa jatkaa.

Urheilupäällikkö tekee läheistä yhteistyötä Tappara ry:n juniorivalmennusjohtaja Kimmo Vähä-Ruoholan kanssa.

”Yksi tärkeimmistä asioista tuleville vuosille on varmistaa yhdessä Tapparan urheilustrategian toteutuminen. Laadukas arki ja huippu-urheilun edelläkävijänä oleminen on sen keskeisimpiä tavoitteita. Seuraavana strategian konkreettisena askeleena avaamme juuri uuden oheisharjoittelutilan Naulakadulla Areenan läheisyydessä”, Vähä-Ruohola kertoo.

Urheilupäällikön tavoitteena on yhdessä muun organisaation kanssa Tapparan menestyminen kotimaisessa Liigassa sekä kansainvälisessä Jääkiekon Mestarien Liigassa, CHL:ssä ja näin osaltaan tukea Tapparan tavoitetta olla Suomen johtava urheilubrändi.

Antti Tuomenoksa - Millaisen miettein siirryt Tapparaan?

”Tuntuu hienolta siirtyä Tapparaan ja se on samalla hieno haaste itselleni. Olen ollut yhdeksän vuotta pienemmässä seurassa, mutta samoista pisteistä taisteltu koko ajan, välillä voitettu ja välillä otettu turpaan, mutta Tapparan historia on hieno ja perinteet velvoittavat menestykseen. Historiaa pitää kunnioittaa, mutta historialla ei kuitenkaan taata menestystä jatkossa. Itselläni on kova halu mennä eteenpäin ja tuoda oma tietotaito mukanani.”

”Omasta mielestäni olen yhteistyöhaluinen ja -kykyinen. Urheilu on joukkuepeliä, on sitten kyseessä pelaaja, urheilujohto, valmennus tai toimiston työntekijä, niin yhden yksittäisen henkilön päätös ei välttämättä ole oikean suuntainen, jos siinä ei ole muiden mielipidettä mukana.”

Oletko seurannut Tapparan tulevan kauden joukkueen rakentumista?

”Tietysti olen seurannut joukkueen rakentumista ja Liigaa muutenkin, maailmanpolitiikka on tuonut omat juttunsa mukaan. Liigassa tulee olemaan vuosikausiin paras pelaajamateriaali.

Tapparalla oli viime kaudella hieno joukkue, joka menestyi upeasti. Viisi NHL-sopimusta on tuonut vaihtuvuutta, mutta se on luonnollista. Lähteneiden pelaajien tilalle on saatu erittäin mielenkiintoiset pelaajat.

Hyvällä tiellä ollaan, mutta tämä on ulkopuolisen näkemys, koska en ollut pelaajaneuvottelussa vielä mukana.”

Maailmantilanne on vaikuttanut myös jääkiekkoon ja Liigassa nähdäänkin ensi kaudella erittäin kovatasoisia pelaajia.

”Hyviä pelaajia on Suomenkin Liigaan enemmän tarjolla kuin aikaisemmin ja on realismia saada joukkueisiin maajoukkuetason kavereita. Sveitsissä nostettiin tulevalle kaudelle ulkomaalaisten pelaajien kiintiötä ja sinne on tietysti myöskin vetovoimaa.”

Mustamakkara vai vety?

”Vaikea valinta, olen asunut Tampereella, kun pelasin Tapparassa 80–90-luvun vaihteessa. Kyllähän Tammelantorin mustamakkara on erittäin hyvää, mutta kyllä se vetykin Lappeenrannassa, etenkin kesällä on erittäin hyvää.

Sanotaan 50–50, molemmat kyllä maistuvat.”