fbpx

CHL:n E-lohko päätökseen Hakametsässä

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
Djurgården
ti 16.10. klo 19:00

Champions Hockey Leaguen alkulohkovaihe saadaan päätökseen tiistaina. Hakametsässä tilanne on se, että Tappara tietää jo lohkosijoituksensa ja orastavasti jatko-ohjelmansakin, mutta illan vierasjoukkueella Djurgårdenilla CHL-jatko on vielä epävarma.

Tappara voitti viikko sitten Djurgårdenin Tukholmassa maalein 5-3 ja varmisti niillä kolmella pisteellä lohkovoiton ja pääsyn CHL:n playoffeihin. Djurgården on kaksi pistettä haastajaansa Storhamaria edellä, joten se tarvitsee joko pisteitä Tapparalta tai vähintään apua jatkotoiveensa jo menettäneeltä HC Ocelari Trineciltä.

Tappara pääsee siis peliin ilman jatkopaikan hankkimisen paineita ja sillä on teoriassa mahdollisuus lepuuttaa kovimmassa rasituksessa olleita tai pienistä kolhuista kärsiviä pelaajiaan. Mutta samalla sen täytyy pitää huoli, että sen viime viikolla käyntiin saama “momentum” saa jatkoa. Lisäksi Djurgården on niin kova pelillinen haaste, että sellaista vastaan pelaaminen tekee pelaajista ja joukkueesta parempia.


Tapparalla on neljä kolmen CHL-maalin miestä. Juhani Jasu on yksi heistä.

Viikko sitten Tukholmassa Tapparan ratkaisupelaajia olivat sen kokeneet johtohahmot Kristian Kuusela ja Jarkko Malinen, jotka molemmat tekivät kaksi maalia. Maalissa silloin torjui pitkästä aikaa Niklas Bäckström, joka onnistui niin hyvin, että sai perään toisenkin starttivuoron Liiga-pelissä.

Djurgårdenin kolmesta osumasta viime pelissä kaksi teki Niclas Bergfors. Sen ykkösketju, SHL:nkin pistepörssin kolmoisjohtoa pitävä Jakob Lilja – Jacob Josefson – Daniel Brodin, pysyi hyvin kirvesrintojen kurissa. Myös Djurgården peluutti viikko sitten alkukaudella vähemmän pelannutta maalivahtiaan Robin Jenseniä.

Tiistaina Hakametsässä Djurgårdenilla siis panoksena vielä jatkopaikka. Tapparalla ei sitä panosta ole, mutta silti silläkin on CHL:n pudotuspeleissä jatkamisen suhteen panoksena paremmat asetelmat, sillä tulevissa peleissä kotiedun määrää koko CHL-taipaleen aikainen yhteenlaskettu menestys.

Huomenna hallissa on myös ensimmäistä kertaa Tapparan uusi pelaajahankinta Elias Fälth, jolle ruotsalainen jääkiekko on läpikotaisin tuttu. Siirtopaperihommien sujuminen ja valmennuksen mietteet uuden miehen sisäänajosta ovat totta kai vielä ratkaisuasemassa siihen, onko Fälth jo kaukalossa vaiko vain katsomossa tutustumassa uuteen pelityyliin.

Ottelu alkaa Hakametsässä CHL-pelien tapaan klo 19.

Kuvat: Johan Sahlen / CHL

Hakametsässä tiistaina

Ottelun alkamisaika:
19:00

Hallin ovet auki:
18:00

Lipunmyynti auki:
17:30

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella SiipiTiistai! Lippu E-katsomoon ja 12 kpl siipiä hallin Hookissa, yhteensä 25 €. Liput toimistolta ja jäähallilta.

Uusimmat

Suosituimmat