fbpx

CHL-pudotuspelit käyntiin!

Otteluraportin tarjoaa:
Kometa Brno
Tappara
ti 6.11. klo 19:00

Liiga lähti viikonloppuna puolentoista viikon mittaiselle maaottelutauolle, mutta Tappara pelaa vielä kerran ennen kuin liittyy jo taukoilevien kilpailijoidensa seuraan. Tiistaina alkavat Champions Hockey Leaguen pudotuspelit, joissa Tappara on mukana.

Tappara on päässyt mukaan CHL:ään kaikilla sen viidellä kaudella, ja jokaisella niistä se on edennyt alkulohkostaan jatkopeleihin. Mutta kertaakaan se ei ole päässyt etenemään tästä 16 parhaan vaiheesta edes puolivälieriin. Kerran se voitti yhden pudotuspelikierroksen, mutta silloin kierroksia oli yksi enemmän ja matka tyssäsi silloinkin juuri 16 parhaan joukkoon. Kahtena edellisvuonna pudotus tässä vaiheessa on tullut kotimaista vastustajaa vastaan.

Tällä kertaa pudotuspeliarpa toi vastaan Tšekin hallitsevan mestarin Kometa Brnon, joka omassa alkulohkossaan voitti kolme peliä ja hävisi kolme sijoittuen lohkossa toiseksi EV Zugin jälkeen. Kotimaansa liigassa Brno on kuudennella sijalla, kun joukkueet ovat keskimäärin pelanneet 17 ottelua. Se itse on pelannut 16 peliä ja kerännyt niissä 28 pistettä.

Tappara voitti CHL-alkulohkonsa häviten vain yhden pelin voittolaukauskisassa ja voittamalla muut pelit yhtä lukuun ottamatta jo varsinaisella peliajalla. Kotimaan Liigassa Tapparakin on sijalla kuusi kerättyään 30 pistettä 19 pelissä.

Brnon paras pistemies CHL:ssä on ollut 3+4=7 kuudessa pelissä kerännyt Luboš Horny perässään Kärpissäkin nähty Jan Hruška, jonka neljä maalia on eniten joukkueesta. Extraligassa tehokkain on ollut jenkkihyökkääjä Peter Mueller, jolla on 13 pelissä tehot 8+6=14. Maalivahdit Karel Vejmelka ja Marek Langhamer ovat jakaneet vastuun kummassakin liigassa; heistä Langhamerin tilastot ovat paremmat CHL:ssä ja Vejmelkan Extraligassa. Suomen liigassa ja samoin Kärpissä Kometan joukkueesta on aiemmin nähty Hruškan lisäksi hyökkääjä Lukáš Kašpar. Useampia maajoukkueratsuja ja MM-kisakävijöitä joukkueesta myös löytyy.

Tapparan tehokkain CHL-peluri on ollut Jarkko Malinen, 2+8=10 pistettä. Seitsemässä pisteessä ovat Jan-Mikael Järvinen ja Kristian Kuusela. Liigassa tehokkain on ollut Tomáš Záborský, 7+10=17. Hänen lisäkseen seitsemässä maalissa on Niko Ojamäki, joka on tehnyt Tapparasta eniten maaleja myös CHL:ssä, neljä. Maalissa Christian Heljanko ja Niklas Bäckström suunnilleen jakoivat vastuun CHL-peleissä, mutta Liigassa Heljanko on pelannut yhtä peliä lukuun ottamatta kaikki matsit.


Niko Ojamäki on ollut Tapparan paras maalintekijä tällä kaudella niin CHL:ssä kuin Liigassa.

Tappara matkassa maanantaista torstaihin

Tappara matkusti Tšekkiin jo hyvissä ajoin maanantaina valmistautuakseen tiistain peliin hyvin.

– Pelaajat yritetään saada kiinni näihin olosuhteisiin, mihin olemme menossa. Saadaan tutustua halliin ja systeemeihin maanantaina, ja sitä kautta sitten lähdetään rakentamaan valmistautumista kohti tiistaita. Silloin on sitten kaikki jo sillä tavalla tuttua, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoi.

– Valmennus on käynyt läpi Kometan peliä ja pelitapaa. Käymme vielä läpi niitä asioita, mitkä ovat joukkueelle tärkeitä, informatiivisia asioita. Omasta pelistä haetaan asioita, mitkä iskevät joukkueeseen, joka on meitä vastassa.

CHL-vieraspeli ja samalla käynnissä oleva liigatauko tarjoavat Tapparalle myös mahdollisuuden kasvattaa joukkuetta entistä yhtenäisemmäksi tuleviakin koitoksia varten. Niinpä kirvesrinnat leireilevät Brnossa aina torstaihin saakka ennen paluuta kotimaahan.

Sääntökertaus

Champions Hockey Leaguen pudotuspelit (finaalia lukuun ottamatta) pelataan kaksi ottelua, kerran kummankin kotihallissa. Siihen mennessä paremmin CHL-peleissään pärjännyt pelaa kotiottelunsa viimeisenä.

Jatkoon menijä ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksena (pisteet ja maalit). Jos A voittaa ensimmäisen ottelun 4-2, ja B voittaa toisen ottelun 3-2, A menee jatkoon: pisteet ovat tasan, A voittaa maalit 6-5. Koti/vierasmaalisääntöä ei ole

Jos kahden ottelun yhteistulos (pisteet ja maalit) ovat tasan, heti toisen ottelun perään pelataan “lisäottelu”, 10 minuuttia neljällä kenttäpelaajalla neljää vastaan, maalista poikki. Jos 10 minuutin jälkeen peli on tasan, voitto ratkaistaan voittolaukauskilpailulla.

Ensimmäinen osaottelu voi päättyä tasatulokseen 60 minuutin jälkeen. Jatkoaikaa ei pelata ensimmäisessä ottelussa.

Tapparan ja Brnon välisen otteluparin voittaja kohtaa puolivälierissä voittajan otteluparista Frölunda Indians – HC Lugano.

Kuvat: Saana Hakala