Perjantai 25.9. 17:00 VS.

CHL-playoffit käyntiin Hakametsässä

Kauden ensimmäinen maaottelutauko on pelattu pois ja on aika palata taas seurajääkiekon pariin.

16 eurooppalaisella paikkakunnalla palataan saman tien huipputuotteen parissa, kun Champions Hockey Leaguen playoffit käynnistyvät. Hakametsässä Tappara aloittaa puolivälieräpaikan metsästyksen yhdessä sveitsiläisen EV Zugin kanssa.

Tappara meni jatkoon Mestarien liigan A-alkulohkon kakkosena, Zug puolestaan B-lohkon voittajana. Playoff-parissa pelataan kerran kummankin joukkueen kotihallissa ja tulokset lasketaan yhteen. Mikäli kahden ottelun jälkeen niin voittopisteet kuin tehdyt maalitkin ovat tasan, pelataan jatkoerä ja mahdollisesti vielä voittolaukauskilpailukin. Huonommin alkulohkoissa sijoittunut aloittaa kotikaukalossaan, paremmin sijoittunut saa tasatilanteen sattuessa mahdollisuuden hakea jatkoeräratkaisua omassa hallissaan kotiyleisönsä edessä. Yhteismaalit lasketaan, eli jos ensimmäinen peli päättyy kotivoittoon 3-1 ja toisessa pelissä on eri voittaja mutta maalein 3-2, isommalla erolla voittonsa ottanut menee jatkoon. Vierasmaalisääntöä ei kuitenkaan ole, vaan maalit ovat saman arvoisia niin kotona kuin vieraissa. Jatkoerä tarvitaan vain jos kahden ottelun yhteistulos on maalieroa myöten tasan.

Tapparan ensimmäisen playoff-kierroksen vastustaja EV Zug pelasi viime kaudella Sveitsin liigan finaaleissa, joissa se hävisi SC Bernille voitoin 1-4. Tällä kaudella se on tässä vaiheessa kautta Sveitsin liigassa kuudentena. CHL:n alkulohkossaan se kohtasi Suomen mestarin HPK:n, tšekkiläisen HC Pilsenin ja tanskalaisen Rungstedin. Zug voitti kuudesta pelistään neljä varsinaisella peliajalla ja hävisi kahdesti voittolaukauskisassa. Suomalaisittain hyvä vertauskohta on tietysti HPK, jolle Zug hävisi kotonaan vl-kisassa 4-5 ja jonka se kaatoi Hämeenlinnassa 3-1.

Tappara ja EV Zug ovat kohdanneet Mestarien liigassa aiemminkin, kun ne kaudella 2015-16 olivat samassa alkulohkossa. Silloin kirvesrinnat voittivat Sveitsissä peräti 7-0 ja Hakametsässäkin 3-1, mutta sen jälkeen Zugi on vahvistunut huimasti ja nyt sillä on kasassa kova joukkue, jossa on valtavasti maajoukkuetason pelaajia. Kuluneen maaotteluviikon aikana sillä oli viisi edustajaa eri A-maajoukkueissa: Karjala-turnauksessa Ruotsin riveissä Carl Klingberg ja Oscar Lindberg sekä Tšekin paidassa Jan Kovář, Sveitsin ryhmässä Dario Simon ja Ranskan joukkueessa Thomas Thiry.

Mestarien liigassa Zugin tehokkain pelaaja alkulohkoissa oli Suomen liigastakin tuttu ruotsalainen Erik Thorell, joka teki 2+8=10 pistettä. Hän on parhaillaan kuitenkin loukkaantuneena. Lino Martschini teki 4+5, ja neljään maaliin ylsi myös Gregory Hoffman. Kaikkiaan Zug teki lohkossaan 22 maalia, yhden enemmän kuin Tappara omassaan. Joukkueen ykkösmaalivahti on hänkin aivan absoluuttiselta huipulta, viisi maansa mestaruutta torjunut Leonardo Genoni, joka muuten työskenteli nyt Tapparassa olevan Aki Näykin kanssa viime kauden mestarijoukkueessa Bernissä. Ensimmäistä kauttaan Zugissa pelaava Genoni torjui alkulohkossa pelit puoliksi Luca Hollensteinin kanssa.

Alkukaudella Sveitsin liigassa tahti on ollut toinen, sillä Genoni on torjunut 16 ottelussa, Hollenstein vain kahdessa. Kotimaan sarjassa joukkueen tehokkain on ollut Hofmann, joka on liigan pistepörssin kolmantena tehoin 13+8=21.

Tappara jäi siis akulohkossaan kakkoseksi sveitsiläisen EHC Biel-Biennen taakse, joka puolestaan Sveitsin liigassa on muutaman sijan Zugia edellä. Biel-Biennen ja Tapparan pelit päättyivät kummallekin kotivoittoon 1-0, kun taas kotimaansa sarjam tähän mennessä ainaossa kohtaamisessa Biel voitti Zugin vieraissa voittolaukauskisan jälkeen 3-2.

Tapparastakin oli muutama pelaaja A-maajoukkueessa: Kristian Kuusela, Veli-Matti Vittasmäki ja Niko Ojamäki edustivat Leijonia, Charles Bertrand Ranskaa. Leijonien valmennus kohteli kirvesrintoja suopeasti, sillä Tapparan maajoukkuepelaajat, myös juniorimaajoukkue-edustajat, saivat turnauksissaan lepovuoron sunnuntaille, jotta olisivat freesimpiä tiistain playoff-pelissä.

Tyler Morley oli Tappar an Top Scorer CHL:n alkulohkossa tehoin 1+6=7; Morley myös johtaa Liigan pistepörssiä 19 pelatun pelin jälkeen 23 tehopisteellään. Charles Bertrand pyssytti alkuohkossa kuusi maalia ja on myös Liigassa ollut Tapparan maaliykkönen 11 osumallaan. Puolustajista Teemu Suhonen oli CHL-peleissä tehokkain (0+5), mutta Liigassa viivalta on tehoillut eniten Valtteri Kemiläinen. Maalivahtikaksikko Christian Heljanko – Michael Garteig on pelannut lähes puoliksi niin CHL:ssä kuin Liigassakin. Kumman tahansa voi heittää tolppien väliin tiistainakin.

Loukkaantumisrintamalla Tappara sai lähestulkoon tyhjenettyä sairastupansa ennen maaottelutaukoa, kun vain Ben Blood oli edelleen vielä toipilaana sairastelun jälkeen. Nyt on ollut yli viikko aikaa toipua lisää. Toki tauon aikainen harjoittelukin on voinut tuoda uusiakin poissaolijoita, mutta se nähdään huomenna kun kokoonpano ilmoitetaan. Tuukka Mäntylänkin pelikielto on päättynyt ja mies pääsee taas mukaan tositoimiin. Edellinen peli olikin CHL-alkulohkon viimeinen ottelu melkein kuukausi sitten.

Ottelu Hakametsässä alkaa tiistaina klo 19. Kaikki istumapaikkaliput otteluun on myyty, mutta seisomapaikkoja on vielä jäljellä.

Iso kuva: Arno Hämäläinen


Hakametsässä tiistaina

Ottelun alkamisaika:
19:00

Hallin ovet auki:
18:00

Lipunmyynti auki:
17:30

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Pysäköinti on ilmainen.
Siipiravintola Hook on avoinna normaalisti.